Görüş Bildir
Haberler
'Erdoğan ve Fidan, Obama'nın Uyarılarına Uymadığı İçin Zarrab Dosyası Açıldı' İddiası

'Erdoğan ve Fidan, Obama'nın Uyarılarına Uymadığı İçin Zarrab Dosyası Açıldı' İddiası

Onedio Medya
31.05.2016 - 12:19 Son Güncelleme: 31.05.2016 - 12:49

2013 yılında Obama’nın, Beyaz Saray’daki kırmızı odada ağırladığı Erdoğan ve Fidan’a 'Ne yaptığınızı biliyoruz, bir daha yapmayın bunu' dediği ve 2013 yılındaki o uyarıya uyulmaması nedeniyle Zarrab dosyasının açıldığı iddia edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemekli toplantıda dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da vardı. Kırmızı odadaki akşam yemeğinde Hakan Fidan, Erdoğan’ın hemen solunda oturmuştu. 

Bugün basına ABD Başkanı Obama’nın, Mayıs 2013’te Beyaz Saray’da ağırladığı dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı uyardığı iddiası yansıdı. 

Cumhuriyet gazetesinden İlhan Tanır’ın Amerikalı kaynaklara dayandırdığı haberindeObama, Erdoğan ve Fidan’ı 'Ne yaptığınızı biliyoruz, bir daha yapmayın bunu' şeklinde uyardığı öne sürüldü.

İddiaya göre toplantının bir başka yerinde Obama’nın doğrudan Fidan’a dönerek 'Özellikle gözümüz artık senin üstünde' diyerek açık bir uyarı daha yaptı. Toplantıda 'illegal faaliyetlere' dikkat çekildiği, 2013 yılındaki o uyarıya uyulmaması nedeniyle Zarrab dosyasının açıldığı ifade ediliyor. 

Haberde ismi belirtilmeyen kaynakların aktardığı bilgiye göre Zarrab dosyasında Türkiye ile ilgili gelişmeler bu haftadan itibaren başlayacak. Asıl duruşmalar ise Eylül’de...

Önce takip etmiş sonra silmişti

Önce takip etmiş sonra silmişti

Öte yandan gazeteci Nedim Şener dün Posta'da yayımlanan 'Hedef Erdoğan' başlıklı yazısında, 19 Mart günü Miami’de FBI tarafından tutuklanması sonrası New York’un ünlü savcısı Preet Bharara'nın Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı takibe aldığını vurguladı ve bunun tek bir anlamı olduğunu yazdı:  'Mesaj vermek'

'Bharara, dilekçesinde doğrudan Erdoğan’ın da adını geçirdi'

'Bharara, dilekçesinde doğrudan Erdoğan’ın da adını geçirdi'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet gazetesinin Washington temsilcisi Tolga Tanış’ın 'Türk_ABD ilişkilerinde Zarrab Gölgesi' başlıklı yazısını okuyunca artık şüphesi kalmadığını ifade eden Şener 'Amerika’nın hedefi Erdoğan’dır' diyor.

'Dosyayı savcıya bakan verdi'

'Dosyayı savcıya bakan verdi'

Şener şöyle devam ediyor: 

'Savcı, Rıza Sarraf’ın İran’a yaptırımları delerek ‘ABD’nin huzur ve güvenliğini gerçek anlamda riske soktuğunu’ bunu da Türkiye’deki nüfuzlu kişilerle yaptığını iddia ediyor.

Savcı’ya göre, eğer Sarraf kefaletle bırakılırsa Türkiye’ye kaçabilir ve siyasilerle olan ilişkisi nedeniyle de ABD’ye iade edilemez. Tolga Tanış’ın yazısında ilginç bir ayrıntı var: Bu tür önemli davalarda politik müdahale, iddianame çıkmadan önce mümkün, sonrasında değil.

Hatta FBI’ın yürüttüğü bu tür büyük soruşturmaların hangi savcıya verileceğine de bizzat ABD Adalet Bakanı karar veriyor. Tercümesi, 2010 yılından beri FBI’ın yürüttüğü soruşturma dosyası Savcı Bharara’ya ABD Adalet Bakanı tarafından verilmiş.

Bu da dosyanın politik yönü. Tolga Tanış yazısında “Bu konunun nereye uzanacağını şimdilik bilmiyoruz” diyor. Bence nereye uzanacağı belli; hedef Erdoğan.'

Cumhuriyet, Hürriyet ve Posta

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
19
12
9
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hasan algan

gözümüzün önünnde pydye pkkya silah sevkeden amerika,girdiği ırakta libyada bilimum işgal ettiği ülkelerde tonlarca altını çalıp amerikaya götüren amerika, a... Devamını Gör

Amerika oyle serefsiz bir ulke ki ucuncu dunya ulkelerinin basina hep seref yoksunlarini sectirtiyor.

Yusuf Kadıoğlu

Nasıl olur? Tayyip köpeği olduğu Amerika'nın emirlerinden asla çıkmadı ki. Ülkede kutuplaşmayı sağladı, parsel parsel sattı, orta doğunun yıkılmasında öncülü... Devamını Gör

Yusuf Kadıoğlu

terörü sadece kitaplardan bilen adamları terör uzmanı diye atadı, papaz eriğini imam eriğine çeviren muhteşem icatlara öncülük eden TÜBİTAK'ın başına "hayvan... Devamını Gör

ayar abi

hahahaha :) komediye bak lan şuna inanan adam net gerizekalıdır :) uyarmış ne yaptığınızı biliyoruz demiş :)