Görüş Bildir
Haberler
Yaptırmak İsteyenlere Anlamları İle Birlikte 20 Hayvan Motifli Dövme

etiket Yaptırmak İsteyenlere Anlamları İle Birlikte 20 Hayvan Motifli Dövme

Dövme kültürü ülkemizde daha yeni yeni yaygınlaşmaya başlasa da hemen hemen her insan hayatında bir tane dövme olmasını ister. Ama ne yaptırmak istediğine bir türlü karar veremez. Burada da hayvan yaptırmak isteyenler için ya da hiç bir şey bulamayanlara çare olmak için size anlamları ile hayvanların dövme dünyasında neleri simgelediğini sıraladık. Koi balığı, kırlangıç, baykuş, geyik, kelebek, fil, aslan, boğadan yılan ve türlü türlü kuşlara kadar pek çok hayvan dövmesi bir arada.

En sonunda size bir faydamız dokunursa da ne mutlu bize.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Köpek Dövmeleri

1. Köpek Dövmeleri

İnsanoğlunun varlığından beri insanlara kalıcı yoldaş ve dostluk kuran köpekler diğer hayvanlardan çok daha fazla insanlara bağlıdır. Bir çok köpek sahibi kendi köpeklerini vücutlarına portre ettirmişlerdir.  Bu nedenle köpek dövmeleri genel olarak dostluğun ve sadakatin simgesidir.

2. Anka Kuşu (Phoenix) Dövmeleri

2. Anka Kuşu (Phoenix) Dövmeleri

Bilindiği üzere Anka kuşları efsanevi kuşlar olup küllerinden yeniden doğdukları için yeniden diriliş anlamını taşımaktadır.

3. Geyik Dövmeleri

3. Geyik Dövmeleri

Yaban hayatın sessiz ve saf güzelliği olan bu hayvanlar genel olarak sevgi, duyarlılık, güç ve kibarlığı simgelemektedir.

4. Kedi Dövmeleri

4. Kedi Dövmeleri

İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleştirilen kediler dünyanın dört bir yanında insanlar tarafından sevilmekte ve sahiplenilmektedir. 9 canlı denildiği içinde kediler çabuk iyileşme, medeni özgürlüğü ve düşünce özgürlüğünü simgelemektedir.

5. Aslan Dövmeleri

5. Aslan Dövmeleri

Herkesin bildiği üzere aslanlar ormanların tek kralıdır. Bu yüzden de anlaşılacağı gibi aslan dövmeleri liderliği ve cesareti temsil etmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayı Dövmeleri

6. Ayı Dövmeleri

Her ne kadar doğada hırçın görünse de kendi alanları içerisinde en güçlülerinden olan ayı gücü, kendini korumayı ve bilgeliği temsil eder.

7. Baykuş Dövmeleri

7. Baykuş Dövmeleri

Sadece geceleri avlanan bu kutsal hayvanlar her şeyi görmesi ile beraber görüşün, bilgeliğin ve anlayışın en büyük simgesidir.

8. Kelebek Dövmeleri

8. Kelebek Dövmeleri

Sadece bir günlük ömre sahip olan bu hayvanlar bilindiği üzere büyük bir değişim sonucu doğarlar. Bu nedenle de kişisel gelişim olarak görünen bu kelebekler enerji, denge dönüşüm ve zarafeti simgelemektedirler.

9. Akrep Dövmeleri

9. Akrep Dövmeleri

Artık eskisi kadar yaygın olmasa da akrep dövmeleri zamanın 3D dövmelerinin başını çekmiştir. Genel olarak akrepler bilinen zehirli iğneleri sayesinde tehlikeyi ve zor dönüşümleri simgelemek üzere resmedilmişlerdir.

10. At Dövmeleri

10. At Dövmeleri

Asırlar boyunca insanoğlunun en büyük yardımına koşan bu zarif ve güçlü hayvanlar özgürlüğü, kuvveti ve hareketi simgelemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ejderha Dövmeleri

11. Ejderha Dövmeleri

Evet kesin birçoğunuz artık ejderha dövmesi görmekten sıkılmıştır. Ama özellikle yüzyıllardır Japon efsanelerini süsleyen ejderhalar uzun ömür, bilgelik, sonsuzluk ve dünyalar arasında dolaşabilmeyi simgeler.

12. Somon(Koi) Balığı Dövmeleri

12. Somon(Koi) Balığı Dövmeleri

Her zaman akıntıya karşı direnen somon balığı azmin kararlılığın simgesidir. Aynısı hayvanın ısrarcı ve kararı totem doğası için de geçerlidir. Uzak doğuda akıntıya karşı yüzerek bahsi geçen efsanevi nehrin kaynağına ulaşan koi bir dragona dönüşerek manevi dünya ile maddi dünya arasında gidip geleceğine inanılır.

13. Kartal Dövmeleri

13. Kartal Dövmeleri

Özellikle koyu bir Beşiktaş tarafı olan varsa aranızda kartal dövmeleri tahmin edilebileceği üzerine tam da size göre bir tasarımdır. Kartal dövmeleri genel olarak enerji, güç ve aydınlanmayı anlatmaktadır.

14. Kırlangıç Dövmeleri

14. Kırlangıç Dövmeleri

Kırlangıç okyanus kıyısından çok uzaklarda uçan bir kuş değildir, o yüzden kırlangıcı görmek denizciler için umut ve başarı anlamına gelirdi. Bir düşünün o kadar süre boyunca denizde ve okyanustasınız ve çok uzun zaman sonra bir kırlangıç görüyorsunuz. Bu yeterince mutlu edici bir şey değil mi?

15. Horoz Dövmeleri

15. Horoz Dövmeleri

Her sabah kulağımıza o güçlü gırtlaklarıyla öten ve bizi uyandırmayı başaran horozlar temel olarak erkekliğin simgesidir. Buna ek olarak da horozlar güneşin yeniliğin ve değişimin sembolüdür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Arı Dövmeleri

16. Arı Dövmeleri

Hristiyanlarca umudun simgesi olarak görünen arılar her sene bahar geldiğinde ortaya çıktıkları için ölümün ve tekrar doğuşun simgesi olarak gösterilirler. Aynı zamanda temizlik ve sosyal uyumu da temsil ederler.

17. Yılan Dövmeleri

17. Yılan Dövmeleri

Ön yargı ile yaklaştığımızda asilik gibi görünse de yılanlar ve kobra yılanları aslında neredeyse kutsal olarak bilinirler. Hindistan'da hayatın gücünün ondan geldiğine inanılıp kutsal sayılmaktadır. Eski kültürlerde hayatın sonrası ya da ikinci hayatı da temsil eder.

18. Keçi Dövmeleri

18. Keçi Dövmeleri

Hristiyanlar için şeytani bir sembol olarak görülse de keçiler bundan tamamen farklı bir durumdadır. Yiğitlik, şehvet, inatçılık ve açıkgözlülük en bilinen özelliklerdir. Güçlü seksüel etkileşimleri vardır. Erkeğin seks gücünü simgeler.

19. Kurt Dövmeleri

19. Kurt Dövmeleri

Özellikle bakışları ile bizi bizlerden alan kurtlar hemen hemen köpek dostlarımıza benzemektedirler. Hatta onları da evcilleştirmeye başladık ki artık onlarda dövme konusunda öğretme yeteneği, sadakati ve işbirliğini simgelemektedirler.

20. Fil Dövmeleri

20. Fil Dövmeleri

Filler en temel özellikleri ve sürekli beraber yaşamaları nedeniyle sadakat, güç, vefa ve uzun ömrü simgelemektedirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
313
151
90
54
38
38
37