Görüş Bildir
Haberler
Ali İsmail'e ‘Son Tekme’yi Atan Polise ‘Gaz’ İndirimi İstendi

Ali İsmail'e ‘Son Tekme’yi Atan Polise ‘Gaz’ İndirimi İstendi

Ulaş
23.01.2016 - 15:22

Sanık polisin avukatı, müvekkilinin Gezi eylemlerinde maruz kaldığı biber gazı nedeniyle haksız tahrik hükümlerinden yararlandırılmasını talep etti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre; Eskişehir’de üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne ilişkin davanın önceki gün Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nde yapılan temyiz duruşmasında, sanık polislerden Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan yaptığı savunmanın ayrıntıları ortaya çıktı. 

Korkmaz’ı kasten yaralayarak öldürdüğü iddiasıyla 10 yıl 10 aya mahkum edilen polis Saldoğan’ın avukatı Karayılan, gezi parkı eylemleri sırasında polislerin göstericileri dağıtmak için kullandığı biber gazından müvekkilinin de etkilendiği gerekçesiyle haksız tahrik indirimi uygulanmasını istedi.

Avukata göre, polis Ali’yi öldürdüğü için ‘akıllıca’ davranmamış

Avukat Karayılan’ın savunması özetle şöyle:

'Size karşı saldırı var. Bu eylemlerde kullanılan, suça yönelik kesici delici aletler, patlayıcı maddeler, molotof kokteylleri, soda ve bira şişeleri, kesik onluk demir parçaları, demir bilyalar, hatta ve hatta basına da yansıdı 60 yaşındaki teyzelerin elinde sapanla, demir bilyayla polis avına çıktığı bir eylemden bahsediyorum. 

Ve burada polisin de kendisinin de maruz kaldığı biber gazı, ortamın gerilimi, bu olaylar aslında haksız tahrik hükümlerinin nerede başladığını ve nerede bittiğini değerlendirmeye yeterlidir. Bir insan 72 saat boyunca uykusuz kalır ise, böyle bir şiddete maruz kalır ise kendisinden beklenen hareketler de herhalde çok akıllıca olmasa gerek.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
14
13
11
8
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anarchy

Allah senıde o emri verenıde bunlara hak verenıde kahr etsin da. Şerefsizler

rustemketum

yalakalar, savunmaya geçsenize

Can Babacan

Gercek turkler canakkale savasiyla topraga gomulmusler.