Görüş Bildir
Haberler
Çin'in Nobeli Fidel Castro'ya

Çin'in Nobeli Fidel Castro'ya

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küba eski devlet başkanı, devrimci lider Fidel Castro'ya 'Çin'in Nobeli' olarak nitelendirilen Konfüçyus Ödülü verildi.

Çin'in Nobeli olarak nitelendirilen Konfüçyus ödülü Küba'nın efsanevi devrimci lideri Fidel Castro'ya verildi. Ödül komitesi, Castro’nun “ dünya barışına önemli katkılar sağladığını” belirtirken, “Görev süresince Castro, uluslararası ilişkilerde, özellikle de ABD’yle yaşanan anlaşmazlıklarda şiddete veya kuvvete başvurmadı” ifadesini kullandı.

İngiliz The Guardian'da yer alan habere göre, Castro’nun “nükleer savaş tehlikesini ortadan kaldırmanın önemini vurguladığını” ifade eden Konfüçyus komitesi, “O, emekli olduktan sonra aktif olarak dünyanın her yerindeki liderler ve gruplarla görüşüyor ve nükleer savaş tehlikesinin önemini vurgulamaya önemli katkılar sundu” dedi.

SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE ALAMADI 

Castro’nun 16 kişilik kuruldaki 9 jürinin oylarıyla seçildiği belirtilirken, ödülün diğer adayları arasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-Hye yer aldı. Görevini 2008’de kardeşi Raul’a bırakan eski lider, sağlık sorunları nedeniyle ödülü bizzat alamadı. Salı günü yapılan törende ödülü Castro’nun adına Çin'de öğrenimini sürdüren Kübalı bir değişim öğrencisi aldı. Beş yıldır verilen ödülleri daha önce alanlar arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bulunuyor.

  • İleri Haber
Kaynak: http://ilerihaber.org/cinin-nobeli-fi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0