Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Yaşam Standartları En Yüksek 27 Şehri

etiket Dünyanın Yaşam Standartları En Yüksek 27 Şehri

Mert Evren
24.05.2016 - 15:38 Son Güncelleme: 19.06.2022 - 15:19

Bakın Mercer'in Yaşam Standardı Sıralamasında Hangi Şehirler Var.

Mercer dünyanın en büyük İK danışmanlığı şirketlerinden ve her yıl en yüksek kalitede yaşam standardı sunan şehirleri 'Yaşam Standardı Sıralaması'yla paylaşıyor.

Bu da Mercer'a göre, çok uluslu şirketlerin, çalışanlarını yurt dışı görevlerine gönderecekken daha adil hareket edebilmesini sağlıyor.

Tabii 450 şehri kıyaslamak için belirlenmiş ölçütler var. Gelin, birlikte bunlara bir göz atalım:

  • Siyasi ve sosyal yaşam (siyasi denge, suç oranı, hukuki yaptırımlar).

  • Ekonomik denge (kur değişim politikaları, bankacılık hizmetleri).

  • Sosyokültürel ortam (medya özgürlüğü ve sansür, kişisel özgürlüklere getirilen kısıtlamalar).

  • Tıbbi önlemler ve sağlık politikası (tıbbi imkanlar ve hizmetler, bulaşıcı hastalıklar, kanalizasyon sistemi, atık yönetimi, hava kirliliği).

  • Eğitim sistemi (eğitim standardı ve uluslararası düzeydeki okulların sayısı).

  • Kamu hizmetleri ve ulaşım (elektrik, su, toplu taşıma, trafik yoğunluğu).

  • Eğlence (restoranlar, tiyatrolar, sinemalar, spor etkinlikleri, dinlence).

  • Tüketim malları (Gıda bulunurluğu, günlük tüketim ürünleri, arabalar).

  • Barınma (ev kiralama, ev aletleri, mobilya, bakım hizmetleri).

  • Doğal çevre (iklim, doğal afet çeşitliliği ve sıklığı)

Mercer bu ölçütlere dayanarak 230 ülkeyi listesine katmış ve Businnes Insider da bunlardan ilk 27'sini listelemiş.

İşte o şehirler:

Kaynak: http://uk.businessinsider.com/mercer-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Adelaide, Avustralya.

27. Adelaide, Avustralya.

Bu şehir, Güney Avustralya'nın ana idari yönetimi ve ticari merkezi olmakla kalmıyor, aynı zamanda sahilleri ve açık hava etkinlikleriyle iyi bir yaşam dengesi sunuyor.

26. Singapur, Singapur.

26. Singapur, Singapur.

'Ada-ulus' Singapur, dünyanın en zenginlerinden ve oldukça düşük bir suç oranına sahip. Yüksek eğitim kalitesini de teraziye eklersek, yaşam standardının aşağıda kalmayacağı aşikar.

25. Nuremberg, Almanya (Ortak Sıra).

25. Nuremberg, Almanya (Ortak Sıra).

Bavyera'nın en büyük ikinci şehri, aynı zamanda Almanya'nın tarihi merkez üssü olarak bilinir. Sunduğu gelişmekte olan gece hayatı, hafıza kartlarını yetersiz kılacak tarihi manzaralarla birleşince, listede olmasına şaşmamalı.

24. Stuttgart, Almanya (Ortak Sıra).

24. Stuttgart, Almanya (Ortak Sıra).

Ülkenin üretim liderlerinden olan Stuttgart, yüksek istihdam oranı ve sağlıklı ekonomik temeliyle karşımızda.

23. Montreal, Canada.

23. Montreal, Canada.

Bu şehir, Kanada'nın genel listeye giren 5 şehrinden biri. Fransızca'nın tercih edilen dil olduğu Montreal, ticari, mali ve teknolojik merkez olarak ismini duyurmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Perth, Australia.

22. Perth, Australia.

Avustralya, dünyanın en yüksek yaşam standartlı bölgelerinden biri. Batı Avustralya şehri Perth, dünyanın en güzel sahillerinden birine ev sahipliği yapıyor ve daha içte kalan kısımda yalnızca %4.3'lük bir işsizlik oranı mevcut.

21. Brüksel, Belçika.

21. Brüksel, Belçika.

Avrupa'nın siyasi merkezi Brüksel, inanılmaz derecede temiz bir şehir olarak kabul görmüştür. Ayrıca, müzelerle, ulusal parklarla ve üst düzey restoranlarla doludur.

20. Stockholm, İsveç.

20. Stockholm, İsveç.

Başkent Stockholm, dengeli iş, hayat, güvenlik ve çevre koşullarıyla dünyadaki en iyi şehirlerden biri olarak bilinir.

19. Lüksemburg.

19. Lüksemburg.

Belçika, Fransa ve Almanya'ya sınırları olan bu küçük Avrupa ülkesi ciddi anlamda yüksek bir refah düzeyine sahip ve ağır suç oranı çok düşük. Ülkeyi bir nevi sır küpüne dönüştüren mali kanunlarıyla, Lüksemburg dünyanın en zengin insanlarını da cezbetmeye devam ediyor.

18. Hamburg, Almanya.

18. Hamburg, Almanya.

Kuzey Almanya'nın önemli bir liman şehri olan Hamburg, aynı zamanda kendi türünün de en büyük ikincisi.  Media ve endüstri merkezine dönüşen şehirde dünyanın en eski ikinci bankası da bulunmakta: Berenger Bankası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Ottawa, Kanada.

17. Ottawa, Kanada.

Ottawa'ysa Kanada'nın eğitim oranı en yüksek şehri kabul edilir. Bunda lise sonrası eğitim, araştırma ve kültürel enstitü zenginliği önemli pay sahipleri. Burada da suç oranı düşük. Şehir UNESCO tarafından 'Dünya Mirasları Listesi'ne de alınmıştır.

16.Melbourne, Avustralya.

16.Melbourne, Avustralya.

Kıyı başkenti, eğitim, sağlık, araştırma ve gelişim imkanlarıyla dünyanın en iyilerinden. Gelişen turizm ve eğlence sektörleri de şehri zenginleştirenler arasında.

15. Toronto, Kanada.

15. Toronto, Kanada.

CN Kulesi'yle ünlü olan Toronto, Kanada'nın mali başkenti. Bunlarla birlikte Kanada'nın en büyük 5 bankasının bir kısmını barındırmakta ve her yıl 'Toronto Film Festivali'yle sanatseverlerle buluşmakta.

14. Bern, İsviçre.

14. Bern, İsviçre.

Bern, Mercer tarafından dünyanın en güvenli ikinci şehri olarak değerlendirilmektedir. Geleneksel ve tarımsal yönüyle zengin olmasıyla birlikte, %3.3'lük suç oranına sahip. Bu da şehri oldukça yaşanabilir kılıyor. Gelişmekte olan teknoloji sektörüyle de yeni yeteneklere kapılarını açıyor.

13. Berlin, Almanya.

13. Berlin, Almanya.

Ülkenin başkenti mükemmel bir yaşam standardı kokteyliyle karşımıza çıkıyor. İyi istihdam oranı, yüksek standartlı barınma imkanları, bireysel güvenlik ve sayısız eğlence noktasıyla Berlin, listede 13. sırada.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Wellington, Yeni Zelanda.

12. Wellington, Yeni Zelanda.

Kiwi şehri Wellington listede üst sıralarda ve olağanüstü muhteşem hava koşulları bunu destekliyor. Ülkenin siyasi merkezi olup, Yeni Zelanda'nın nüfusu en yoğun ikinci şehridir.

11. Amsterdam, Hollanda.

11. Amsterdam, Hollanda.

Avrupa'nın mali merkezlerinden biri olan Amsterdam, yüksek yaşam standardıyla hâlihazırda oldukça ünlü. Birçok ulustan insana kapılarını açan şehir, modern kentsel hayatı, eğlence sektörüyle ustaca birleştiriyor ve bu yönde biraz da 'rahatlığıyla' meşhur  😇

10. Sydney, Avustralya.

10. Sydney, Avustralya.

Şehir, ülke ekonomisinin %7'sini temsil etmektedir. Mali hizmetleriyle, en yüksek istihdam oranına da sahip, ki bu oran %22. Doğal çevre, hava koşulları ve gelişen kültürel mirasıyla Sydney listede üst sıraları zorluyor.

9. Kopenhag, Danimarka.

9. Kopenhag, Danimarka.

Kısa süre önce dünyanın yaşanası en mutlu yerlerinden biri unvanını aldı Kopenhag, buna hak vermemek de çok zor açıkçası. Özünde bir balıkçı köyüyken, güçlü kentsel dönüşümü ve kültürel zenginliğiyle iş ve yaşam dengesi anlamında ünlendi ve ünlenmeye devam ediyor.

8. Cenevre, İsviçre.

8. Cenevre, İsviçre.

Şehir, dünya diplomasisinin merkezi kabul edilmekte ve gezegenimizin en zengin insanlarına ev sahipliği yapıyor. Üst düzeyde güvenli olan şehir, eğitim seviyesi yüksek bireylerle dolup taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Frankfurt, Almanya.

7. Frankfurt, Almanya.

Ticari odaklı devinimiyle ünlü olan Frankfurt, gerçekleştirdiği iş ve ticaret fuarlarıyla dünyanın en ünlülerinden. Bakınız, 'Frankfurt Motor Fuarı.'

6. Düsseldorf, Almanya.

6. Düsseldorf, Almanya.

Batı Almanya'daki şehir, moda endüstrisi ve sanatsal faaliyetleriyle ünlü. Mercer'in 10 analitik ölçütünde göre yaşam dengesiyle zirveyi zorluyor.

5. Vancouver, Kanada.

5. Vancouver, Kanada.

Kanada'nın nüfusu en yoğun şehirlerinden birini paylaşıyoruz şimdi de. Ülkede etnik çeşitliliği en yüksek olan Vancouver'da, nüfusun %52'sinin öncelikli dili İngilizce değil.

4. Münih, Almanya.

4. Münih, Almanya.

Münih, Almanya'nın göz bebeği ve en iyi yaşam standardı listesinin zirvesini her zaman zorlamaktan çekinmiyor.

3. Auckland, Yeni Zelanda.

3. Auckland, Yeni Zelanda.

Şehir, iki büyük limanın etrafında konumlanmış durumda. Dengeli ekonomisi, yaşanası çevresi ve yüksek düzeyli güvenliğiyle bir numaraya göz kırpıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Zürih, İsviçre.

2. Zürih, İsviçre.

Zürih, ekonomik ve kültürel bir merkez görevi görüyor. Yaşanabilecek en iyi yerler sıralamasında ikinci seçilmiş. Zaten sadece Mercer'inkinde değil, başka İK danışmanlık şirketlerinin de listelerinde üst sıralarda bulunmak alışılmış bir durum şehir için.

1. Viyana, Avusturya.

1. Viyana, Avusturya.

Tam yedi kez üst üste listenin zirvesini bırakmadı Viyana 👏🏼👏🏼👏

Tuna Nehri'nin doğusunda olan şehir, kültürel anlamda son derece zengin ve Avrupa Birliği sınırları içerisinde nüfus yoğunluğu bakımından da 7. sırada.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
554
292
96
63
57
37
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Umut Şarman

Ulan insan demeden edemiyo valla iyi ki Viyana'ı fetih etmemişiz

Faik Muştalı

Adana ve Samsun yok saçmalamışlar..

piscolata

Yaşam standartımın en yüksek olduğu yer evim :D :D Her şeye erişimim var istedğim zaman beleş yemek, odamda bilgisayarım, balkon açık hava :D Ohhh