Görüş Bildir
Haberler
DÜNYANIN EN ROMANTİK 8 ŞEHRİ

DÜNYANIN EN ROMANTİK 8 ŞEHRİ

Paris

Aşklar ve aşıklar şehri... 324 metre yüksekliğiyle, 1889'dan beri güzelliğini koruyan Eyfel Kulesiyle büyüleyici Paris... Evrensel sergi için geçici olarak yapılmış olsa da bugün hala dimdik ayakta Eyfel Kulesi. Aşkın, ihtişamın ve güzelliğin simgelerinden biri, Paris'in olmazsa olmazı... Gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken, gece 01.00'e kadar tadını çıkarabileceğiniz bir yer..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Roma

Yaz aylarında turist akınına uğrayan şehri ziyaret edebileceğiniz en güzel zaman ise bahar ayları. Eğer sanat meraklısı bir çift iseniz Roma tam size göre. Sarayları, anıtları, heykel ve sanat eserleri, kilise ve bazilikaları ile dünyanın en zengin ve en köklü tarihine sahip şehridir Roma.. Kolezyum, Roma Forumu, Trevi Çeşmesi, Pantheon ve Vatikan, Aziz Petrus Bazilikası, Vatikan Müzeleri, Sistina Şapeli ve İspanyol Merdivenleri Roma geziniz boyunca görmeniz gereken en önemli gezi noktaları.

Venedik

Venedik

118 adanın üzerine kurulu Venedik, farklı isimlerle taçlandırılır. ''Köprülerin Şehri'' , ''Kanallar Şehri'' , ''Maskelerin Şehri'' , ''Avrupa'nın en romantik şehri''... Aslında hiç biri Venedik'in güzelliğini anlatmaya yetmeyen, şehrin ünlü tanımları. Birbirinden kanallarla ayrılmış ve köprülerle bağlanan dünyanın en güzel şehirlerinden.  San Marco Meydanı, Büyük Kanal ve Rialto Köprüsü ise en ünlü yerlerden.

Barselona

Barselona

Akdeniz'in en güzel şehirlerinden olan Barselona İsppanya'nın ikinci büyük kenti. Katalonya Özerk Topluluğu'nun başkenti olan şehir sahip olduğu birbirinden güzel yapılar ile gezginlerin büyük ilgisini çekiyor. Mimar Antoni Gaudi'nin muhteşem eserleri olan Sagrada Familia Bazilikası, Park Güell ve Casa Mila şehrin sembolü olmuş yapılardan.

Floransa

Floransa

M.Ö. 6. yy Sezar döneminde kurulan, Kuzey İtalya'nın en önemli şehirlerinden olan Floransa Toskana bölgesinin başkentidir. Leonardo da Vinci ve Michelangel gibi dünyaca ünlü sanatçıların yaşadığı şehir, geçmişten günümüze dünyanın en önemli sanat, tarih ve mimari merkezlerden biri olarak öne çıkar. Yaklaşık yarım milyonluk nüfusa sahip olan şehir, başta İtalya olmak üzere Avrupa'nın en turistik şehirlerinden biridir. Şehirdeki gezilecek yerlerin büyük bir bölümü merkez sayılan DUomo Meydanı ve çevresinde yer alıyor.

Prag

Prag

Prag, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti ve Orta Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri. Vltava Nehri'nin ortasından geçtiği bu şehir köprüleri,kanalları, mistik havası, mimari eserleri ve orta çağ esintileri ile tanınıyor. Eski Şehir Meydanı, Charles Köprüsü, Prag Kalesi ve Aziz Vitus Katedrali şehrin sembolü olan yapılar arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amsterdam

Amsterdam

12. yüzyılda Amstel Nehri çevresinde bir balıkçı köyü olarak kurulan Amsterdam, Hollanda'nın başkenti ve aynı zamanda Avrupa'nın en ünlü şehirlerinden. Özgürlükler şehri olarak bilinen Amsterdam'da gezip görmeniz gereken en ünlü yerler arasında şehrin en hareketli yeri ve merkezi olan Dam Meydanı, ünlü müzeler Rijksmuseum ve Van Gogh Müzesi yer alıyor.

İstanbul

İstanbul gezilecek yerler konusunda dünyanın en zengin şehirlerinin başında geliyor. Yüzyıllar boyunca büyük imparatorlukların himayesinde yer alan şehirde gezip görülecek yüzlerce yer var. Yalnızca İstanbul Boğazı ve boğaz çevresinde kurulu olan yerleşim bile ilk kez gören yerli yabancı tüm gezginleri etkilemeye yetiyor da artıyor bile.. Tarihi Yarımada'da yer alan Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi gezi noktaları başta olmak üzere şehrin her köşesinde gezip görülecek yüzlerce yer var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın