Görüş Bildir
Haberler
Fitch, Türkiye'de Risklerin Azaldığına Vurgu Yaptı: "Piyasalar Canlanıyor"

etiket Fitch, Türkiye'de Risklerin Azaldığına Vurgu Yaptı: "Piyasalar Canlanıyor"

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'ye yönelik yaptığı değerlendirmede, yatırımcıların risk iştahında iyileşmeye işaret ederken, Türk borçlanma araçları piyasasının canlandığını, sukuk (kira sertifikası) ihraçlarının arttığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fitch: "Türk borç sermaye piyasaları iyileşen yatırımcı güveni ile canlanıyor."

Fitch: "Türk borç sermaye piyasaları iyileşen yatırımcı güveni ile canlanıyor."

Fitch Ratings, devlet finansmanı, fon çeşitlendirme hedefleri ve İslami finans geliştirme gündeminin önümüzdeki iki yıl boyunca Türk borçlanma araçları piyasası (DCM) ihraçlarını yönlendirmeye devam edeceğini söyledi.

Bankaların ve şirketlerin DCM'deki payının devletlere kıyasla daha düşük olmasını ve ihraçların halen yüksek olan maliyetler nedeniyle çoğunlukla fırsatçı olmasını beklediklerini ifade eden Fitch, Orta vadede, DCM'nin 450 milyar ABD dolarını aşması ve sukuk ihracının %20'yi geçmesinin beklendiğini vurguladı.

"Yakın vadeli riskler azaldı"

"Yakın vadeli riskler azaldı"

Fitch Ratings İslami Finans Küresel Başkanı Bashar Al Natoor, 'Döviz cinsinden borç ihraçlarındaki son canlanma, Türkiye'nin daha geleneksel makroekonomik politikaları benimsemesinin ardından yatırımcı duyarlılığının iyileşmesiyle yakın vadeli refinansman risklerinin azaldığına işaret ediyor. Aralık 2023 itibariyle önümüzdeki 12 ay içinde vadesi dolacak 225 milyar ABD dolarının üzerinde dış borcu ile Türkiye, yatırımcı duyarlılığındaki değişimlere karşı her zaman kırılgan olmuştur, ancak devlet ve özel sektör dış finansmana erişim konusunda dirençli olduklarını kanıtlamışlardır'  dedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın