Görüş Bildir
Haberler
Ekonomist Timothy Ash'in Dikkat Çekici Anketi: Erdoğan Seçimi Kaybederse Ne Yapar?

Ekonomist Timothy Ash'in Dikkat Çekici Anketi: Erdoğan Seçimi Kaybederse Ne Yapar?

Türkiye ekonomisi ile ilgili yorumları dikkat çeken Timothy Ash'ten birbiri ardına Türk siyasetiyle ilgili yorumlar geldi. 

Hafta başında Londra'da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yaptığı yabancı yatırımcı toplantısına katılan Ash, önce Nebati yorumuyla, ardından Türkiye'de seçim olasılığı ve sonuçları ile ilgili paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine topladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paylaşımları ilgi çekti

Paylaşımları ilgi çekti

Londra’da merkezli Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, Türkiye ile yakından ilgilenen bir ekonomist. Hafta başında Bakan Nureddin Nebati’nin Londra'da yaptığı toplantıya da katılan ve alışılmadık şekilde Türkiye ekonomi yönetiminin sunumunu öven Ash, sonrasında Twitter'dan paylaştığı bir mesaj ile yeniden bir tartışmaya neden oldu.

'Güvence aldım' dedi

'Güvence aldım' dedi

Timothy Ash, sosyal medya hesabından AKP’li bir yetkilinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kaybetmesi halinde iktidarı sorunsuz olarak devredeceği yolunda güvence verdiğini yazdı.

Bakan Nebati’nin Londra’da yaptığı toplantıya da katılan ve sonrasında yaptığı olumlu açıklamalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Timothy Ash, paylaştığı tweet mesajında, “Bu hafta bir AKP yetkilisi bana, Erdoğan ve AKP’nin yaklaşan seçimi kaybetmesi halinde iktidardan vazgeçeceklerine ve sorunsuz bir geçiş sağlayacağına dair güvence verdi” dedi.

Sorunsuz geçiş yorumu👇

Kendi anketini yaptı

Kendi anketini yaptı

Bugüne kadar Türkiye ve ekonomiye yönelik hep eleştirileriyle gündeme gelen Timothy Ash’in bir anda Türkiye’ye yönelik olumlu açıklamaları şaşkınlık yaratırken, ardından Ash kendi anketini yaptı. Ankette, 'Bırakın Twitter izleyicim karar versin. Erdoğan seçimi kaybederse iktidardan vazgeçecek mi?' diye sordu.

Anket sonuçları ise şöyle👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'deki kutuplaşmaya dikkat çekti

Türkiye'deki kutuplaşmaya dikkat çekti

Ash, daha sonra anket sonuçları ile ilgili ilk yorumunda, 'Şimdiye kadarki ilginç sonuçlar gösteriyor ki a) insanlar endişeli - ve soruyu sormam adildi. b) Türkiye çok kutuplaşmıştır.' derken, ikinci yorumunda da şunu söyledi: 

Oldukça dikkat çekici sonuçlar. Türkiye'nin ne kadar kutuplaşmış olduğunu ve olası bir çekişmeli seçim konusunda insanların aslında ne kadar endişeli olduğunu gösteriyor.

İnsanlar endişeli👇

Oldukça dikkat çekici sonuçlar👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
12
8
5
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Göktaş

İç savaş çıkacak. Çıkmasa bile eski yönetim derhal kistirilmali ve istiklal mahkemesi ile yargılanmalı

Putler

Oyların tekrar sayılması, bir iki bölgede seçim yenilenmesi gibi bi direniş gösterecektir ama sonuç mükerrer çıkarsa ceketini alır gider. Bunu en iyi İstanbu... Devamını Gör

Halil Değerli

Katar'a kaçar.. .... .. 😠🤪😡

Ismi lazım değil

Pakistan hazır bekliyor arkadaşım o yüzden yatırım yaptı zengin ülkeye kaçmaz merak etme