Görüş Bildir
Haberler
Aslında Dünyaca Ünlü Hangi Şirkette Çalışmalısınız?

etiket Aslında Dünyaca Ünlü Hangi Şirkette Çalışmalısınız?

Osman Avcı
10.11.2014 - 18:27 Son Güncelleme: 01.06.2022 - 14:14

Bu şirketlerde çalışmak, aslında hepimiz hayalidir. Peki size hangisi en uygun? Bakarsınız bir gün bu hayaliniz gerçekleşir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Madem büyük bir şirkette işe girdiniz, buna göre oturacağınız bir ev seçin!

2. Sizce bir işteki en önemli kriter nedir?

3. Hangisi dikkatinizi daha çok çekti?

4. Doğanın hangi kralı, sizin ruh eşiniz?

5. Hangi kurgusal şirkette çalışmak isterdiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir patronda en çok aradığınız özellik desek?

7. İşyerinizde saçma sapan muhabbet ediliyor, işinize de konsantre olamıyorsunuz. Bu durumda ne yaparsanız?

8. Dünyaca ünlü şirketler sizi neden işe alsın ki?

9. Son olarak... Sizin "ben hayatta bu işi yapamam" dediğiniz meslek hangisi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Google" çıktı!

"Google" çıktı!

Siz dünyanın çalışan memnuniyeti en yüksek yerinde çalışmalısınız. Çünkü siz en iyisiniz. İşiniz ne olursa olsun, hep en iyi iş sizin elinizden çıkmadır. Bunun için çok da fazla uğraşmıyorsunuz, doğal bir başarı hikayesi sizinkisi: Tam kıskanılacak tipsiniz yani. Eee bazıları da sizin gibi kazanarak doğuyor. Kısaca 'yarın gel 94.000 dolar ile başla' derlerse şaşırmayın. Yalnız sigortayı asgariden yatırıyorlarmış, bizden demesi :)

"Apple" çıktı!

"Apple" çıktı!

Siz, dünyanın en gelecek vaadeden, en harika işlerine imza atan şirketinde çalışmalısınız. Çünkü siz, büyük adam Steve Jobs'ın ' Stay Hungry, Stay Foolish' mottosundan ayrılmayan birisiniz. Yaratıcısın; hem de çok. Ama bu kimsenin anlayamayacağı cinsten değil; saf estetik diyorlar buna. Sadece bu mu, pek tabii ki hayır. Bunun üstüne bir de girişkensiniz ki, sormayın gitsin. Taklitçilerinizin de çok olduğunu söylemek gerek, ey Steve Jobs'ın/Tim Cook'un neferi!

"CIA" çıktı!

"CIA" çıktı!

Siz karakteristik özelliklerinize göre CIA'de çalışmalısınız. Öncelikle plancısınız ve ayrıntılara değer veriyorsunuz. Yeni dil öğrenmeye ve kılık değiştirmeye de yatkınlığınız var. Daha doğrusu yeteneğinizin olmadığı bir mevzu yok, ki böyle olmak zorundasınız. Bunun yanında büyük tutkuların ve ihtirasların insanısınız. Dünyayı yönetmek gibi bir gayeniz var yani. Sosyopatsınız bir bakıma!

"Nasa" çıktı!

"Nasa" çıktı!

Sizin çalışmanız için en uygun yer, hiç şüphesiz Nasa. Bir kere siz bu dünyadan olamazsınız. Oldum olası uzaya, yıldızlara ve her şeyden önemlisi bilinmeyene karşı tarifsiz bir açlığınız ve merakınız var. Saçma sapan işlerde de harcandığınızı/harcanacağınızı düşünüyor, bu aklınızın heba olacağından korkuyorsunuz. Zaten en sevdiğiniz filmlerin Star Wars, Alien, Gravity falan olduğu düşünüldüğünde, en ideali: Nasa. Bol yerçekimsiz günler diliyoruz :)

"Cern" çıktı!

"Cern" çıktı!

Sizin aslında çalışmanız gereken yer, bir insanoğlunun çalışabileceği en yüce yer olan: Cern. Öncelikle sizin en öne çıkan özelliğiniz çalışkanlığınız ve hatta bu çalışmak değil, bir nevi kendini adamak. Sosyal hayat diye bir şey sizin için söz konusu olamaz; çünkü siz dünyayı değiştirmeye gönül vermiş birisiniz. İdealistsiniz yani. Ayrıca şu hayatta tutunduğunuz şey bilim; neden-sonuç insanısınız bir nevi. Tümevarımlarınız, tümdengelimleriniz takdire şayan kısacası. Hadi hadronları çarpıştırmaya, Higgs bozonunu bulmaya! :)

"Oxford Üniversitesi" çıktı!

"Oxford Üniversitesi" çıktı!

Evet sizin ait olduğunuz yer, bilimin sıcak yuvası: University of Oxford. Siz her şeyden önce özgür bir çalışma ortamı arayanlardansınız. Salak saçma ön yargılar, aptal saptal ticari kaygılar sizi oldukça geriyor. Ve yaptığınız işin illaki insan hayatını anlamlandıran bir şey olması gerekiyor. Bunun için de en uygun yer Oxford. Kültürlüsünüz çünkü, kitap kurdu olduğunuzu söylemeye bile gerek yok! Trençkotunuzu, yağmurluğunuzu alın kısacası, çünkü oralar pek yağışlı! :)

"Wall Street" çıktı!

"Wall Street" çıktı!

Sizin çalışmanız gereken yer: Wall Street! Goldman Sachs olur, Morgan Stanley olur, NASDAQ olur... Hiç fark etmez, Wall Street'te olsun da. Çünkü siz hesap konusunda tam bir dahisiniz. Nereden nasıl kar edilir, nereden nasıl para gelir çok iyi biliyorsunuz. Tam bir fırsatçısınız yani: Bir fırsat görmeyegörün, kan kokusu alan bir kurt gibi hemen oraya yönleniyorsunuz. Yani fırsat değerlendirmede doğuştan gelen bir beceriniz var. Bunun yanında asla cimri değilsiniz; kazandığınız parayı harcamayı da çok ama çok seviyorsunuz. Helali hoş olsun :)

"Facebook" çıktı!

"Facebook" çıktı!

Siz çalışmanız gereken yer, dünyada çalışılabilecek en eğlenceli yer olan: Facebook. Çünkü sizin çalışmanız gereken yerde, eğlence olmazsa olmaz. Siz, görünürde 10 saat çalışıp da aslında 1 saat bile çalışmayan insanlardan asla değilsiniz. 4-5 saat odaklanıp 1 haftalık işi aradan çıkarabiliyorsunuz çünkü. Bunun yanında çalışmanız gereken yer gibi, sosyal çevreniz çok geniş. Arkadaşlığa önem veriyorsunuz kısaca, arkadaşsız yapamazsınız asla.

"Chanel" çıktı!

"Chanel" çıktı!

Sizin çalışmanız gereken yer, moda devi olan Chanel. Modaya oldum olası meraklıydınız. 'Tarzsın' yani; ama bütün modacılarda olduğu gibi giyinmekten çok giydirmeyi (hem gerçek, hem mecazi anlamda :) ) sevenlerdensiniz. İçten gelen bir estetik algısı ve renk bilgisiyse cabası. Kısaca siz trende uymazsınız, trendi kendinize uydurursunuz. Savcılıktan temiz kağıdını aldıysanız, yarın gelip Chanel'de başlayabilirsiniz :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
354
155
68
36
14
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sena davut

apple

Efe Uçar

Nasa çıktı :D