Görüş Bildir
Haberler
Türkiye İntihar Etmek İstiyorsa...

Türkiye İntihar Etmek İstiyorsa...

Ercan Küçük
12.05.2013 - 16:47 Son Güncelleme: 12.05.2013 - 16:48

Türkiye İntihar Etmek İstiyorsa...

E.KÜÇÜK/MUHALİF GAZETE

AKP, iktidarının ilk yıllarında liberal bilinen isimlerle tam bir ittifak halindeydi. Liberal isimler AKP’yi sonuna kadar desteklediler. Bir süre sonra bu ittifak çatırdamaya başladı. Özellikle liberal gazeteciler AKP’yi topa tutarken, AKP tarafından da “artık liberallere ihtiyacımız kalmadı” söylemleri duyulmaya başlandı. AKP-Liberaller tartışmasını, çekilme sürecini, yeni anayasayı ve diğer konuları Türkiye’de liberalizm ideolojisini benimseyen tek parti olan Liberal Demokratik Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker’e sorduk.

Muhalif Gazete (MG) Günümüzde bazı işadamları, gazeteciler, siyasetçiler liberal olarak tanımlanıyor. Bu isimler ülkenin kurucularına, muhalefete, özellikle milliyetçilere, ulusalcılara sert çıkıyorlar. İktidar partisiyle geçmişte çok yakın olan bu isimlerin şimdi iktidarla arası açılıyor. Hatta AKP’den artık liberallerle işimiz kalmadı, herkes kendi yoluna diye açıklamalar da geldi. Acaba bu isimler gerçekten liberal mi? AKP-Liberaller tartışmasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cem Toker (CT) AKP kendini kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir zaman liberal olarak tanımlamadı, muhafazakar olarak tanımladı. Ben de AKP kurulduğundan beri bir liberal olarak, kendisine muhafazakar diyen bir partiye nasıl liberal derim, nasıl aynı safta siyaset yapabilirim diye soruyorum. Benim başkanlığımda LDP’de Ak Parti’nin bu baskıcı, yasakçı siyasetine destek vermemiz söz konusu olmadı.

Kaynak: http://www.muhalifgazete.com/68447--C...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0