Görüş Bildir
Haberler
'Erivan’da Maç, Karşı Tarafa Koz Oldu'

'Erivan’da Maç, Karşı Tarafa Koz Oldu'

FreiGeist
08.05.2015 - 09:43 Son Güncelleme: 08.05.2015 - 15:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı'nın sofrasına konuk olan tarihçi Mustafa Armağan, Erdoğan’ın, selefi Gül’ün Ermenistan'a maça gitmesini eleştirdiğini, bu ziyareti karşı tarafa koz vermek olarak gördüğünü söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3’üncü Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda tarihçileri ağırladı. Tarihçilerin katıldığı yemekte Erdoğan 1915 olaylarını enine boyuna değerlendi ve tüm konuklara tek tek söz verdi, notlar aldı.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı, 'Soykırım iddialarıyla ilgili başka neler yapabiliriz?' sorusunu yöneltti. Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan'a göre, Erdoğan bu esnada Gül’ün ziyaretini şu sözlerle eleştirdi:

“Sayın Erdoğan, gerek Putin’in açıklamasına yönelik gerek diğer parlamentoların yaklaşımlarına karşı net şekilde Türkiye’nin tavrını ortaya koyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca tarihçilerin bu konuda yapacağı çalışmaların önünü açacağını, Genelkurmay’ın askeri arşivlerini açmaya hazır olduklarını da bildirdi. 

Türkiye’nin bu konuda sakınacak, çekinecek bir durumunun olmadığını dile getirdi. Bir önceki Gül dönemine ilişkin eleştiri ve serzeniş yakaladım. Sayın Gül’ün Erivan’a gidip maç seyretmesi gibi yaklaşımların ‘ortamı yumuşatmayı amaçlarken karşı tarafın eline koz verdiğini ve bizim üzerimize gelmeyi sağladığına’ vurgu yaptı. 

Bursa’da yapılan maçtan sonra bir sonuç çıkmadığını ifade etti; ‘Ortalığı yumuşatmaya çalışarak işin içinden çıkamayız’ dedi. Erdoğan, Rusya Federasyonu’nun Moskova’da 9 Mayıs Zafer Bayramı’nın 70. yıldönümü vesilesiyle düzenleyeceği törene katılmayacağını, Türkiye’nin törende büyükelçi veya maslahatgüzar düzeyinde temsil edileceğini konuklara ifade etti.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0