Görüş Bildir
Haberler
TV
İyi ki Vardın Büyük Usta! Unutulmaz Oyuncu Levent Kırca'nın Hayatımıza Kattığı Efsane Karakterler

etiket İyi ki Vardın Büyük Usta! Unutulmaz Oyuncu Levent Kırca'nın Hayatımıza Kattığı Efsane Karakterler

Ceylan Yorulmaz
06.05.2016 - 15:50 Son Güncelleme: 28.09.2022 - 12:58

1986'da başlayıp 2010'a kadar farklı TV kanallarında yer bulan ve hepimizin aklına kazınan eğlence programıdır. Aslında bir eğlence programı olmaktan da fazlasıdır. Mizahın, en kuvvetli eleştiri aracı olduğunun bilincinde olan oyuncu ve senaryo ekibi günlük dertlere ve siyasal atmosferde olanlara kayıtsız değildir. Aramızdan ayrılmış olan Levent Kırca ve daha nice güldürü ustasını saygıyla anıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sarhoş

1. Sarhoş

Ayakta bile duramayacak haldeki sarhoş direksiyonda uyur ya da bir yerlerde kaybolur ve haliyle nerede olduğunu bilemez. Çoğu insan tarafından, komedi tarihimizin gelmiş geçmiş en iyi sarhoş taklidi olarak kabul edilir.

2. Bestami ve İsmail Hakkı Bey

2. Bestami ve İsmail Hakkı Bey

Efemine bir sanatçı olan Bestami'nin şarkı söylerken takındığı tavır ve mimiklerinin yanı sıra keman çaldığı üç beş saniye dışında her an bir şeyler yiyen İsmail Hakkı Bey de gülüşüyle hatırlanır.

3. Küçük Hüsamettin

3. Küçük Hüsamettin

Yanık türküler söyleyen ve 'Aney, aney' diye bağırmasıyla hatırladığımız Küçük Hüsam, ünlü olmanın peşindedir.

4. Hırlı Hırsız

4. Hırlı Hırsız

Hırsızlığı karnın doyurmak için yapan ikili, halkın fakirleşmesinden dem vurur. Hırsızlık için girilen evde hırsızlar soyulur.

5. Fatih Terim

5. Fatih Terim

Fatih Terim'in soyunma odasında yaptığı maç öncesi konuşmaları ve Terim'in kendine has tavrı ve egosunu işler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Özer Çiller

6. Özer Çiller

Tansu-Özer Çiller'in jet ski muhabbetlerini komik bir şekilde anlatan skeçtir. RTÜK yasaklarını ustaca delmesiyle hatırlanır.

7. Baltalı Adam

7. Baltalı Adam

Adamın karısının kapıyı açmasından sonra aralarında geçen absürd diyaloglardan oluşur. Kadının 'Ne koydun lan kafana?' sorusu zihinlerimizde tazeliğini hala korumaktadır.

8. Kızıl Ordu Korusu

8. Kızıl Ordu Korusu

Ortama geldiklerin insanlar 'Ben bir şey yapmadım.' der. Onlar da başlarlar marş söylemeye. Solisti oynayan Levent Kırca'nın şapkası yerinde durmaz.

9. Hastane

9. Hastane

Köyden hastaneye, yakınlarını ziyarete gelen bir aileyi konu alır. Önce kendi hastalarının hakkından gelirler, sonra da diğer hastaları yataklarında eziyetlere gark ederler.

10. Sabahattin Usta

10. Sabahattin Usta

Saçma sapan şakalar yapan bir aşçı ve yancılarının absürd yemek yapma hikayelerini konu alır. Sabahattin Usta'nın yancılar solda sağa; Özer Usta, Yusuf Yusuf Usta, Mevlüt Usta'dır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bakan

11. Bakan

Memurlara yapılan zam açıklaması için gelen Bakan sürekli zam kelimesini vurgular. 'Hay zamınıza' ve 'zamcık' gibi çok tartışmalara yol açan göndermeler bulunur.

12. Koro

12. Koro

Türk Sanat Müziği topluluğunda yer alan bir sanatçı daha fazla görünmek ister. Yaptıkları işe yaramayınca ortaya çıkar ve 'Ben solo okuyacağım!' diye bağırarak başlar şarkı söylemeye ve ortamda çığlıklar yükselir.

13. Askeri Darbe

13. Askeri Darbe

12 Eylül'ü ağır bir şekilde hicveden reklam arası bölümdür.

14. Kötü Adam

14. Kötü Adam

Filmlerde rol icabı her zaman kötü rolde oynayan oyuncuyu her gören tanır ancak yüzüne tükürmekten de geri durmaz. Filmleri gerçek sanan halkın yaptıkları epey canını sıkar.

15. Bülent Ecevit

15. Bülent Ecevit

Haftanın Konukları bölümünün unutulmazlarından biri de Bülent Ecevit'tir. Rahşan Ecevit ile fikir alışverişinde bulunması abartılmış ve Ecevit ti'ye alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Özel Haber

16. Özel Haber

Muhabir Hamit Elsabah ve kameraman Cevat Kelle'nin aksiyon dolu haber hikayelerini anlatır. Cevt Kelle, her durum için hazırlıklı olarak onlarca şey taşır.

17. Demokrasi Apartmanı

17. Demokrasi Apartmanı

Hikayede anlatıldığı gibi herkesin bir suçu olduğunu düşünenlerin en sonunda kendilerine sıra gelmesini anlatır. Devrimciler, gazeteciler, sendikacılar götürülür. En son olarak da sıra Recep Tayyip Erdoğan'a gelir.

Bonus: Olacak O Kadar- Jenerik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
679
291
67
25
19
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?