Görüş Bildir
Haberler
Senin Ruhun Hangi Türk Devletine Ait?

etiket Senin Ruhun Hangi Türk Devletine Ait?

Osman Avcı
18.11.2014 - 11:05 Son Güncelleme: 18.11.2014 - 15:35

Bunu öğrenmenin tek bir yolu var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her şeyden önce hangisinin senin için daha kutsal olduğunu belirleyelim!

2. Aşurenin içine giren şeylerden birisini seç!

2. Aşurenin içine giren şeylerden birisini seç!

3. Hıdırellezde Tanrı'dan ne diliyorsun?

3. Hıdırellezde Tanrı'dan ne diliyorsun?

4. Oğlunun adını aşağıdakilerden birisini koymak zorunda kalsaydın, hangisini seçerdin?

5. Senin ait olman gereken devletin, en güçlü tarafı ne olmalı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir Türk destanı seç!

6. Bir Türk destanı seç!

7. Senin hangi ülke can düşmanın?

8. Bir Türk atasözü seç!

8. Bir Türk atasözü seç!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Hun İmparatorluğu" çıktı!

"Hun İmparatorluğu" çıktı!

Sana Hun İmparatorluğu çıktı; çünkü sen her şeyden önce net bir insansın. Dolambaçlı yollar, dolaylılar, imalar hiç sana göre değil yani. Demek istediğini doğrudan söylersin. Çoğu kişi sana patavatsız dese de, bize göre seni dobra sıfatı daha doğru anlatır. Sert bir mizacın olduğunu da eklemek gerekiyor, hatta haşinsin kimine göre de. Ancak bu sertliğin ötesinde, bir aşk insanı yatıyor. Öyle bir aşk ki, Çin Seddi bile önüne geçemez!

"Göktürkler" çıktı!

"Göktürkler" çıktı!

Sana Göktürkler çıktı; çünkü sen en asil duyguların insanısın. Kardeşlik ve dostluğa o kadar önem veriyorsun ki, sanki hayatta daha önemli bir şey olamazmış gibi. Hatta bir bir ülkeyi bir ekmek gibi ikiye bölüp yönetiyorsun, o derece (Sen hep doğuda tabii ki :)) Kardeşliğe önem vermense kesinlikle tevazundan ileri gelmekte. Yoksa sen tam bir alfasın; lider yani. Bir 'kurt' sürüsündeki 'başbuğ' ya da 'asena' misali yani!

"Uygur Devleti" çıktı!

"Uygur Devleti" çıktı!

Sana Uygur Devleti çıktı; çünkü sen bu yalan dünyanın hırslarından, pisliklerinden, arınmış bir insansın. Ununu elemiş, eleğine de çoktan aşmışsın. Zaten oldum olası uysal bir insandın. Telaşe müdürü istesen de olamazsın sen. Kafan rahat bir kere, ki olması gereken de bu. Ayrıca barışçıl bir insansın, gerim gerim gergin insanları yanında bulundurmuyorsun bu yüzden. Kısaca senin için mutluluğun resmi, bir sahil kasabasında tarım yapıp, sevdiğin insanla yaşlanmak!

"Büyük Selçuklu İmparatorluğu" çıktı!

"Büyük Selçuklu İmparatorluğu" çıktı!

Sana Büyük Selçuklu İmparatorluğu çıktı; çünkü senin birçok özelliğin içinde en öne çıkanı kültürlü olman. Kitap okumayı, araştırmayı, kendini geliştirmeyi seversin. Mürekkep yalamışsın bir kere. Estetik bir insansın ayrıca. Üstünden başından, dinlediğin müziklerden, izlediğin filmlerden bunu anlamak mümkün, ama en çok evinden. Son olarak, senin kesinlikle en önem verdiğin şey, yücelik. Bu uğurda asla taviz vermezsin, asla!

"Osmanlı İmparatorluğu" çıktı!

"Osmanlı İmparatorluğu" çıktı!

Sana Osmanlı İmparatorluğu çıktı; çünkü sen azametlisin, pek bir şanlısın ve dahi otoritersin de. Yürüdüğün yollar haşmetinden titrer. Vurdun mu masaya yumruğunu, en olmayacak işleri bile oldurursun. Düşmanına korku, dostuna güven verirsin. Ceddin deden, neslin ise babandır ayrıca. Yani geleneklerine bağlısın; sırf 'yeni' diye yozlaşmış şeylerin, sana yutturulmasına tamamen karşısın. Kısaca sana Osmanlı çıktı, çünkü senin ecdadın belli!

"Türkiye Cumhuriyeti" çıktı!

"Türkiye Cumhuriyeti" çıktı!

Sana Türkiye Cumhuriyeti çıktı; çünkü sen büyük mücadelelerin insanısın. Senin için hayat hiçbir zaman kolay olmadı; ancak sen zırlayıp kendine acımak yerine çalıştın, öğündün, güvendin. Kurtuluş savaşının ruhunu yansıtıyorsun yani. Zor dönemlerden geçsen de, hatta bazen cidden saçmalasan da, içindeki potansiyeli tekrar yakalaman, o şaşaalı günlerine dönmen an meselesi. Sadece lütfen enseyi karartma, çünkü biliyorsun ki, muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcut!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
926
220
88
46
30
26
19