Görüş Bildir
Haberler
SGK'dan Uğur Kurt Özrü

SGK'dan Uğur Kurt Özrü

Batuhan
08.02.2015 - 12:46

Okmeydanı’nda polis kurşunuyla başından vurularak ölen Uğur Kurt’a hitaben “tedavi masrafının rücu edilmesi için ilgili belgeleri getirmesini” belirten bir yazı gönderen SGK, Kurt'un ailesinden özür diledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, çıkan haberin ardından Okmeydanı'ndaki cemevinde bir polis memurunun silahla vurarak öldürdüğü Uğur Kurt’a gönderilen yazıyla ilgili özür açıklaması yaptı. SGK, yakınlarına hitaben yazılması gereken yazının ‘sehven’ Kurt’a yazıldığını belirtti. Başta Kurt'un ailesi olmak üzere tüm kamuoyundan özür diledi.

SGK, Uğur Kurt’a hitaben, “Tedavi masrafının rücu edilmesi için olayda kusurlu üçüncü kişi olup olmadığını, kendisinin bir şikâyetinin bulunup bulunmadığını, varsa ilgili belgeleri getirmesini” belirten bir yazı göndermişti. Yazıda, Kurt’un 7 gün içerisinde SGK’ya gelerek, evrakı bizzat teslim etmesi ya da göndermesi isteniyordu.

Cemevi avlusunda ölmüştü

22 Mayıs 2014’te Gezi olaylarında ölen Berkin Elvan’ı anmak için eylemler düzenlenmiş, Okmeydanı’nda polisle göstericiler arasında çatışma çıkmıştı. Akrep olarak adlandırılan polis aracına molotofkokteyli isabet etmesinin ardından aracın içindeki polislerin açtığı ateşte Okmeydanı Cemevi’nde bir cenazeye katılan Uğur Kurt hayatını kaybetmişti. İncelemeler sonucunda Kurt’u vuran silahın polis memuru S. K. tarafından kullanıldığı tespit edilmişti.

Savcı iddianamesinde, polis memuru S. K.'nın “taksirle adam öldürme' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını istemiş, Asliye Ceza Mahkemesi ise suçun 20 ila 25 yıl arası hapis cezası öngören 'olası kastla adam öldürme' olduğunu belirtip dosyayı Ağır Ceza mahkemesine göndermişti.

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/sgkdan-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0