Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Havalimanı'nda Teröristlerden Birini Vuran O Polis: 'Çok Daha Fazla Kişiyi Öldürebilirdi'

etiket Atatürk Havalimanı'nda Teröristlerden Birini Vuran O Polis: 'Çok Daha Fazla Kişiyi Öldürebilirdi'

ATKN
30.06.2016 - 11:45 Son Güncelleme: 30.06.2016 - 15:13

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda canlı bombalardan birini vuran ve daha büyük kayıpların önüne geçen polis memuru Yasin Durna, görüntüleri sosyal medyaya da yansıyan o anlarda neler yaşandığını anlattı. Saldırganın hedefinde CIP Lounge olduğunu söyleyen Durna, 'Orada toplu halde bulunan çok sayıda kişiyi rahatlıkla öldürebilirdi. Etkisiz hale getirdikten sonra bomba düzeneğine karşı yanından uzaklaştım. Ben uzaklaştıktan sonra kendini patlattı. Daha önce bu tarz bir olayla karşılaşmamıştım. Görevimi yaptım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıdan sonra sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Dış Hatlar Terminali geliş katında elinde uzun namlulu silah bulunan saldırganlardan biri, çevreye ateş ederek koşarken polis tarafından vuruluyor. Silahı kendisinden uzağa düşen erkek terörist, yerde bir süre kıpırdandıktan sonra üzerindeki bombayı infilak ettiriyor. 

Bu görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından teröristi etkisiz hale getiren polis memurunun pasaport geçiş bölümünde görevli Yasin Durna olduğu anlaşıldı.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Durna'nın dalağının bir bölümü alındı. Durna, Milliyet'ten Arif Balkan'a konuştu:

'Yanımdan geçti, beni fark etmedi'

'Yanımdan geçti, beni fark etmedi'

'İftar yaptık sonra görev yerimize gittik. Bir anda patlama sesleri geldi peş peşe. Ateş edilmeye başlandı. Önümdeki insanlardan bir tanesi vuruldu, çoğu kişi transit alana kaçtı. Ben de vurulurum endişesiyle pasaport kabininden çıktım. Oradaki bir bayiyi kendime siper yaptım. Şarjörüme mermi sürdüm. Saldırgan o sırada yanımdan geçti. Beni fark etmedi. Hedefinde CIP Lounge vardı. Orada toplu halde bulunan çok sayıda kişiyi rahatlıkla öldürebilirdi. 

Yanımdan geçtikten hemen sonra 5-6 el arkasından ateş ettim. Yere düştü. Etkisiz hale getirdiğimden emin olmak için yanına gittim. Sonra üzerinde bomba düzeneği olabileceği ihtimaline karşı yanından uzaklaştım. Ben uzaklaşırken de kendisini patlattı. O sırada yaralanmışım, sonradan fark ettim. Daha önce bu tarz bir olayla karşılaşmamıştım. Ben sadece görevimi yaptım.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atanamadığı için polis olmuş

Atanamadığı için polis olmuş

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Durna'nın sağlık durumu iyiye gidiyor.

Yasin Durna'nın köyde oturan dayısı Ahmet Doğan, Y.D.'nin 2010'da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

'Yeğenim Sosyal Bilgiler öğretmeniydi. Ama atanamadı. 2011'de polis oldu ve İstanbul'da görev yapmaya başladı. 2.5 yıldır Atatürk Havalimanı'nda çalışıyordu. Saldırının ardından bizi aradılar. Biz de köyden İstanbul’a gittik. Kendisi ameliyat oldu. Sağlık durumu şu anda iyi. Anne ve babası yanında bekliyorlar. İnşallah bayramdan sonra sağlığına kavuşunca köye dinlenmeye gelecek' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
500
120
37
15
5
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
The Devil Within

O panik ortamında bunu yapabilmesi bile çok iyi helal olsun abimize

Pasif Kullanıcı

hELAL OLSUN GERCEKTEN EĞER ÖYLE BIRSEY OLMASAYDI DAHA FAZLA İNSAN KAYBEDEBİLİRDİK.. HELAL OLSUNNN PİSLİĞİ VURDUDUĞU İÇİN..

Ali Pamuk

helal olsun abimize