Görüş Bildir
Haberler
15 Yaşındaki Kız Çocuğuna Cinsel İstismarda Bulunan Sanığına 'İyi Hal' İndirimi

15 Yaşındaki Kız Çocuğuna Cinsel İstismarda Bulunan Sanığına 'İyi Hal' İndirimi

Onedio Medya
23.11.2015 - 17:20

Hatay İskenderun'da 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 37 yaşındaki sanık iyi hal indirimi yapılarak 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatay'ın İskenderun'da 4 yıl önce 15 yaşında olan Ö.B.'ye yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan kepçe operatörü 37 yaşındaki C.B., 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, C.B.'nin cezasını önce tacizin birden fazla olması nedeniyle dörtte bir oranında arttırarak 10 yıla çıkarttı, sonra duruşmadaki iyi hali nedeniyle altıda bir oranında indirim yaparak 8 yıl 4 aya düşürdü. 

İddiaya göre kepçe operatörü olarak çalışan C.B., 2011 yılında inşaat temeli için çalıştığı bir evde yalnız bulunan Ö.B.'den su istedi. Sonra da arkasından yaklaşıp öptüğü öne sürüldü. Daha sonraki günlerde de telefonla görüştüğü Ö.B. ile değişik yerlerde buluşan C.B., iddiaya göre yine kızı öptü. 

Sanık suçlamaları reddetti

3 ay sonra ise Ö.B., ilaç içerek intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan Ö.B., tedavi sonrası Çocuk Şube Müdürlüğü'nde polislere ifade verirken cinsel istismar olayından da söz edince Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Suçlamayı kabul etmeyen C.B., 'Sürekli beni arayıp rahatsız etti. Bu nedenle konuşmak için kendisiyle buluştum. Yemek yedik ve nasihatlerde bulundum. Cinsel bir eylemde bulunmadım' dedi. 

Cumhuriyet Savcısı, tutuksuz sanık C.B. hakkında 'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçlamasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İskenderun 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, kızla ilgili Adana Adli Tıp Kurumu'nun 'Ruh ve beden sağlığı bozulmuştur' raporu üzerine İskenderun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İstismarı gizlediği 'kusurlu' bulundu

Yargılama sırasında C.B. ailesi tarafından kendinden 18 yaş büyük C.Ç. ile evlendirildi. Ancak 3 ay sonra cinsel istismar davasını öğrenen koca genç kadına boşanma davası açtı. Boşanma kararı veren yerel mahkeme kocayı suçlu bulup 15 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Ancak Yargıtay, istismarı gizlediği için genç kadını 'kusurlu' bulup, tazminat kararını bozdu. Ö.B.'nin avukatları ise, Yargıtay'ın bu kararına karşı 'karar düzeltme' talebinde bulundu.

Mahkeme cezayı önce arttırdı sonra indirdi

Mahkeme cezayı önce arttırdı sonra indirdi

Tutuksuz sanık C.B.'nin cinsel istismar suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 4 yıldır yargılandığı davanın karar duruşması İskenderun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün gerçekleştirildi. 

Sanık C.B.'nin avukatı, suç unsurunun oluşmadığını ileri sürüp beraat talep etti. Genç kadının avukatı ise, cinsel istismarın kesin olduğunu savunarak sanığa en ağır cezasının verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık C.B.'yi 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, cinsel istismarın birden çok gerçekleştirilmiş olması nedeniyle cezayı dörtte bir oranında arttırıp 10 yıla çıkarttı ancak sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu kez altıda bir oranında indirip yaparak 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Her iki tarafın avukatı da cezayı temyiz edeceklerini bildirdi. Ceza Yargıtay'da onanırsa sanık hapse girecek.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda