Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Müslüman Kardeşleri Terör Örgütü Olarak Tanıyan Tasarı Kabul Edildi

ABD'de Müslüman Kardeşleri Terör Örgütü Olarak Tanıyan Tasarı Kabul Edildi

Onedio Medya
25.02.2016 - 10:32

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu, Müslüman Kardeşler teşkilatının terör örgütü olarak tanımlanmasını isteyen tasarıyı kabul etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Komisyon, 'Müslüman Kardeşler’in Terör Örgütü Olarak Tanımlanması Yasası 2015' başlığıyla Cumhuriyetçi bir temsilci tarafından hazırlanan tasarıyı Cumhuriyetçilerin desteği sonucu 10’a karşı 17 oyla kabul etti.

'Büyük bir tehlike ve ulusal güvenliğe tehdit'

'Büyük bir tehlike ve ulusal güvenliğe tehdit'

Komisyon Başkanı Bob Goodlatte, Müslüman Kardeşler'in ABD için 'büyük bir tehlike ve ulusal güvenliğe tehdit' oluşturduğunu savundu. Tasarıyı Temsilciler Meclisi'ne sunan Kongre üyesi Mario Diaz-Balart ise Müslüman Kardeşler'i 'küresel bir tehdit' olarak tanımladı ve yaptırım uygulanmasını istedi.

'Ülkede devam eden İslam karşıtlığının bir parçası'

'Ülkede devam eden İslam karşıtlığının bir parçası'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Komisyon üyelerinden John Conyers, görüşmelerde yaptığı konuşmada, Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak kabul edilmesi için yeterince araştırma yapılmadığını belirtti. Conyers, 'Komitemiz bu karara varmak için Dışişleri Bakanlığından ya da güvenlik birimlerimizden herhangi bir uzmanı henüz dinlemedi ve bu bir alışkanlık haline gelmeye başladı' dedi.

Herhangi bir grubun terör örgütü olarak kabul edilmesinin somut örnekler üzerine kurulması gerektiğini vurgulayan Coyers, bunun ülkede devam eden İslam karşıtlığının bir parçası olduğunu bildirdi.

Conyers, 'İslamofobi iyi bir politika aracı olarak kullanılabilir fakat bu bizim ulusal güvenliğimiz için çok da iyi bir yol değil. Böyle bir yasayla uğrayacağımıza ülkede Müslümanlara karşı uygulanan ayrımcılıkla mücadele etmeliyiz' ifadesini kullandı.

Tasarının önünde uzun süreç var

Tasarının önünde uzun süreç var

Yasa tasarısının Adalet Komisyonundan geçmesinden sonra Temsilciler Meclisi Genel Kuruluna gelmesi bekleniyor. Meclisin çoğunluk lideri tasarıyı gündeme alırsa Genel Kurulda tasarı görüşülüp oylanacak. Tasarı buradan da geçerse Senato’da ele alınacak ve burada da onaylanırsa yasa olarak imzalaması için ABD Başkanı Barack Obama’nın önüne gidecek.

Obama'nın tasarıyı veto etme hakkı bulunuyor. Ancak Obama yasa olarak imzalarsa ABD Dışişleri Bakanlığının devreye girmesi ve Müslüman Kardeşler'in terör örgütü olarak ilan edilip edilmeyeceğine tasarıdaki ifade gereği 60 gün içinde karar vermesi gerekiyor. Bakanlığın Müslüman Kardeşler'i terör örgütleri listesine dahil etmemesi halinde ise neden böyle bir karar alındığına dair Kongre'ye rapor göndermesi gerekiyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
57
16
10
8
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

''Erkeklerin ölen eşleriyle ölümden sonraki ilk 6 saatte seks yapmasına'' imkân veren yasa tasarısı meclise getirmeye çalışan. İnsan müsvettelerini savunmak,... Devamını Gör

Anateist Tsietana

Sürekli bu iftirayı yazmasanız olmaz değil mi? Bize değil, size olan güvene zarar veriyorsunuz. İsveç'ten gelen bu haber, belki ilgini çeker? https://eksisoz... Devamını Gör

infoguner

müslüman dediğin adamın terör üretmekten başka yapabileceği daha iyi bir iş var mı zaten?:) bu ihvan dedikleri orospu çocukları ölülerle ve kız çocuklarıyla ... Devamını Gör

Anateist Tsietana

O dediğin kurmaca haber (her yönüyle İslam'a aykırı), bizzat darbeye zemin hazırlamak için, Mısır'daki batı yanlısı kuruluşlar tarafından servis edildi. Defa... Devamını Gör

vayarkadas

Recep Tayyip Erdoğan (Cumhurbaşkanı), Ahmet Davutoğlu, (Başbakan), İ.Melih Gökçek (AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı), İbrahim Tatlıses (Türkücü), Em... Devamını Gör

Anakin

Sende Pyd,Ypg terör örgütü değil diye ingiltere meclisinde konuşma yapan zihniyettensin galiba