Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'da Henüz Akın Akın Turist Saldırısına Uğramamış 23 Cennet Köşesi

etiket Avrupa'da Henüz Akın Akın Turist Saldırısına Uğramamış 23 Cennet Köşesi

Avrupa'da muhteşem şehirler görmeniz gereken birçok şehir var. Amsterdam'ın kanalları, Londra'nın müzeleri ve alışveriş rotaları, Paris'in atmosferi, romantizmi. Peki ya Avrupa'nın gizli kalmış köşeleri? Fazla bilinmeyen cennet köşelerin kapılarını sizler için aralıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Samos, Yunanistan

1. Samos, Yunanistan

Samos, efsaneler ve güzellikle yönetilmekte. Matematiğin babası Pisagor'un memleketi olan Samos, Olimpos tanrılarından Hera'nın evidir ve ünlü tarihçi Heredot'a ev sahipliği yapmıştır. Ege'deki en önemli ticaret ve antik zamanın denizcilik merkezlerinden biridir ki bu özelliği ile Akdeniz kültür alışverişi için kilit bir konumda. Hala ilk günkü kadar bakir ve güzel.

2. Rocamadour, Fransa

2. Rocamadour, Fransa

Bu kutsal şehir baş döndürücü yükseklikteki bir kayalıklı uçuruma tutunmuş, birbiri üzerine katman katman yerleşmiş evler ve şapellerden oluşmakta. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan birçok yapının yanısıra kayaların üzerindeki Mucizeler Şapel'i ayrı bir önemde.

3. Bohinj, Slovenya

3. Bohinj, Slovenya

Bohinj, Slovenya'nın, Alpler'in ve Avrupa'nın eşsiz, etkileyici, muhteşem ve gizemli bir bölgesi. Bohinj, Julian Alpleri'nin tam kalbinde yer alır ki Julian Alpleri Slovenya'nın en uzun ve yüksek dağlarıdır. Bohinj, Nomenj Vadisi, Yukarı ve Aşağı Bohinj Vadileri ile çevrili. Bölgenin en göz alıcı noktası ise Slovenya'nın en büyük gölü olan Bohinj Gölü. Bohinj etrafında yer alan 24 kasaba, vadiler ve göller zengin bir geçmişe, etkileyici bir şimdiye ve gizemli bir geleceğe sahip ve görülmeye değer.

4. Faial, Portekiz

4. Faial, Portekiz

Faial Adası, Mavi Ada olarak da bilinmekte. Adanın yüz ölçümü 173 kilometrekare ve nüfusu 15 bin kişi. Evlerin değişik mavi tonlarda boyanması ve yollardaki mavi işaretler nedeniyle Mavi Ada olarak da anılmakta.

5. Positano, İtalya

5. Positano, İtalya

Positano İtalya'nın güneyinde, Amalfi Bölgesi'nde yer alan bir kasaba. Orta Çağ'da Amalfi Cumhuriyeti'nin liman şehri olmuş ve bu özelliğini 16 ve 17. yüzyıllarda sürdürse de 19. yüzyılın ortasında nüfusunun neredeyse yarısının Amerika'ya göçmesi ile zor zamanlar yaşamış. 20. yüzyılın başında ise çevresine göre görece fakir bir balıkçı kasabası iken özellikle John Steinbeck'in 1950'lerde Harper's Bazaar'da yayınlanan Positano hakkındaki makalesinde 'bir rüya gibi, oradayken gerçek gibi gelmiyor, ayrıldıktan sonra ise çok gerçek geliyor' demesinden sonra azalmayan gittikçe artan bir turist şehri olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Menton, Fransa

6. Menton, Fransa

İtalya ve Monako sınırında, Côte d'Azur'un en doğudaki şehri olan Menton, etrafı 1149 metre yüksekliğindeki Mont Agel, 1249 metrelik Mount Ours, 1200 metrelik Le Berceau dağları ile çevrilidir.

7. Tellaro, İtalya

7. Tellaro, İtalya

Tellaro, İtalya'nın kuzeyinde Liguria'nın doğu sahilinde bir uçuruma tünemiş küçük bir balıkçı kasabası. Son yıllarda İtalya'nın en güzel kasabalarından biri seçilmiş. Bu güzelliği ile hem İtalyan hem de yabancı birçok sanatçının uğrak yeri olmuş.

8. Cavtat, Hırvatistan

8. Cavtat, Hırvatistan

Cavtat'ın harmonik mimarisi yüzyılların izlerini taşımakta. Cavtat gibi ziyaretçisine bu kadar çok şey sunan yerler gerçekten az. Manzarası, doğası, kültürel ve tarihi mirası ile Cavtat Adriyatik'in en etkileyici bölgelerinden biri.

9. Santana, Portekiz

9. Santana, Portekiz

Santana, Portekiz'e bağlı Madeira adasının kuzey sahilinde yer almakta. 

Evlerinin üçgen çatıları ile bilinmekte ve bu üçgen çatılar samanlarla örtülü. Buradaki evler bembeyaz duvarları, kırmızı kapıları, mavi çerçeveli pencereleriyle adeta masal diyarlarını andırır. Daha önce yerel çiftçilerce kullanılmakta olan bu şirin evler şimdilerde ise turistler için ilgi odağı haline gelmiş.

10. Alberobello, İtalya

10. Alberobello, İtalya

Karakteristik koni çatılı evleri ile Alberobello İtalya'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer almakta. İsmi de Grekçe'de kubbe ve konik çatılı taş evler için kullanılan kelimeden gelmekte. Alberobello, imzası olan bu tatlı çatılarıyla başkenti olduğu Trulli bölgesinin ve Bari'nin şüphesiz en önemli yerleşimlerimden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Piran, Slovenya

11. Piran, Slovenya

Piran, Akdeniz'in en fotojenik şehirlerinden biri. Cazibesini korumuş bu pitoresk şehri tanımak, tarihini, kültürünü öğrenmek için sokaklarını gezin, insanlarıyla bol bol sohbet edin. Denize yakınlığı ve tarihi zenginliği mimariyi etkilemiş ve muhteşem manzaralar oluşturmakta.

12. Portofino, İtalya

12. Portofino, İtalya

İtalyan Rivierası'nın küçük, sevimli, güzel kasabası Portofino bir milli park ve denizle çevrili. Bu güzel sahil şeridi Akdenizli kişiliği, lüks mekanları, antik çağlardan bu yana deniz kültürünün getirdiği botları ile ilgi odağı bir tatil beldesi olmayı sürdürüyor.

13. Hvar, Hırvatistan

13. Hvar, Hırvatistan

Hvar, Akdeniz doğası, zengin kültürel ve tarihsel çevresi, turistik cazibesi ile eşsiz bir füzyon.

14. Dinant, Belçika

14. Dinant, Belçika

Ziyaretçilerin yazın ayrı kışın ayrı sevdikleri, etkilendikleri Dinant, saksafonu bulan Adolphe Sac'ın memleketi olmasıyla da ünlü. Ama sadece bu değil tabii ki. Aynı zamanda ünlü Meuse Nehri'nin yanıbaşında olması, tarihi ve kültürel geçmişi onu etkileyici yerlerden biri haline getirmiş.

15. Mellieha, Malta

15. Mellieha, Malta

Malta'nın kuzey batısındaki tepelerin üzerinde kuş yuvası gibi tünemiş küçük bir yerleşim Mellieha. 3 taraftan masmavi Akdeniz ile çevrili oluşu ile olağanüstü güzel manzaraya sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ploumanac'h, Fransa

16. Ploumanac'h, Fransa

Ploumanac'h Fransa'nın batısındaki Côtes-d'Armor'un bölgesinde İngiltere sınırında bir komündür.

17. Tenby, Birleşik Krallık

17. Tenby, Birleşik Krallık

Tenby, Galler'in en ikonik sahili. British Travel Awards'ın Birleşik Krallık'ın en iyi sahilleri listesinde gümüş madalya sahibi. Tenby Limanı görüntüsü ile en klasik kartpostal görüntülerinden biri.

18. Colmar, Fransa

18. Colmar, Fransa

Georges Duhamel'in 1931 yılında yazdığı gibi, 'Colmar, dünyanın en güzel ilçesidir!' Sıklıkla söylenen bir diğer söz de Alsas'taki en Alsaslı ilçe olduğudur. Colmar, tarihi, kültürel miraslarının yanı sıra sağlık konusunda da farklı bir kasabadır. Alsas'ın merkezi olması, Almanya ve İsviçre arasında yer alması, Vosges be Rhine nehirlerinin arasında olması ve 1000 yıllık tarihi ile eşsizdir.

19. Sveti Stafan, Karadağ

19. Sveti Stafan, Karadağ

Sveti Stefan Karadağ'ın bir kasabadır. Önceleri küçük bir balıkçı kasabası iken 1960'lardan sonra eski şehri ile, dar sokakları ile, kuleleri ile, küçük kiliseleri ile bozulmadan kalmış bir cazibe merkezine dönüşmüş.

20. Meteora, Yunanistan

20. Meteora, Yunanistan

Meteora, Yunanca 'gökyüzünün ortası' ya da 'yukarıdaki cennet' anlamına gelmekte. Meteora, Doğu Ortodoks manastırlarının en büyüğüne ev sahipliği etmekte ve tüm güzellikleri ile elbette UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Lugano, İsviçre

21. Lugano, İsviçre

Lugano, keşfedilecek birçok bölgeye ev sahipliği yapmasıyla sahip eşsiz bir şehir.

22. Sintra, Portekiz

22. Sintra, Portekiz

Sintra, Portekiz'in en batısında saklı bir romantik cennet. İslam ve Avrupa mimarisinin harmanlandığı ilginç yapılarının yanısıra doğası da görülmeye değer.

23. Lofoten, Norveç

23. Lofoten, Norveç

Lofoten, Norveç takım adalarının en geleneksellerinden biri. Arktik Çember'in içinde yer alan Lofoten'de kış sıcaklıkları bulunduğu kuzey enlemi hesaba katılırsa oldukça ılık. Aynı zamanda dünyada sıcaklık anomalisi en az olan ve küresel ısınmaya en az teslim olan yer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
229
97
26
6
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Simurg

Turist saldırısına uğradıktan sonra biz ona cennet değil, ticarethane diyoruz zaten.

Simurg

Ne kadar zor anlıyorsunuz ya... Şimdi, buralar henüz turist ziyareti ile yok olmamış, hala doğal kalabilmiş ya... Turistler gitmeye başladıklarında o doğallı... Devamını Gör

Kayzer Soze

Yunanistan, Arnavutluk, Karadağ, Slovenya Türkiye`den daha uygun fiyatlara tatil yapabileceğiniz Akdeniz ülkeleri. İtalya ve Hırvatistan ise Türkiye ile aynı... Devamını Gör

nebusimdi

50 TL, bilemedin 100TL edecek yemeği 300TL'ye yemişsin. İyi kazık.

Cengo

Öncelikle güzel bir galeri, ülkemizde nüfusun %98'inin gerek zaman, gerek maddiyat, gerekse yasal sebeplerle yurtdışına çıkma şansı maalesef yok. En azından ... Devamını Gör