Görüş Bildir
Haberler
Suç İşledikleri Gerekçesiyle İnsanlar Tarafından İdamla Cezalandırılan 10 Talihsiz Hayvan

etiket Suç İşledikleri Gerekçesiyle İnsanlar Tarafından İdamla Cezalandırılan 10 Talihsiz Hayvan

Mehmet P.
25.06.2016 - 22:15 Son Güncelleme: 13.01.2022 - 13:15

İnsanlığın hukuk sisteminden kimi zamanlar hayvanlar da nasiplerini almış. Hep beraber bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Devrimci Papağan

1. Devrimci Papağan

1700'lü yılların sonunda Fransa'yı kökünden değiştiren devrimin etkileri sürerken Fransa'nın sokaklarında bir papağan daha sonra çok pişman olacağı bir şey yapar ve 'Yaşasın kral!' diye bağırır. Monarşiden yeni çıkmış Fransızlar bu durumu pek hoş karşılamaz ve papağan, olaya şahit olan vatandaşlar tarafından dava edilir. 

Apar topar mahkemeye çıkartılan papağanın, devrimi öven bir sloganı ezberlemesine karar verilir. Yeni sloganı ezberleyip mahkemede söyleyen papağanın cezası iptal edilir ve serbest bırakılır.

2. Domuz

2. Domuz

1864 yılında bu sefer olan bir domuza olur. Doğası gereği hemen hemen her şeyi yiyebilen bir hayvan olan domuz, çevrede oyun oynayan genç bir kıza saldırarak yaralar, hatta kulaklarını yer. Olayın üzerine yargılanan domuz, idam cezasına çarptırılır ve öldürülür.

3. Arı

3. Arı

Tarihler yine 1864 yılını gösterirken, bu sefer Avrupa'nın bir başka köşesinde başka bir hayvan başroldedir: Arı. Sokakta yürüyen bir adamı sokan arı, adamın muhtemelen arılara alerjisi olması sonucunda ölmesine neden oldu. Ölen adamın ailesi arıdan şikayetçi oldu, arının suçlu bulunmasının ardından yakınlarda kovan arayan yetkililer kovanı bulduktan sonra yakarak tüm arıları katletti.

4. Yumurtlayan horoz

4. Yumurtlayan horoz

Günümüzden tam 550 yıl önce, İsviçre'de bir horozun yumurtladığı tespit edilir. Mitolojik bir hikayeden etkilenen halk, horozun şeytanın bir yansıması olduğuna kanaat getirir ve olayı mahkemeye taşır. Halkı haklı bulan mahkeme horozu idam cezasına çarptırır, sonrasında da yakılarak öldürülür.

5. Köpek

5. Köpek

Günümüzden 110 yıl önce iki hırsız, köpekleriyle birlikte sokakta bir adamın önünü keser ve parasını çalar. Bu sırada köpekleri de adamı ısırır ve kan kaybından ölmesine neden olur. Hırsızlar yakalandıklarında suçlunun köpek olduğunu söylediler, bunun sonucunda bu iki kişi hırsızlıktan yargılanırken, köpek kasten adam öldürmeden yargılandı ve idama mahkum oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fil Topsy

6. Fil Topsy

Fil Topsy, 1875 yılında Forepaugh Sirki tarafından ABD’ye getirilmişti ve sirkle birlikte Amerika’nın dört bir köşesinde yaptığı şovlar ile, binlerce izleyiciyi eğlendirmişti. Fakat filin ne yazık ki büyük bir sorunu vardı: 3 tonluk öfkesi!

Topsy üç yıl içinde 3 bakıcıyı öldürdü. Son kurbanı, ona yanan sigara yedirmeye çalışan içkili bir bakıcıydı. Olay sonrasında sirk, fili, Coney Adası’nda bulunan hayvanat bahçesine yolladı. Olaya bakan mahkeme Topsy’ye ölüm cezası verdi. Mahkeme Topsy’yi, o zamanlarda yeni bir infaz yöntemi olan elektrikle idama mahkum etti ve meşhur mucit Thomas Edison’u da cellat olarak atadı.

Edison'un esas amacı ise doğru akımına rakip olan Nikola Tesla'nın alternatif akımının ne kadar tehlikeli olduğunu göstermekti. 6600 volt elektrik verilen Fil Topsy, oracıkta öldü.

7. Koşturduğu için asılarak öldürülen kedi

7. Koşturduğu için asılarak öldürülen kedi

Orta Çağ'ın karanlık günlerinden birinde Protestan bir rahip, Pazar günü sokak ortasında fare kovalayıp koşturuyor diye bir kediyi idama mahkum etti.

8. Dana ile adam

8. Dana ile adam

Bir adam dana ile ilişkiye girdi, mahkeme danayı da adamla birlikte suçlu buldu ve ikisinin de yakılarak öldürülmesine karar verdi.

9. Osmanlı'da idam edilen maymunlar

9. Osmanlı'da idam edilen maymunlar

Bazı kaynaklara göre Osmanlı zamanında, maymunların ön plana çıkmasından rahatsız olan dindar bir kesim farklı dedikodularla bu hayvanların topluca öldürülmesine ön ayak oldu.

10. Fil Mary

10. Fil Mary

Fil Mary, tarihin asılarak idam edilen ilk fili ünvanına sahip ne yazık ki. 13 Eylül 1916'da ABD'nin Tennessee eyaletindeki bir sirkte gösteri yapan Fil Mary, bakıcısının kendisini kızdırması sonucunda bakıcısına saldırmış ve bakıcısını öldürmüştür. Bu olayın ardından cinayet suçundan yargılanan Fil Mary suçlu bulundu ve idama mahkum edildi, asılarak öldürüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
517
242
158
82
16
13
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Soner Altınok

geldiğimiz devire bakınca nerede olduğumuzu nereye gittiğimizi hiç merak etmiyorum. saçmalıklarla başlamış saçmaliklarla devam eden saçmalıklarla son bulacak... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ne tuhaf dünya yemin ediyorum askerde de tanklara vb araçlara ceza verirlerdi zincirlemek çürümeye bırakmak gibi

ZrDeli

İlki olan papağana çok güldüm ezberlediği kelime yüzünden az kalsın ölecekti :D