Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Vekil: '4 Parti Çocuk İstismarı İçin Ortak Araştırma Önergesi Verecek'

AKP'li Vekil: '4 Parti Çocuk İstismarı İçin Ortak Araştırma Önergesi Verecek'

Onedio Medya
23.03.2016 - 20:43 Son Güncelleme: 24.03.2016 - 08:56

MHP'nin çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması önerisinin AKP oylarıyla reddedilmesinin ardından Meclis'teki 4 partinin bu konuda anlaşmaya vardığı açıklandı. Oylamadan saatler sonra AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, 4 partinin mutabakata vardığını ve ortak bir araştırma önergesi verileceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP, HDP ve MHP gruplarıyla varılan mutabakat çerçevesinde çocuk istismarıyla ilgili ortak bir araştırma önergesi verileceğini belirtti. 

Bostancı, önergenin yarın Meclis’te görüşülerek araştırma komisyonu kurulacağını söyledi.

Gün içinde konuyla ilgili MHP’nin verdiği önerge, açık oylamaya sunulmuş ve AKP oylarıyla reddedilmişti.

Grup Başkanvekili Bostancı, her grubun kendi önergesini hazırlayacağını ifade ederek şöyle konuştu: 

'Bunu ortak önerge haline getireceğiz ve yarın Mecliste konuşacağız. Çocuk istismarı derken, bunun sınırlarının hayli geniş olduğuna da dikkat çekmek isterim. Bunun sokak çocuklarından tutun da uyuşturucu meselesinin ulaştığı çocuklar, hatta başka türlü istismarlara kadar hayli geniş bir skalası var. Bütün bunları içeren bir anlayışla komisyonun çalışmalarını belirleyen bir yaklaşımı dile getireceğiz. Muhtemelen diğer gruplar da benzeri bir şekilde önerilerini getirecekler ve yarın ortak bir önergeyle bu meseleyi, Parlamentonun beraberce ele aldığı ve komisyon kurduğu, buna ilişkin çalışma yaptığı konu haline getireceğiz' 

Bostancı, araştırma önergesinin yarın Genel Kurul'da, Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı'ndan önce görüşüleceğini belirterek, önergenin tamamlanmasının ardından tasarının görüşmelerine devam edileceğini söyledi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
6
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

akpden onay once çıkmadı biz bunu unutmayız allah sızı ıslah etmesın sızı mezara gömsün sonrada mezarlarınıza tükürelim bu aralar boris vian okumaları benı ş... Devamını Gör

çok komik la bu akp "benim dışımda kimse öneride bulunamaz, ancak ben önerirsem kabul ederim"

Pasif Kullanıcı

Kendi seçmenlerine açıklayamayacakları bir şey bulundu sonunda

Emre

Ona da bi kılıf bulur bu omurgasızlar