Görüş Bildir
Haberler
Ekrem İmamoğlu: “Bu Ülkeyi Yönetenler Hasta, Hem de Ağır Hasta”

Ekrem İmamoğlu: “Bu Ülkeyi Yönetenler Hasta, Hem de Ağır Hasta”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, hapis cezası ve siyasi yasak kararı sonrasında bugün Saraçhane’de altı masanın liderleri bir araya geldi. İlk konuşmayı yapan Ekrem İmamoğlu, ‘ülkeyi yönetenler hasta, hem de ağır hasta’ sözlerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalabalığa açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

Kalabalığa açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Bu ülkeyi yönetenlerin sizinle ne alıp veremediği var? Sizden ne istiyor bu insanlar? 31 Mart'ta oyunuzu kullandınız, saymadılar. ‘Zarfa attığınız 4 oy pusulasından 3'i geçerli, Büyükşehir Belediyesi için kullandığınız oy ise geçersizdir' dediler. Sizin tertemiz, helal oyunuzu iptal ettiler, seçimi yenilediler”

“Sizden ne istiyorlar!”

“Sizden ne istiyorlar!”

“Sizinle ne alıp veremedikleri var? Sizden ne istiyor bu insanlar? Mesela eskiden bu şehirdeki taksilerle ilgili kararları sizin seçtiğiniz Büyükşehir Belediyesi alırdı. ‘Hayır' dediler, ‘artık taksi konusunda kararlar İstanbul'dan değil, Ankara'dan alınacak.' Mesela, eskiden, Gezi Parkının mülkiyeti sizin seçtiğiniz Büyükşehir Belediyesi'ne aitti. ‘Yok' dediler, ‘Gezi Parkı artık bir vakfa ait olacak.' Daha onlarca örnek sayarım ama vaktinizi almayayım…”

‘Bu ülkeyi yönetenler hasta’

‘Bu ülkeyi yönetenler hasta’
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Ben size söyleyeyim; bu ülkeyi yönetenler hasta, hem de ağır hasta. Bu ülkeyi yönetenlerin çok ağır bir alerji sorunu var. Milletin iradesine karşı alerjileri var bunların. Milli irade kendilerinden yana şekillenirse sorun yok. Ama başka türlü şekillenirse bunlarda alerji hastalığı başlıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Ne hukuk ne ahlak, ne din ne iman… Hiçbir şeyi gözleri görmüyor. Bugün burada bunca büyük bir kalabalığı harekete geçiren, ortak vicdandır. Hepimizi birleştiren haksızlığa, hem de apaçık haksızlığa, adaletsizliğe şahit olmaktır.

‘Hazmedemiyorsan siyaset yapmayacaksın’

‘Hazmedemiyorsan siyaset yapmayacaksın’

“Milyonlarca kişi harekete geçiyor demokrasi için ayağa kalkıyor. Bu bir adalet refleksidir. Bu rızanın kalktığının kanıtıdır. Bunlar açıkça vicdansızlığın olduğu, haksız yere milletin mağdur edildiği anlarda olur. Dün de oldu, şimdi de oluyor. Milletin iradesine alerjin varsa, seçim sonuçlarını hazmedemiyorsan, siyaset miyaset yapmayacaksın.”

Bu haber de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
64
17
8
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elifturta

Ekrem başkan ❤️❤️🥰🥰🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Halit Demir

Akpli değilim ama seni hiç sevmiyorum İmamoğlu. Hiç samimi gelmiyorsun. Bu olaydan artık kendine malzeme çıkarırsın bol bol. Seni hep RTE karakterinde biri o... Devamını Gör

Semih Kurnaz

Ya siktir git. Profil fotoğrafın ve yorumun ben Ak partiliyim hem de maaşlı trollerden biriyim diye bas bas bağırıyor. Yemeyiz koçum. Gidin kum havuzunda oyn... Devamını Gör

Malum Şahıs

ekrem başkan mitingi hem sundu hem konuştu,meral mommy benim adayım ekrem imamoğlu dur dedi açık açık,altılı masanın 28 şubat söylemlerine hiç katılmıyorum o... Devamını Gör