Görüş Bildir
Haberler
Aslında Nasıl Bir İnsansın?

etiket Aslında Nasıl Bir İnsansın?

Osman Avcı
10.04.2014 - 13:10 Son Güncelleme: 10.04.2014 - 17:00

Ünlü fantastik seri Dungeons & Dragons'un yazarı Gary Gygax'ın 1970'lerde yaptığı kategorizasyon hemen hemen tüm insanlar için geçerlidir. Bu kategorizasyon çok tartışmalı olsa da, çoğu insan için hala geçerliliğini korumaktadır.

Peki, buna göre sen nasıl bir insansın! Bu testi yap ve aslında hangi tür insan olduğunu anında öğren!

Kaynak burası

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir sembol seçerek başlayabilirsiniz..

Ailen sevgilini hiç mi hiç tasvip etmiyor diyelim. Nasıl bir tavır takınırdın?

Aşağıdan ailen için bir Game of Thrones amblemi ve mottosu seç!

Kendini bir arkadaş olarak nasıl tanımlıyorsun?

Caddede yürürken yerde 200 Euro gördün diyelim. Ne yapardın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gifinizi seçin!

Yaşlı bir kadının kedisi, ağacın tepesinde mahsur kalmış diyelim. Sen de yıllardır ağaca tırmanmamışsın. Bu durumda ne yapardın?

Hangi kurgusal/hayali şirket için çalışmak isterdin?

Evsiz bir insan sizden para istediğinde, ona karşı nasıl bir tavır takınırdınız?

Son olarak, bir rol model seç!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"İyinin İyisi"

"İyinin İyisi"

Sen hiç şüphesiz iyinin iyisisin (Lawful Good). Kim dara düşse yanında hemen sen bitiverirsin. Modern zamanların şövalyesi, valslerin zarif hanımefendisisin. Süper kahraman olmansa çok büyük olasılık. (Tabi bunu bilemiyoruz, pelerinin/kostümünle hiç görmedik seni:) 

Senin gibiler: Hermione Granger, Superman, Ned Stark...

"İyilik Savaşçısı"

"İyilik Savaşçısı"

Tam bir iyilik savaşçısısın (Neutral Good). Eğer iyiliğe giden yol; kanunsuzluktan, yanlıştan da geçse, hiç sıkıntı değil! O yapılmalıdır. Zaten sen olmasan kimse taşın altına eline sokmaz, devranı bozuk dünya batar gider. 

Senin gibiler: Gandalf, Albus Dumbledore, Walking Dead'deki Glenn ve Yaşar Usta :)

"Kaotik İyi"

"Kaotik İyi"

Sen olmasan sevecek adam/kadın bulunmaz biliyor musun yeryüzünde. Ayrıca şu meşhur kabul var ya: 'Hatunların efendi adam yerine, serseri tercihi' ve 'Erkeklerin hanım kız yerine fettan hatun tercihi'ndeki asıl seçim sensin! Çünkü 'gerçek' insan sensin sevilmeye değer be arkadaş. 

Senin gibiler: Walking Dead'deki Daryl, Lost'taki Sawyer, V for Vendetta'daki V. ve Behzat Ç.

"İyiye Yakın Tarafsız"

"İyiye Yakın Tarafsız"

Tarafsızların iyiye yakın olanısın (Lawful Neutral). Şöyle denilebilir ki, senin hayatının ekseninde kurallar vardır hiç şüphesiz. Kanunsa kendini öldürmek, öldürürsün kendini pek tabii ki. Mantıksızlık ve akla aykırı şeyler ise seni oldukça itiyor ayrıca. Hayalci değilsin çünkü. 

Senin gibiler: Mister Spock, Lost'taki Sayid Jarrah, Game of Thrones'daki Stannis Baratheon...

"Kötünün İyisi"

"Kötünün İyisi"

Kötü bir insansın (Lawful Evil) ve fakat tamamen çığrından çıkmış değilsin. Yaptığın kötülük belli bir sebebe dayanıyor. Mesela dünya çok kötü; sen de naif olursan başına çok kötü şeylerin gelebileceğini biliyorsun. Bu yüzden gardını hiçbir zaman indirmemen gerektiğini çok ama çok iyi biliyorsun. Daha başka bir hayatta, başka şartlarda 'iyinin iyisi' olabilirdin aslında.

Senin gibiler: Cersei Lannister, Breaking Bad'deki Gustavo Fring, Darth Vader ve Benjamin Linus...

"Seni Toprak Kabul Etmez!"

"Seni Toprak Kabul Etmez!"

Senin kötülük anlayışın (Neutral Evil) hiçbir kurala bağlı değil burası kesin. Kötülük yapmaktan bir kere zevk alıyorsun (Tarzın çok şık, çok zekice ve de hayranlık uyandıracak cinste orası ayrı). Birisi öldürülmesi gerekiyorsa öldürülür; öldürülmemesi gerekiyorsa da öldürülür senin açından. Sonuç: İnsan öldürülebilir; kafana göre bay/bayan kötü! 

Senin gibiler: Harry Potter'daki Lord Voldemort, Yüzüklerin Efendisi'ndeki Witchking, Game of Thrones'daki Serçeparmak...

"Kötülüklerin Piri"

"Kötülüklerin Piri"

Senin seviyen (Chaotic Evil) en kötüsü. Şeytanın makamından indirirsin o derece. Bir kere kötülüğünün içinde hiçbir mantık yok. Bencilsin, zalimsin, gaddarsın, soykıransın, ki bu sıfatlar bile söz konusu sen olunca teletabi gibi kalır yanında. Yıkmak, yakmak, soymak ne harika bir şey değil mi? Bunları duyduğunda bile, ağzının suyu akıp içinden ahahaha diye gülüyorsan en doğru yerdesin ey saf kötü!..

Senin gibiler: Game of Thrones'daki Joffrey, Batman'deki Joker, Harry Potter'daki  Bellatrix Lestrange

"Katıksız Tarafsız"

"Katıksız Tarafsız"

Seni tanımlayan en doğru kelime: 'Sağlamcı'. Önünü görmeden hiçbir işe kalkışmaz, sonu gelmeden kararını veremezsin. Bu, 'kararsızsın', 'hiçbir karar alamazsın' demek, asla değil. Aksine hep kazançlı ya da bir savaştan (mecazi ve gerçek anlamında savaş) en hafif zararla sen çıkarsın. Akıllısın vesselam!..

Senin gibiler: Severus Snape, Yüzüklerin Efendisi'ndeki Entler, Game of Thrones'daki Hodor...

"Kafası Karışık Tarafsız"

"Kafası Karışık Tarafsız"

Karanlık tarafın hemen yanı başındasın (Chaotic Neutral). Ahlaki değerler, düzen, kanun vb. senin için hep sorgulaması gereken şeyler olarak kafanda bir soru işareti olarak duruyor. Haklısın da aslında. Senin yaşadıklarını başkası yaşasa aynı senin durumunda olurdu. Hayat bazılarına acımasız davranabiliyor azizim..

Senin gibiler: Disney'in Alaadin'i, Shinning'teki psikopat, Jack Sparrow, Gollum, House...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4575
1997
1919
803
615
419
386