Görüş Bildir
Haberler
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Neler Oluyor?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Neler Oluyor?

FreiGeist
23.12.2015 - 09:03 Son Güncelleme: 23.12.2015 - 19:18

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün gece meydana gelen patlamada iki temizlik görevlisi yaralandı. Ağır yaralanan Zehra Yamaç adlı temizlik işçisi bu sabah hayatını kaybetti. Olayın üzerinden üzerinden neredeyse 24 saat geçmesine karşın patlamanın nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım havalimanında güvenlik zafiyeti olmadığını ve incelemelerin sürdüğünü söyledi. Bu durum sosyal medyada olaya ilişkin dayanağı olmayan bilgilerin yayılmasına neden oldu. DHA'nın verdiği bilgide birbirine yüzlerce metre uzaklıkta bulunan 3 farklı noktada, park pozisyonundaki 3 uçakta patlamadan kaynaklanan parça hasarlarının oluştuğu vurgulandı. İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'ye ilişkin 'Seyahat Tavsiyesi'ni güncellediklerini açıkladı ve 'Bu sabah Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen olaydan endişe duydum. Ne olduğuyla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz, bu sebeple 'Türkiye Seyahat Tavsiyemiz' güncellenmiştir' dedi. 

Sabahtan bu yana yaşanan gelişmeleri derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlama gece 2.05'te meydana geldi. Apronda yaşanan patlamada, havalimanı temizlik görevlilerinden Canan Çelik Burgucu elinden, Zehra Yamaç ise kafasından yaralandı. 

Yaralanan iki kişi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Yamaç'ın bu sabah saatlerinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Görgü tanığı: 'Patlama seslerini duyduk. Yanılmıyorsam 3 kereydi'

Görgü tanığı: 'Patlama seslerini duyduk. Yanılmıyorsam 3 kereydi'

Patlamanın meydana geldiği sırada havalimanında bulunan Devrim Saygılı tanık olduğu anları şöyle anlattı:

'Sesler duyduk, patlama sesleri geldi. Hepsi oydu aslında başka da birşey duymadık. İçerde oturuyorduk yemek yiyorduk. Patlama seslerini duyduk. Yanılmıyorsam 3 kereydi. Sonra da görevlilerden öğrendik patlama olduğunu.''

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, itfaiye de tedbir amaçlı havalimanına geldi. Polis ekipleri uzun namlulu silahlarla ve çelik yeleklerle havalimanına çıkan tüm yollarda yoğun uygulama yaparak, bölgedeki araçları aramaya başladı.

Pegasus firmasının olaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Pegasus firmasının olaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
İçeriğin Devamı Aşağıda

'3 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. 

Yaralanan arkadaşlarımızdan sayın Zehra Yamaç’ın vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesiyle sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralanan diğer arkadaşımız sayın Canan Burgulu’nun tedavisi ise bulunduğu hastanede devam etmektedir.

Konu hakkında yeni bilgiler elimize ulaştığı an tekrar kamuoyuna bilgi verilecektir.'

Vali: 'Patlamanın sebebine ilişkin incelemeler sürdürülüyor'

Vali: 'Patlamanın sebebine ilişkin incelemeler sürdürülüyor'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 02.05'te nedeni belirsiz bir patlama meydana geldiğini kaydetti. Şahin, “Patlamanın sebebine ilişkin incelemeler sürdürülüyor” dedi.

İlerleyen saatlerde hasarın boyutu ortaya çıktı

İlerleyen saatlerde hasarın boyutu ortaya çıktı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamanın nedeniyle ilgili incelemeler sürerken birbirine yüzlerce metre uzaklıkta bulunan 3 farklı noktada, park pozisyonundaki 3 uçakta patlamadan kaynaklanan parça hasarlarının oluştuğu görüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Parçaların hasara yol açtığı ilk nokta, 206 numaralı köprünün önünde park pozisyonundaki uçak

Parçaların hasara yol açtığı ilk nokta, 206 numaralı köprünün önünde park pozisyonundaki uçak

Parçaların isabet ederek hasara yol açtığı ilk nokta 206 numaralı köprünün önünde park pozisyonundaki uçağın çok yakını. 2 kadın işçi bu noktada vücutlarına isabet eden parçalarla yaralandı. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 30 yaşındaki temizlik işçisi Zehra Yamaç ve mesai arkadaşı Canan Burgulu ile bu noktada çalışıyordu. Patlamanın yol açtığı parçalar Yamaç'ın başına Burgulu'nun da koluna isabet etti.

Uçaklarda yolcu camı ve gövdelerinde parça çarpmasından kaynaklanan hasar...

Uçaklarda yolcu camı ve gövdelerinde parça çarpmasından kaynaklanan hasar...

İkinci hasar, bu noktanın yaklaşık 350 metre ilerisinide 201 numaralı köprü yakınlarında tespit edildi. Uzman ekipler ilk incelemeleri sonucunda üçüncü hasarı da 180 metre uzaklıktaki 17 numaralı açık park pozisyonunda belirledi. Park halindeki bazı uçakların yolcu camı ve gövdelerinde de parça çarpmasından kaynaklanan hasar tespit edildi. Hasar gören uçak sayısının en az 3 olduğu öğrenildi.

Dışarıdan saldırı ihtimali...

Dışarıdan saldırı ihtimali...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Polis ve yetkililerin olay yerindeki incelemeleri sürerken, patlamanın havalimanını dışardan hedef alan bir saldırıdan kaynaklandığı ihtimalinin de değerlendirildiği belirtildi.

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore Türkiye'ye ilişkin "Seyahat Tavsiyesi"ni güncellediklerini açıkladı

Moore, İngiltere Büyükelçiliği Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bu sabah Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen olaydan endişe duydum. Hayatının kaybeden temizlik personelinin ailesine başsağlığı dilerim ve diğer personelin de bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ederim. Konuyla ilgili Türk yetkililer ile görüşerek mevcut durum ve ne olduğuyla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz' dedi.

Moore, 'Bu sebeple Türkiye'ye ilişkin Seyahat Tavsiyemiz güncellenmiştir' diye ekledi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın 'Seyahat Tavsiyeleri' bölümüne, Sabiha Gökçen havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin bilgi eklendi ve 'Konuyla ilgili araştırmalar sürüyor; Havalimanı uçuşlara açık' bilgisine de yer verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Binali Yıldırım: Sabiha Gökçen'de güvenlik zafiyeti yok

Binali Yıldırım: Sabiha Gökçen'de güvenlik zafiyeti yok

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 5 uçakta küçük çaplı hasar olduğunu, bu uçakların hangara alınarak gerekli müdahalelerin yapıldığını ifade etti.

Olayın nedeniyle ilgili adli ve idari çalışmaların yapıldığını belirten Yıldırım, 'Şu anda bir hükme varmak, yorum yapmak erken ama şunun bilinmesini isterim, havalimanının güvenliği konusunda herhangi bir zafiyet söz konusu değil. Uluslararası standartların hükmettiği bütün tedbirler, bütün detaylarıyla alınmış durumda. Kameralar, fiziki nöbet kulübeleri ve her türlü güvenlik tedbiri var. Çalışmalar bu da dikkate alınarak sürdürülüyor' diye konuştu.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda