Görüş Bildir
Haberler
CV'ye Eklemelik: İnşaat ve Mühendislik Alanında Yeteneklerinizi Sınayacak 13 Üs ve Şehir Kurma Oyunu

CV'ye Eklemelik: İnşaat ve Mühendislik Alanında Yeteneklerinizi Sınayacak 13 Üs ve Şehir Kurma Oyunu

Bazı oyunlar sizi hikayeleriyle alıp götürür, bazıları elinize bir silah tutuşturduktan sonra aksiyonun tam ortasına bırakır. Bazıları ise sizi bir masanın arkasına yerleştirir ve saatlerce ekrana bağlar. İşte bu yüzden şehir kurma ve yönetim simülasyonları oyun dünyasının gözdesidir.

Her detaya dikkat ettiğiniz, ince eleyip sık dokuyarak geliştirdiğiniz üsler, şehirler ve yerleşim merkezleri oyunu oynadıkça çocuğunuz gibi olur. Emeğinizi bu denli kapsamlı bir şekilde görmek bu tür oyunların en güzel yanıdır. Sizler için bu türün en başarılı örneklerini listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Riftbreaker

1. Riftbreaker

Xbox Game Pass abonelerinin ücretsiz olarak oynayabileceği Riftbreaker oyuncunun hem bir ana karakteri yönetmesine hem de farklı bir gezegende üsler kurmasına fırsat tanıyor.

2. Frostpunk

2. Frostpunk

This War of Mine geliştiricileri tarafından yapılan Frostpunk oyuncuları donmuş bir dünyada koloni kurmaya davet ediyor. Öldürücü soğuğa karşı halkınızı korumak ve gerekli yapıları inşa etmek zorundasınız.

3. Factorio

3. Factorio

Listemizdeki en detaylı yapımlardan biri olan Factorio ise mühendislik ve endüstri sevenler için ideal bir seçim olacaktır.

4. Valheim

4. Valheim

Son dönemde en çok oynanan hayatta kalma oyunlarından biri olan Valheim ise başarılı üretim ve inşaat elementleriyle keyifli bir oynanış vadediyor. Oyun çıkışından sonra Steam'de en çok oynanan yapımlardan biri oldu.

5. Fallout Shelter

5. Fallout Shelter

Hem mobil hem de PC platformunda oynanabilen Fallout Shelter ise Fallout evrenindeki nükleer bomba sığınaklarını yönetme şansı sunuyor. Vault'un başına geçtiğiniz oyunda altyapı yönetimi ve sığınak sakinlerinin mutluluğu sizin kontrolünüzde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Planet Zoo

6. Planet Zoo

Yönetim simülasyonları arasında en ilginç oyunlardan biri olan Planet Zoo ise yaban hayatı için yeni bir dünya kurmanızı istiyor. Hayvanlar için yarattığınız dünyada onların özgürce koşabilmesini görmek oyunun en güzel yanlarından biri diyebiliriz.

7. No Man's Sky

7. No Man's Sky

Oldukça sancılı geçen çıkış sürecinden sonra oldukça sağlam bir oyun olan No Man's Sky, geçen yılların ardından aldığı güncellemelerle nefis bir deneyim sunacak noktaya geldi. Oyun en başarılı keşif, hayatta kalma ve üs kurma oyunları arasında yerini aldı.

8. Oxygen Not Included

8. Oxygen Not Included

Uzay kolonisini yönettiğiniz Oxygen Not Included ise mühendis ekibinizle uzayda çeşitli imtihanları başarıyla geçmenizi istiyor. Listemizdeki en başarılı oyunlardan biri olan yapım uzun ve keyifli saatler vadediyor.

9. Infraspace

9. Infraspace

'Uzayda belediyecilik yapayım, altyapı kurup üssümü genişleteyim' diyen oyuncular Infraspace'de yönetim simülasyonunun dibine vuracak.

10. RimWorld

10. RimWorld

Dune'dan esinlenerek geliştirilen RimWorld bilimkurgu seven oyuncuları oldukça detaylı ve teknik tarafta zorlayıcı bir oynanışa davet ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Prison Architect

11. Prison Architect

Birçok oyuncunun bildiği Prison Architect kendi hapishanenizi inşa etmenizi istiyor. Bu süreçte mahkumların durumlarını gözetebildiğiniz, çeşitli senaryolarla başa çıktığınız ve bir hapishane müdürü olduğunuz oyun, en başarılı strateji oyunları arasında bulunuyor.

12. Satisfactory

12. Satisfactory

Emsallerinin aksine TPS bir bakış açısıyla öne çıkan Satisfactory, onlarca çeşitli cihazı birbirine bağlayarak endüstriyel bir şölen hazırlamanızı isteyecek. Başarılı yapımın sizi onlarca saat ekrana kilitleyecek.

13. Cities: Skylines

13. Cities: Skylines

Oyun dünyasının en sevilen şehir kurma simülasyonlarından biri olan Cities: Skylines, birçok ek paketiyle sizi şehirleşme ve kentsel dönüşüm kaosunun tam ortasına bırakacak.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uyuşuk adam

Frustpunk oynadığım en iyi oyunlardan birisidir... Tropico'da eklenebilirdi listeye...