Görüş Bildir
Haberler
Putin, Türkiye'ye Yaptırımları Kaldırdı

etiket Putin, Türkiye'ye Yaptırımları Kaldırdı

ATKN
30.06.2016 - 13:15 Son Güncelleme: 30.06.2016 - 18:44

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik kısıtlamaların iptalini öngören kararnameyi imzaladı. Putin daha önce Rus diplomatlarla gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye'nin Rusya'dan özür dilediğini belirtmiş, tarafların ilişkilerini yeniden başlatacaklarını söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik yaptırımları iptal eden kararnameyi imzaladı. Açıklama Kremlin'in internet sitesinden duyuruldu.

Buna göre, Türkiye’ye yönelik tur paketi satışları ve charter uçuşları yasağını da kapsayan yaptırımların Perşembe günü itibariyle kaldırılmasına yönelik kararname Putin tarafından imzalandı.

Açıklamada, Türk hükümeti ile Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik ilişkilere dâir görüşmelerin yapılmasına, görüşmelerin sonucu doğrultusunda 28 Kasım 2015’te yürürlüğe konulan ekonomik yaptırımlarda değişikliğin değerlendirilmesine karar verildiği belirtildi.

"Türkiye özür diledi"

"Türkiye özür diledi"

Putin, daha önce büyükelçilerle gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye'nin Rusya'dan özür dilediğini söylemiş, tarafların ilişkilerini yeniden başlatacaklarını ifade etmişti.

'Dün bu ülkenin Cumhurbaşkanı'yla (Erdoğan) görüştüm' diyen Putin, 'Ankara'nın düşürülen Rus bombardıman uçağı için özür dilediği biliniyor. Bu nedenle yakın zamanda ikili iş birliğinin yeniden başlatılması için önlemler alınacak' ifadelerini kullanmıştı.

Uçuşlar yeniden başlıyor

Uçuşlar yeniden başlıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Ulaştırma Bakanlığı da, Türkiye'ye charter uçuşların yeniden başlatılacağını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, charter uçuşların eski normal seyrine dönebilmesi için, Türk yetkililerin Türkiye’ye seyahat edecek Rus vatandaşların güvenliği konusunda bazı önlemlerin alınacağına dâir garanti gerektiği kaydedildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Kozak ise, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk inşaat şirketlerine getirilen kısıtlamalara yönelik teklifin önümüzdeki iki hafta içerisinde hazırlanacağını söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev de aynı gün yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yönelik ekonomik kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını belirtmişti.

G20 zirvesi veya öncesinde görüşebilirler

G20 zirvesi veya öncesinde görüşebilirler

Dün telefon görüşmesi gerçekleştiren iki liderin Çin'de düzenlenecek G20 zirvesinde görüşmesi, zirve öncesinde ise ayrı bir görüşme yapılabileceği öğrenildi. 

Kaynaklara göre liderlerin G20'den önce de görüşmeleri bekleniyor.

Rus Büyükelçi: İlişkilerin tamamen düzelebilmesi için tazminat ödenmeli

Rus Büyükelçi: İlişkilerin tamamen düzelebilmesi için tazminat ödenmeli

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ise Türkiye ile ilişkilerin tamamen düzelebilmesi için Ankara'nın düşürülen uçak için tazminat ödemesi gerektiğini söyledi.

Karlov, Rus Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, 'Vladimir Putin ilişkilerin düzelmesi için ne beklediğimizi açıkça belirtmişti: Özür, suçluların cezalandırılması ve tazminat. Birincisi gerçekleşti. Sıra, ikinci ve üçüncüde' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım daha önce, Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak gerekirse Rusya'ya tazminat ödenebileceğini söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Türk Akımı için henüz erken'

'Türk Akımı için henüz erken'

Rafa kaldırılan Türk Akımı projesiyle ilgili Kremlin’den yapılan açıklamada, “Türk akımı boru hattı projesinin devamını konuşmak için şu an erken” denildi.

Sputnik, Reuters ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
380
146
124
104
36
29
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dex Dex

Uçak düşürüldüğünde Rus hayat kadınlarını ima ederek , bütün ülkenin kadınlarını orospu ilan ediyordunuz . '' Kadınlarınız bizim tadımızı bilir '' tarzı iğre... Devamını Gör

Burak

Uçak düştükten hemen sonra özür dilese yanlış birşeyler olmuş derim. Ama uçak düşürüldükten sonra rest çekip sonra özür dilemek tükürdüğünü ylamaktır. Bunu b... Devamını Gör

rahman çetin

Noldu ya kasımpaşalı sallayıp duruyodun. öyle değilmiymiş işler. Mahalle ağzıyla dış politika olmuyormuş değil mi?