Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da IŞİD Operasyonunda Çatışma: 2 Polis Şehit

Diyarbakır'da IŞİD Operasyonunda Çatışma: 2 Polis Şehit

Onedio Medya
26.10.2015 - 09:04 Son Güncelleme: 26.10.2015 - 18:24

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda çatışma çıktı, iki polis şehit oldu. Beş polis de yaralandı. Polisle çatışmaya giren 7 IŞİD'linin öldürüldüğü, 12'sinin yakalandığı belirtiliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi’nin Huzurevler Mahallesi’nde IŞİD’e ait olduğu belirtilen bir hücre evinin bulunduğunu belirleyen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 04.00 sıralarında eve operasyon düzenledi.

Özel harekat polislerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, evin çevresine tuzaklanmış patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'daki operasyonla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, '7 DAEŞ militanı öldürüldü. 12 'si sağ ele geçirildi. 2 şehidimizin dışında 5 yaralı polisimiz var' diye konuştu.

Yaralı polis memurları kaldırıldıkları Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Valilikten Diyarbakır'daki operasyonla ilgili açıklama

Diyarbakır Valiliği, kentte IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda polis memurları Gökhan Çakıcı ile Sadık Özkan'ın şehit olduğunu, 5 emniyet mensubunun yaralandığını ve 7 IŞİD'linin öldürüldüğünü, 12 örgüt mensubunun da gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada, şöyle denildi: 'Diyarbakır'da DAEŞ terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik 26.10.2015 günü sabah saatlerinde çok sayıda ev ve işyerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyonda Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bir adreste çatışma çıkmış, çatışmada polis memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit olmuştur. Devam eden çatışmada 5 emniyet mensubu yaralanmış, tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Düzenlenen operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 12 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca yapılan aramalarda çok miktarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda