Görüş Bildir
Haberler
'Paralel Yapı' İddialarına Yönelik Operasyonda 17 Kişi Tutuklandı

'Paralel Yapı' İddialarına Yönelik Operasyonda 17 Kişi Tutuklandı

Onedio Medya
09.11.2015 - 09:25

İzmir'de 'Paralel yapı' operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 36 kişiden aralarında İzmir eski Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da bulunduğu 17 kişi tutuklandı, 14'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 19 kişi serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu İzmir merkezli 18 ilde 'paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 36 şüpheliden aralarında İzmir'de 10 Kasım 2011-12 Şubat 2014 tarihleri arasında Emniyet Müdürlüğü yapan Ali Bilkay, Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İzmir eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlar Mücadele eski Müdür Yardımcısı Taner Aydın, Mülkiye Müfettişleri Ferda İleri ile Ahmet Kaya'nın da bulunduğu 17 kişi tutuklanırken, 14'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 19 kişi de serbest bırakıldı.

Serbest kalanları adliye çıkışında yakınları sevinçle karşıladı. Tutuklanan 17 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi. Dosyada örgüt lideri olarak aranan Fetullah Gülen ile birlikte firari durumda olan 8 kişinin aranmasına devam edildiği öğrenildi.

Mehmet CANDAN - Azat YILDIZ / DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda