Görüş Bildir
Haberler
Bir Devir Kapandı: 'Romalı Perihan' Hayata Veda Etti

Bir Devir Kapandı: 'Romalı Perihan' Hayata Veda Etti

Batuhan
05.05.2016 - 12:49

''Romalı Perihan'' olarak tanınan ve bir süredir özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Perihan Benli dün gece hayatını kaybetti. Benli, 74 yaşındaydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Romalı Perihan' olarak tanınan soprano, ressam, manken ve oyuncu Perihan Benli, tedavi gördüğü hastanede dün gece hayatını kaybetti.

Sanatçının ölüm haberini müzisyen Onur Akay, Twitter hesabından böyle duyurdu:

Romalı perihan kimdir?

Romalı perihan kimdir?

Gerçek adı Perihan Benli olan Romalı Perihan, 18 Mart 1942'de Roma'da dünyaya geldi. İtalya'da büyüyen Benli, 17 yaşındayken kısa bir süre Accademia Nazionale di Arte Drammatica Silvio D'Amico'de eğitim aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalyan medyası tarafından 'Prenses Romalı Perihan' veya 'Prenses Soprano' olarak anılan sanatçı, Avrupa medyasında ise 'Peri-Han', 'Peri Han' ve 'Pery Han' olarak tanındı.

Perihan Benli, akıcı İtalyanca ve Türkçe ile birlikte beş dil konuşuyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'O Bendim O: O'nun Hikayesi', 'Görünce Seni', 'Nerden Nereye', 'Vay Başıma Gelenler' ve 'Romalı Perihan'ın Arabesk Dünyası' isimli Long Playleri bulunan sanatçı, 'Tatlı Hayat', 'Satyricon Goddess', 'Waterloo', 'Örümcek', 'Eye of the Spider', 'Akıllı Deliler' ve 'Elveda Dostum' isimli filmlerde rol aldı.

Perihan Benli, Antonio Margheriti, Dino De Laurentiis, Remzi Jöntürk, Roberto Bianchi Montero, Sergei Bondarchuk, Yılmaz Güney ve Zeki Alasya gibi dönemin ünlü oyuncularıyla aynı filmlerde rol aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Perihan Benli'ye 'Romalı Perihan' takma adı ünlü sanatçı Zeki Müren tarafından verilmişti.

AA, Twitter 

Fotoğraflar: RomalıPerihan.net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
10
6
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Üzüldüm, allah rahmet eylesin

Serap Koker

Romali Perihanin Romada dogdugu ne kadar dogru.. Cunku, Anesinin ikinci esi beylerbeyili Ahmet Samim Goren ve yakin lari Romali perihan, 4/5 yaslarinda ike... Devamını Gör