Görüş Bildir
Haberler
Rehine Krizine Yayın Yasağı!

Rehine Krizine Yayın Yasağı!

adem kara
17.06.2014 - 12:08 Son Güncelleme: 17.06.2014 - 17:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK), Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda bulunan ve IŞİD terör örgütü tarafından bilinmeyen bir yerde tutulan Türk vatandaşlarının güvenliklerinin sağlanması için soruşturma tamamlanıncaya kadar her türlü yazılı, görsel basın ve internette yayın yasağı konulmasına karar verildiği bildirildi.

Konuya ilişkin Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

'Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinin 16 Haziran 2014 tarihli ve 2014/566 Değişik İş No'lu kararıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunun 2014/84425 sayılı dosyasıyla ilgili olarak, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunda bulunan ve IŞİD terör örgütü tarafından bilinmeyen bir yere götürülen Türk vatandaşlarının güvenliklerinin sağlanması için, soruşturma tamamlanıncaya kadar her türlü yazılı, görsel basın ve internette CMK 157 ve 5187 Sayılı Basın Kanununun 3 ve Anayasanın 26/2 maddesi gereğince yayın yasağı konulmasına karar verilmiştir.'

BAŞBAKAN 'YAZMAYIN, ÇİZMEYİN' DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, geçtimiz hafta sonu Trabzon Meydan Park'ta düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Musul'daki rehine krizi ile ilgili, medyaya çağrıda bulunmuş, 'Bu süreci çizmeden fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz. Zira bu tahrikler karşı tarafta lehte değil aleyhte gelişmelere neden oluyor.' ifadesini kullanmıştı.

sondakika.com

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0