Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Etkili 100 Kişisi Açıklandı

Dünyanın En Etkili 100 Kişisi Açıklandı

Onedio Medya
16.04.2015 - 21:46 Son Güncelleme: 17.04.2015 - 14:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikan Time dergisi dünyadaki en etkili 100 kişiyi açıkladı. Pek çok alandan ismin yer aldığı 2015 yılı listesinde çok sayıda lider de bulunuyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ve ABD Başkanı Barack Obama bu yılki listede yer alan liderler arasında.

Derginin her yıl geleneksel olarak hazırladığı bu seneki listesinde özellikle Ortadoğu'da devam eden çatışmalar, İran nükleer müzakereleri ve Küba-ABD arasındaki yakınlaşma süreci belirleyici oldu.

Listede Yemen'e hava operasyonu gerçekleştiren koalisyonun lideri Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, IŞİD ile mücadele eden Irak'ın Başbakanı Haydar el-Abadi, Nijerya'da Devlet Başkanlığı seçimlerini kazanan Muhammed Buhari, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, nükleer müzakereleri yürüten İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Nijerya'daki Boko Haram örgütünün lideri Ebubekir Şekau bulunuyor. 

Papa da listede

Papa Françesko, aktör Bradly Cooper, astronot Scott Kelly, aktris Reese Witherspoon ile Kim Kardashian ve eşi şarkıcı Kanye West de 2015'te en etkili 100 kişi arasında sıralandı.

100 kişi arasında Türk yok

2010 yılında Time dergisinin listesinde yer alan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu yıl listede yer almadı. Listeye geçen yıl Türkiye'den eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül girmişti.

Listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz

DHA ve DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
11
10
7
5
5
4