Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Biz' Demek Zorundayız

Erdoğan: 'Biz' Demek Zorundayız

ATKN
11.06.2015 - 13:04 Son Güncelleme: 11.06.2015 - 19:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

3 gün 22 saat sonra ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa'nın üzerine yüklediği süreçleri yerine getireceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirtti ve 'Devlette devam esastır anlayışıyla süreç devam etmeli. Bir adım dahi geri gidişe tahammülümüz yok' ifadelerini kullandı. Erdoğan, 'Asla, kimse ben deme hakkına sahip değildir, biz demek zorundayız' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

12 yıl önce, dünyadaki en az gelişmiş ülkelere 45 milyon dolar yardım eden bir Türkiye vardı. Bugün 4.5 milyar dolar yardım ediyorsa; verdikçe arttı, azalmadı. Daha iyi bir yere geldik, ben bunu da böyle görüyorum.

Milletimiz yüzyıllar boyunca en büyük güçlü devletlere sahip olduğu halde geçmişinde sömürgecilik ayıbı olmayan belki de tek toplumdur.

Bugün de dış politika ana ekseninde dünyada nerede bir mağdur mazlum varsa ona el uzatma anlayışı vardır. Geçmişte Balkanlarda, Kafkasya'da hangi samimiyetle el uzattıysak; bugün de Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de aynı anlayışla hareket ediyoruz. İnsanları hiçbir zaman diline, rengine göre ayırt etmedik.

Erdoğan, 7 Haziran'da gerçekleşen seçimlerle ilgili şöyle konuştu:

'Genel seçimler ülkemizin önünde yeni bir dönem açmıştır'

Genel seçimler, ülkemizin önünde yeni bir dönem açmıştır. Bu vesileyle parlementonun en yaşlı üyesi olması sebebiyle Deniz Baykal'ı davet ettim, görüşme yaptım. Hem süreci değerlendirdim, hem de bu işin kesintisiz devamı için üzerime düşen görev neyse bunu yapacağımı kendisiyle paylaştım. 

'Biz demek zorundayız'

Devam eden yatırımlarımız var. Bu yatırımlarımızın aksamaması lazım. Çünkü bu yatırımlar milletimindir, buradaki aksamalar ülkeme kaybettirir. Onun için de devlette devamlılığın esas olduğu ümidiyle şahsımın da kendi şahıslarının da yardımcı olmaları gerekir dedik, bunu paylaştık. Kimse, hangi siyasi olursa olsun 'ben' deme hakkına sahip değildir. 'Biz' demek zorundayız.

'Herkes egolarını bir kenara koymalı, hükümet kurulmalı'

Şahsımın sorumluluğu daha da büyüktür. Bu güven ortamının devamı şarttır. Türkiye'yi hükümetsiz, başsız bırakanlar; egolarına teslim olanlar; ne halkımıza ne tarihe hesap veremezler. Herkes egolarını bir kenara koymalı, hükümet kurulmalı. 'Devlette devam esastır' anlayışıyla süreç devam etmeli. Bir adım dahi geri gidişe tahammülümüz yok.

'Sonuçlar, milletimizin tek partinin iktidarda olmasını sağlamayan bir tablo takdir ettiğini söylüyor'

Seçimlerin hayırlı olmasını tekrar temenni ediyorum. İradesini ortaya koyan her vatandaşıma teşekkür ediyorum. Herkes milletin takdirine saygı göstermek zorundadır. Seçim sonuçları, milletimizin tek bir partinin iktidarda olmasını sağlamayan bir tablo takdir ettiğini söylüyor. Bu tablo, Türkiye'nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor. 

Demokrasinin en önemli özelliği, bu tür yollarda çözüm yollarını açık tutuyor olmasıdır. Türkiye, seçim gününe kadar başka bir tabloyla karşı karşıyaydı. Pazartesi'den itibaren başka bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu dönemi en sağlıklı, en hasarsız şekilde geçirebilmemiz için tüm siyasi partileri serinkanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluk almaya davet ediyorum. 

'Anayasa'nın üzerime yüklediği süreçleri yetime getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın'

Cumhurbaşkanı olarak Anayasa'nın üzerime yüklediği süreçleri yetime getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ülkenin istikrarsızlık döneminde yaşadığı sıkıntıları yakından bilen birisiyim. Meclis'te temsil edilen partilerin Anayasa'da belirtilen sınırlar çerçevesinde tercihleri krizden değil çözümden yana kullanacağına inanıyorum.

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0