Görüş Bildir
Haberler
Çarşı Davası: Polisler 'Şikayetçi Değiliz' Dedi

Çarşı Davası: Polisler 'Şikayetçi Değiliz' Dedi

FreiGeist
02.04.2015 - 12:00 Son Güncelleme: 02.04.2015 - 13:46

Fotoğraf: Reuters

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi Parkı eylemlerine destek verdikleri gerekçesiyle ‘hükümete darbe girişimi’ yle suçlanan Beşiktaş taraftar grubu çArşı’nın 35 üyesinin yargılandığı davada, bundan önce müşteki sıfatıyla davaya katılan polisler, çArşı üyelerinden şikayetçi olmadıklarını açıkladı. Çarşı davası 26 Haziran 2015'e ertelendi.

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşması görülen dava Çağlayan Adliyesi’nde saat 10:00’da başladı. Uluslararası Af Örgütü’nden gözlemcilerin de izlediği dava duruşması bundan önceki seyrine göre ‘hayli ilginç’ açıldı.

İddianamede davaya şikayetçi sıfatıyla katılan dört polis memuru, mahkeme heyetine verdikleri ifadede, çArşı üyelerinden şikayetçi olmadıklarını söyledi. Polisler, çArşı taraftar grubuyla bir ilgileri olmadığını, kendilerinden bir zarar görmediklerini beyan etti.

16 Aralık tarihinde ilk duruşması görülen davanın dosyasında, dokuz polisin müşteki sıfatıyla yer alan ifadesinin aslında başka bir dava dosyasından kopyala-yapıştır yöntemiyle alındığı ortaya çıkmıştı.

çArşı üyelerinin 1 Haziran 2013 günü Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi önündeki eyleme katıldıkları gerekçesiyle yargılandığı davanın dosyasına, 11 Haziran’da Taksim Meydanı’nda atıldığı öne sürülen molotofkokteyliyle ilgili polis ifadelerinin eklendiği belirlenmişti.

Söz konusu ‘molotof kokteyli’ davasında bir başka siyasi partinin dördü tutuklu 36 üyesi ‘silahlı örgüt üyeliği, kamu malına zarar, ruhsatsız silah bulundurmak, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet’ iddiasıyla yargılanmaktaydı.

"GEZİ RÖNESANSTIR ÇARŞI DA ONUN MICHELANGELO'SUDUR"

"GEZİ RÖNESANSTIR ÇARŞI DA ONUN MICHELANGELO'SUDUR"

Fotoğraf: Kenan Başaran

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk duruşmada ifadeleri alınmayan 8 sanığın ifadelerinin alınmasıyla duruşma devam ediyor. İfade veren sanıklardan Ayhan Güner, 'Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ni basma' ve 'darbecilik' iddialarını net bir dille kabul etmezken tam tersine polisin kendilerinden aracılık yapmalarını istediğini kendilerinin de grupları Başbakanlık Ofisi'ne değil Beşiktaş içine doğru yönlendirdiklerini ve polisin de kendilerine teşekkür ettiğini söyledi. 

Hürriyet'ten Kenan Başaran'ın aktardığı bilgilere göre, Güner ifadelerinde kısaca şunları söyledi; 'Spor polis büroya bizzat gittim. Basbakanlik binasının oraya gitmem istendi. Tüm emniyet amirleriyle görüştüm, arabuluculuk yaptim. Taraftar arasinda abi olarak görüldüğüm icin bunu yaptım, polis bize tesekkür etti, çay kahve ikram etti. Başbakanlık bürosunu bastılar iddiasi tamamen yalandır. O taraftaki tüm insanlar Beşiktaş'a yönlendirildi. Burada 35 kişi yargılanıyor ben 32'sini daha önce hic görmedim. 

Burada Çarşı ve sokaktaki insanın mücadelesi itibarsızlaştırılıyor. Çarsi grubu darbeci değildir. Gezi rönesanstır, Çarşı da Michelangelo'sudur...'

İfade veren diğer sanıklardan Hakan Boran 'Ben darbeci değilim. Olaylar esnasında Beşiktaş'ta bulunmamın nedeni Beşiktaş'ın benim yaşam alanım olması. Taksim'e hiç çıkmadım' derken Yusuf Demirci polislerin kendilerine 'Beşiktaş taraftarını bu işten çıkarın yoksa olay size patlar' dediğini iddia etti. 

Kaynak: Diken ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0