Görüş Bildir
Haberler
TİP Vekili Şık'a 'Yaralayıcı Sözler' Sebebiyle Kınama Cezası: "Trollüğün Vücut Bulmuş Halisin"

TİP Vekili Şık'a 'Yaralayıcı Sözler' Sebebiyle Kınama Cezası: "Trollüğün Vücut Bulmuş Halisin"

Ulaş
02.03.2023 - 00:01

TİP Milletvekili Ahmet Şık, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarını sert ifadelerle hedef aldı. Şık'ın açıklamalarından rahatsız olan AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir konuşmayı bölmek istedi. Şık bunun üzerine Aydemir'e 'Trollüğün vücut bulmuş halisin. Şerefin, namusun, haysiyetin olsa sen şurada sesini keser oturursun. Haysiyetin yok, utanman yok' ifadeleriyle tepki gösterdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deprem bölgesinde yaşananlara tanıklık eden Şık konuşmasının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı 👇

Deprem bölgesinde yaşananlara tanıklık eden Şık konuşmasının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı 👇

'Kimileri çıplak elleriyle insanları kurtarırken, sizin yüzünüzden devlete ve kurumlarına güvenmeyen halkın dişinden tırnağından arttırarak gönderdikleri yardım kolilerine parti amblemi yapıştırdınız.

İşini yapmaktan aciz AFAD gönderilen yardım tırlarına el koydu. Yurttaş dayanışmasıyla kurulan yardım merkezlerine dahi kayyım atandı.

İnsanlar hayat kurtarma ve hayatta kalma derdindeyken Kızılay, utanmazlığın, ahlaki çöküntünün en korkuncunu gösterdi. Soğuktan titreyen insanlara çadır sattı.

Yıllardır bir soygun düzeniyle vergi adıyla haraç kestiğiniz hayat kurtaracak iletişim sistemleri çökmüşken, yerli/milli Goebbels’inizin başında olduğu İletişim Başkanlığı “Asrın Felaketi” diye slogan bulma peşindeydi.

20 yıllık hukuksuzluk rejiminiz, yolsuzluklarınız/hırsızlıklarınız, sebep olduğunuz katliamlar, yağma/talanınız şöyle dursun sadece depremden sonraki 48 saatte yapılabilecekken yapmadıklarınız için hepiniz yargılanacaksınız.'

AK Parti sıralarının sözünü kesmeye çalışması üzerine ise Şık sert ifadelerle yüklendi.

Şık, AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir'e şu ifadelerle karşılık verdi: 

'Çok terbiyesiz bir adamsın! Trollüğün vücut bulmuş hâlisin! Birazcık arın, namusun, haysiyetin olsa sen şurada sesini keser oturursun! Haysiyetin yok! Utanman yok! İnsani olan hiçbir şey yok! Vicdanın yok! Terbiyesizsin sen!'

TBMM Başkanvekili Akar, incelenen tutanaklar çerçevesinde TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın kullandığı 'kaba ve yaralayıcı sözlerinin' İçtüzük'ün ilgili maddesi gereği kınama cezasını öngördüğünü belirtti.

Genel Kurul'da yapılan oylamada Şık'a kınama cezası verilmesi kabul edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
153
35
13
8
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bryandes alpes

Seçimden sonra koruma kalkanları kalkınca ben buradan ve tüm sosyal medya hesaplarımdan roman yazacağım, bazılarına cilt cilt argo ansiklopedisinin,kapağını ... Devamını Gör

Murat Sevinc

Vpn diye bir şey var tutma kendini bu orospu cocuklari icin niye strese giriyorsun

Beatrize Vaksman

Halka CAPULCU, ILLET, ZILLET, TRORIST, ulkenin kurucu ve sonsuz liderine AYYAS, kadinlara kadin mi kiz mi derseniz sorun yok... sehit yakinlarini ve depremze... Devamını Gör

gokhan aslan

hdp ve tip vekilleri olmasa bunlara hakettiğini kimse söylemiyor. hem bu sözler onlara hakaret değil ki