Görüş Bildir
Haberler
Vur, Kır, Parçala: En İyi 10 Mobil Aksiyon Oyunu

Vur, Kır, Parçala: En İyi 10 Mobil Aksiyon Oyunu

Deniz Ünsal
05.02.2023 - 18:10

Aksiyon oyunlarını neredeyse herkes sever. Adrenalin patlaması yaratan, parmakları yoran ve bitince de insanın içinde başarma hissini uyandıran, aksiyon sonrası rahatlama sağlayan türdür aksiyon oyunları. Bu kadar sevilen ve her dönem popüler olan bir tür de elbette mobil oyun sektöründe başarılı örnekler vermiştir. Gelin en iyi 10 mobil aksiyon oyununa bakalım.

Kaynak: https://gamerant.com/best-mobile-acti...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Evoland 2

10. Evoland 2

Aksiyon rol yapma türünde, hem mobil hem de bilgisayarda başarı yakalamış bir oyun Evoland 2. RPG bir oyunun bütün özelliklerini taşıyan, bulmacalar çözdüğünüz, canavarlarla savaştığınız Evoland 2, mobil platformda da etkili bir aksiyon oyunu oluyor. Retro görselleri ile de oldukça çekici duruyor.

9. Pascal's Wager

9. Pascal's Wager

Pascal's Wager için kısaca mobil platformun Dark Souls'u ya da Bloodborne'u diyebiliriz. Arasında seçim yapabileceğiniz birçok karakter ve seçenekli diyalog üzerinden daha linear diyebileceğimiz bir hikaye ile mobilde oynanabilecek güzel aksiyon oyunlarından biri.

8. GRIMVALOR

8. GRIMVALOR

Souls, platform ve aksiyon türlerini güzel şekilde bir araya getiren GRIMVALOR. Souls türünün karakteristik özelliklerini içinde barındıran ve ilerledikçe dövüş stili ve hareket açabildiğiniz klasik bir yapım.

7. Apple Knight

7. Apple Knight

Apple Knight listenin gizli mücevheri. Oynaması ücretsiz ve uzun süren bir hikayeye sahip olan aksiyon rol yapma türündeki oyunda uygulama içi satın alma ile yeni karakterler de açabilirsiniz. Piksel tasarımı ve renk paleti ile görsel olarak da hoş duran oyun, eğer denemediyseniz, iyi bir seçenek olabilir.

6. ActRaiser Renaissance

6. ActRaiser Renaissance

1990'ların klasik ve biraz da ilgiyi çok görmemiş olan ActRaiser Renaissance'ın mobil versiyonu. Şehir kurma, aksiyon ve RPG elementlerini birleştiren oyunda farklı şampiyonların bedenlerini kontrol ederek kötülüğe karşı savaşıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Streets of Rage 4

5. Streets of Rage 4

Köklü bir beat-em-up ya da Türkçe hepsini döv tarzı bir seri olan Streets of Rage'in son oyunu. Diğer platformlarda olduğu gibi mobilde de oldukça başarılı olan bu oyun için eskiyi yeni ile birleştirebilmiş diyebiliriz. Sola sağa giderek herkesi dövdüğümüz eski aksiyon oyunlarına hoş grafikler ve güzel dövüşler eklenince tadından yenmez bir yapım çıkmış ortaya.

4. Huntdown: Cyberpunk Adventure

4. Huntdown: Cyberpunk Adventure

2B aksiyon nişancı oyunu olan Huntdown: Cyberpunk Adventure. Siber bir evrende ödül avcısı olarak çeteleri avladığımız oyun, piksel sanatı ve etkileyici nişancı oyunu elementleri ile mobilin en iyileri listesinde yerini alıyor.

3. JYDGE

3. JYDGE

Odadan odaya taktikler ile girilen, salt aksiyon yerine daha karmaşık bir yapıda oyuncuları tartan JYDGE. Her yeni seviyede yeni bir binaya girip diğer ucundan çıkılan oyunda rehine de kurtarılıyor, kanlı ve sıcak kapalı mekan çatışmaları sizi bekliyor.

2. ICEY

2. ICEY

Mobil aksiyon oyunlarının en iyi dövüş sistemlerinden birine sahip olan ICEY. Hareketlerinizi tahmin etmeye çalışan bir anlatıcı da oyuna farklı bir hava katıyor. Hikaye yeterince ilgi görmese de dediğimiz gibi, dövüşler mobil platformda benzersiz.

1. Dead Cells Mobile

1. Dead Cells Mobile

Souls tarzı aksiyon oyunlarının içinde kendine yer edinmiş bir oyun Dead Cells. Mobil versiyonu da elbette ki aynı şekilde güzel ve başarılı. Bitmeyen aksiyon, taktiksel düşünmeniz gereken bir düşman silsilesi ve farklı farklı silah ve yetenekler. Öldüğünüzde tüm yolu geri gitseniz de yeni açılan kapılar ve kısayollar oynanışı sıkıcılıktan uzaklaştırıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın