Görüş Bildir
Haberler
Yaşanan Tüm Gelişmeler ile Ankara'da Terör Saldırısı

etiket Yaşanan Tüm Gelişmeler ile Ankara'da Terör Saldırısı

Ulaş
17.02.2016 - 18:42 Son Güncelleme: 18.02.2016 - 11:21

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini 61 kişinin de yaralandığını açıkladı. Kurtulmuş, 'vefat etmiş olan insanlar arasında TSK mensupları olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz. Kimlik tespitleri yapıldıkça kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. 61 vatandaşımızın da çeşitli hastanelerde olduğunu paylaşmak isterim' dedi. Genelkurmay Başkanlığı hastanede tedavisi süren 61 kişiden 30'unun taburcu olduğunu, hastanede kalanların ise hayati tehlikesi bulunmadığını açıkladı. RTÜK'ten patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiği bildirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

01:10 | TSK: Yaralanan 61 kişiden 30 kişi taburcu edildi

01:10 | TSK: Yaralanan 61 kişiden 30 kişi taburcu edildi

Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada: 'Televizyon ve internet haber sitelerinde değişik sayılar ihtiva eden haberler yer almaktadır. Menfur saldırıda yaralanan 61 kişiden 30 kişi taburcu edilerek evlerine gönderilmişlerdir. 31 yaralının 8'i GATA'da, 23'ü ise sivil hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Hayati tehlikeleri olmadığı yönünde bilgi alınmıştır. Saldırı esnasında lojman yakınında bulunan ve hafif şekilde yaralanan Hava Tuğg. Reha Ufuk Er ve eşinin sağlık durumları iyidir' denildi

00:20 | CHP, MHP ve AKP'den teröre karşı ortak bildiri

00:20 | CHP, MHP ve AKP'den teröre karşı ortak bildiri

MHP, CHP ve AKP'nin TBMM grupları tarafından, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin hazırlanan ortak bildiride, 'Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamacayacaktır' ifadesine yer verildi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/3-partiden-or...
İçeriğin Devamı Aşağıda

23: 48 | Davutoğlu: Asla geri adım atmayacağız

23: 48 | Davutoğlu: Asla geri adım atmayacağız

Davutoğlu, 'Ülkemizi, aziz milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettirenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz haklı mücadelede asla geri adım atmayacağız.' dedi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/davutoglu-asl...

22:00 | Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: Sabrımızı zorluyorlar

22:00 | Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: Sabrımızı zorluyorlar

Cumhurbaşkanlığı'ndan saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada; 'Türkiye'nin, terörle mücadelesinde verdiği kayıplara yenilerinin eklenmesi, milletçe yüreğimizi yaralamakta, sabrımızı zorlamaktadır' denildi. Açıklamada ayrıca 'Türkiye’nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir.' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/erdogan-dan-s...

21:20 | Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: 28 vatandaşımızı kaybettik

21:20 | Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: 28 vatandaşımızı kaybettik

EPA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da gerçekleştirilen saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini ve 61 kişinin yaralandığını söyleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine dair henüz bilgi olmadığını açıkladı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/-saldiriyi-ki...

21:12 | Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki terör saldırısı sonrası Azerbaycan ziyaretini iptal etti

20:47 | Kılıçdaroğlu: 'Bu ülke bu acıları haketmiyor'

20:40 | Bakan Müezzinoğlu: '21 ölü, 61 yaralı var'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada ölü sayısının olay yerinde 21, yaralı sayısının ise 61 olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20: 26 Ankara Valiliği'nden açıklama: 18 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı

20: 26 Ankara Valiliği'nden açıklama: 18 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı

AFP

20:10 | Sağlık Bakanlığı'ndan 'kan ihtiyacı yok' açıklaması

20:10 | Sağlık Bakanlığı'ndan 'kan ihtiyacı yok' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, önce Ankara'da kan ihtiyacı olduğunu belirtti, ardından düzelterek kana ihtiyaç olmadığını duyurdu.

Yapılan açıklama şöyle:

'Patlamadan 4 dakika sonra ilk ambulansımız olay yerine ulaşmıştır. Hemen ardından 32 ambulansımız olay yerine ulaşarak yaralı sevklerini süratle gerçekleştirmiştir. Yaralılar en yakın hastanelere sevk edilmiştir. Kan ihtiyacımız bulunmamaktadır. Tüm branşlarda uzman hekimimiz mevcuttur. Yoğun bakım, yanık ve ameliyat üniteleri konusunda herhangi bir yer sıkıntısı bulunmamaktadır.'

20:09 | Demirtaş: 'Ankara'daki acımasız saldırıyı kınıyorum'

20:05 | Bahçeli: 'Milletimiz teröre boyun eğmeyecek'

19:55 | TSK: Askeri personel taşıyan servise terör saldırısı düzenlendi

19:55 | TSK: Askeri personel taşıyan servise terör saldırısı düzenlendi
İçeriğin Devamı Aşağıda

17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir.

Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

19:40 | Ajansların geçtiği ilk görüntüler

19:21 | Bakan Bozdağ: Terör saldırısını kınıyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Twitter'dan yaptığı açıklamada: 

'Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet;ailelerine,yakınlarına ve milletimize başsağlığı/sabır dilerim.

Ankara'da yapılan terör saldırısını,saldıranları,saldırtanları şiddetle kınıyor, her türlü terörü ve terör saldırısını lanetliyorum' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19:15 | Yayın yasağı getirildi

19:15 | Yayın yasağı getirildi

@tgs_org_tr

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu askeri servis konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

19:09 | Ömer Çelik: Terör Ankara'da alçakça saldırdı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik; 'Terör Ankara'da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı. Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor' dedi.

19:05 | Saldırı sonrası gerçekleşen panik

19:00 | Ankara Valisi: 5 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Brüksel'e yapacağı resmi ziyareti iptal ederek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki güvenlik zirvesine katıldı. Zirve sonrası patlamaya ilişkin bir açıklama yapılması bekleniyor.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'ndan ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İkinci bir patlama duyuldu

Doğan Haber Ajansı, Genelkurmay Başkanlığı Kavşağında bir şüpheli paketin fünye ile patlatıldığı bilgisini geçti. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken incelemelerin sürdüğü belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18:50 | Bölgeden ilk fotoğraflar

18:50 | Bölgeden ilk fotoğraflar

18: 38 | Sosyal medyadan fotoğraflar paylaşılıyor

18:37 | Ankara'da patlama oldu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Ülkenin rutini;şehit..şehit...şehit...şehit....patlama...yayın yasağı,kınama.....şehit,şehit,şehit,şehit,patlama, yayın yasağı, lanetleme.İstihbaratın rutini... Devamını Gör

gaydırı guppak

paraleli unutmuşsun :/

ynsemrebagiban

Adamlarda sözlerinde durdu lan helal olsun.Ülkeye istikrar geldi.Sürekli bomba patlıyor.

Sdfsdgad Dgdfg

gündüz patlama, gece patlama, mitingde patlama,turistik yerde patlama, başkentte patlama. son 1 senede bütün patlama çeşitlerini gördük ve güvenliği sağlamak... Devamını Gör

Roronoa Zoro

Köprü halatının kopması onuruna dokunan Japon mühendis bırak görevi bırakmayı intihar ediyor. Biz kimseden intihar etmesini beklemiyoruz ama şu adamda olduğu... Devamını Gör