Görüş Bildir
Haberler
Lezzet Cenneti Bursa: İşte Sadece Gerçek Bursalıların Bildiği 21 Muhteşem Lezzet Durağı

etiket Lezzet Cenneti Bursa: İşte Sadece Gerçek Bursalıların Bildiği 21 Muhteşem Lezzet Durağı

Tarihiyle, coğrafi konumuyla, kültürel mirasıyla ülkemizin güzide şehri olan Bursa'nın lezzet duraklarını aslında az çok hepimiz biliriz. Özellikle halk arasında iskender olarak bilenen, ama gerçek adı Bursa Kebabı olan yemeğiyle ünlenen Bursa, aslında birçok lezzeti barındırıyor bünyesinde. Yıllardır aldığı göçlerle mutfağı iyice genişleyen şehrimiz, günümüzde birçok lezzetin çıkış noktasıdır. Peki Bursa'da ne yenir? Özellikle de muhteşem efsane İskender nerede yenir? Merak ettiniz değil mi? Tamam doğru adrestesiniz. Bursa yemek yerleri hakkında harika bir içerik sizi bekliyor.

Biz de ''Bursa'da hangi yemek nerede yenilir?'' sorusuna cevap olacak mekanları sizler için derledik.  İçeriğimizde hepinizin bildiği ünlü dükkanların yanı sıra, genellikle Bursa Halkı'nın bildiği, daha yerel dükkanlara yer verdik.

Not: Sıralama rastgeledir.

1. Demir Amca

1. Demir Amca

Hayır hayır, Bursa'nın sadece et döneri meşhur değil. Tavuk dönerin de muhteşem yapıldığı güzide ilimizin belki de en iyi tavuk dönercisi Demir Amca'dır. Demir Amca da tavuk döner yerken bir tavuğun nasıl bu kadar yumuşak ve lezzetli olduğuna şaşıracak sık sık bu dükkana uğrayacaksınız. İlerleyen yaşına rağmen dönerin başında olan Demir Amca'ya sürekli ''Bu döneri nasıl yapıyorsunuz?'' sorusunu soracak, ama asla o sihirli cevabı bulamayacaksınız. Bursa'ya gittiğinizde uğramazsanız, çok şey kaçıracaksınız.

TAHİR CAD. NO:33 OSMANGAZİ / BURSA

Tel: 0224 220 99 50

2. Kebapçı Hüseyin Usta

2. Kebapçı Hüseyin Usta

Şimdi diyeceksiniz ki, Bursa Kebabı denince en iyileri Uludağ Kebapçısı ve Kebapçı İskender'dir. Ama yanılıyorsunuz. Daha çok Bursa halkının gittiği, Uludağ Kebabçısı'na ve Kebapçı İskender'e göre daha ucuz olan, ama lezzeti bu iki ünlü dükkana da kafa tutan bir lezzet durağıdır Hüseyin Usta. Muhteşem dönerinin sırrı her şeyi taze kullanması ve tabii ki sadece Hüseyin Usta'nın bildiği eti marine etme tarifi. Sürekli dönerin başında olan Hüseyin Usta, arada dönerin başından ayrılarak servis edilmiş kebaplara tereyağ döker. 

 Alacamescit Mh. Tuzpazarı Sk. No:16/B, Bursa, Türkiye

Tel: 0 224 220 12 29

3. Akay Çiğbörek ve Mantı Salonu

3. Akay Çiğbörek ve Mantı Salonu

Bursa'nın Tarihi Bakırcılar Çarşısı içinde konuşlanmış, salaş ama temiz görünümü ve lezzetiyle Bursalıların gönlünde taht kurmuş Akay Çiğbörek ve Mantı Salonu Bursa'nın belki de en güzel börekçisidir. 

Eski Bakırcılar Çarşısı Dökümcüler Sok. No:5, Bursa, Türkiye

Tel: 224 221 99 24

4. Ömür Köftecisi 1965

4. Ömür Köftecisi 1965
www.zomato.com

Annelerimizin ''Biz çocukken...'' diyerek anlattığı her anının bir köşesinde mutlaka Ömür Köftecisi vardır. Zamanında bütün aile yemeklerine ev sahipliği yapmıştır Ömür Köftecisi. Kurucusu eski bir Bursalı'dır. Şimdilerde oğullarının işlettiği Ömür Köftecisi, Ulu Camii'nin hemen yanında olmasından mütevellit camiiye gelenlerin mutlaka uğrak noktasıdır. Yıllardır kalitesinden asla taviz vermeyen Ömür Köftecisi her şeyiyle bir Bursa efsanesidir.

Nalbantoğlu Mahallesi, Ulu Camii Caddesi, No 9, Osmangazi, Bursa

Tel:  0224 221 45 24

5. Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta

5. Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta

Aslında çoğumuzun bildiği, belki de en az 1 kere olsun gittiği Bursa'nın en meşhur Bursa Kebapçısı'dır Uludağ. En ünlü isimlerin gittiği, en çok müşterisinin şehir dışından olduğu, gittiğinizde saatlerce sıra beklediğiniz bir dükkandır. 

Ulu Mahallesi, 16. Şirin Sokak, No 12, Osmangazi, Bursa

Tel: 0224 251 45 51

6. Serkan Et Mangal

6. Serkan Et Mangal

Bursa'nın et konusunda ünlü köylerinden olan Çalı Köyü'nün hemen girişinde bulunan Serkan Et Mangal, muhteşem etleriyle Bursalıların adeta göz bebeği. Etleri Çalı Köyü'ndeki kendi çiftliğinden taze taze getiren Serkan Et Mangal'da her türden et bulabilirsiniz. Sakatatından antrikotuna her şeyi son derece lezzetlidir. Has zeytinyağıyla kızartılıp kekikle servis edilen köy ekmeği ve ev yoğurdu da tadından yenmeyecek kadar güzeldir.

Beşevler Sanayi Sitesi Nilüfer Cad. No:47, 16159 Nilüfer, Türkiye

Tel: 0224 441 33 03

7. Şaşakaldım Köftecisi

8. Rumeli Kardeşler Sofrası

8. Rumeli Kardeşler Sofrası

Bir esnaf lokantası olan Rumeli'de yok yok. Osmanlı Mutfağı'ndan günümüz yemeklerine, tatlılardan zeytinyağlılara, zengin menüsü, güler yüzü ve muhteşem lezzetiyle gönüllerde taht kuran Rumeli Kardeşler Sofrası fiyatlarının uygunluğuyla da göz dolduruyor. 

Gülbahçe Mh. Vardar Cd. No:36 Osmangazi, Bursa, Türkiye

Tel: 0 224 252 05 27

9. Üç Köfte

9. Üç Köfte

Köftesi çok lezzetli olsa da, Üç Köfte'yi Bursalıların gözünde yıldızlaştıran şey Üç Köfte'nin fikridir. Buraya oturup bir porsiyon köfte istediğinizde ilk olarak size 3 tane köfte servis edilir, siz o köfteleri tam bitirirken aniden elinde tavayla dolaşan garson tabağınıza 3 köfte daha bırakır. Son olarak doyup doymadığınız sorulur, eğer hala doymamışsanız tabağınıza 4 köfte daha bırakılarak porsiyon tamamlanmış olur. Böylelikle porsiyonunuzdaki 10 köfteyi de sıcak sıcak yemiş olursunuz.

İvazpaşa, Kapalı Çarşısı, No:3 Osmangazi - Bursa

Tel: 0224 221 55 26

10. Dönerci Mahmut Usta

10. Dönerci Mahmut Usta

Mahmut Usta özellikle Bursalı gençlerin fenomen dönercisidir. Hem tavuk, hem de et döner takan Mahmut Usta, Bursa'da yaprak döneri en iyi yapan dükkanların başında gelir. Görünüm olarak salaş olsa da Bursa'nın her kesiminden ziyaretçisi olan Mahmut Usta'da yer bulmakta zorlanabilirsiniz.

Petek Apartmanı ve Pasajı No: 11 (İpekçilik), Bursa, Türkiye

Tel: 0 224 329 1412

11. Kokoreççi Fahri Usta

11. Kokoreççi Fahri Usta

Yıllardır küçücük dükkanda olağanüstü bir iş yapan Fahri Usta da çoğu kokoreççi gibi seyyardan yetişmedir. Kokoreç diyince Bursa'da akla gelen ilk yerlerden olan Fahri Usta, FSM Bulvarı'na da şube açmış, burda da yoğun ilgi görmüştür.

Altıparmak Cd. Osmangazi, Bursa, Türkiye

12. Meydan Büfe (Tostçu Salih)

12. Meydan Büfe (Tostçu Salih)

Tostçu Salih diye bilinen Meydan Büfe Bursa'da en iyi Arnavut Ciğeri'ni yapan mekandır. Yumurtalı tostu, inegöl köftesi özellikle ciğeri meşhur olan bu küçük ve temiz dükkan özellikle Osmangazi'de oturanların fenomenidir. Baba ve oğul tarafından işletilen bu şirin dükkan Bursa'nın en güzel lezzetlerine sahip.

Tahtakale Mahallesi,Küçük Tahıl Sokak, No: 7

Tel: 0224 225 22 19

13. Hobi Paket Büfe

13. Hobi Paket Büfe

Bursa'da sosisli, hamburger, kumru gibi fast food yiyecekler bulmak gerçekten oldukça zordur. Hatta merkezde Hobi bu ihtiyacı karşılayan neredeyse tek işletmedir. Fakat ne işletme! Kumrusuyla, Kayhan pidesinden yapılan döner dürümüyle enfestir Hobi. Yıllardır Bursalıların en çok sevdiği büfe olma özelliğini hiç kaybetmemiştir.

Altıparmak cad. No:64 Osmangazi, Bursa

Tel: 221 11 63

14. Acı Dayı Cantık Salonu

14. Acı Dayı Cantık Salonu

İlk önce ''Cantık ne?'' sorusuyla başlayalım. İçeriğimizin başında Bursa'nın yıllarca aldığı göçlerden dolayı mutfağının zenginleştiğini dile getirmiştik. Cantık, mayalı hamurdan yapılan bir çeşit Tatar böreğidir ve Bursa'da oldukça ünlüdür. Adım başı cantıkçılara rastlarsınız Bursa'da. Ama en ünlülerinden biri Tarihi Kayhan Çarşısı'nın sonunda, Eski Tekel Binası'nın arkasında konuşlanmış Acı Dayı'dır. Bu enfes lezzeti tatmadan Bursa'dan ayrılmayın.

Kayhan Carşısı, Boğaz Sokak, No:11

Tel: 0224 221 54 89

15. Ciğerci Tahsin

15. Ciğerci Tahsin

Bursa, çok fazla Arnavut göçü aldığı için ciğerin tavasına alışkandır aslında. Edirne usulü olan yaprak ciğer Bursa'da pek yaygın değildi ta ki Ciğerci Tahsin'e kadar. Ciğerci Tahsin adeta Bursa'daki alışkanlığı değiştirmiş, Bursa halkını yaprak ciğer sevdalısı yapmıştır. Ciğerinin taze oluşu, yumuşaklığıyla Edirne'deki ciğercilere taş çıkarmıştır adeta.

Çancılar Cad. No:15, Osmangazi, Türkiye

0 224 225 0533

16. Hacıbey Pideli Köftecisi

16. Hacıbey Pideli Köftecisi

Pideli köfte aslında Bursa Kebabı'nın döner değil de köfteli olanıdır. Bursa'nın en sevilen esnaflarından olan, girişinde ''Baba Yadigarı'' yazan muhteşem dükkanlardan biridir Hacıbey. Ve pideli köftecileriyle meşhur ünlü Kayhan Çarşısı'nın da bir numaralı pideli köftecisidir. Ne Bursa'da ne Türkiye'nin başka bir yerinde bu lezzete ulaşabilen mekan neredeyse yoktur.

Kayıhan Çarşısı, Bursa, Türkiye

Tel: 224 221 2069

17. Kebapçı İskender

17. Kebapçı İskender

Uludağ Kebapçısı'yla birlikte Bursa'nın en bilinen ve en ünlü Bursa Kebapçılarından olan İskender, yıllardır aynı dükkanda hizmete devam ediyor. Bursa Halkı arasında lakabı ''Mavi Dükkan'' olan ve döneri çok meşhur olan İskender, kendi ürettiği üzüm şırasıyla da Bursalıların dilinden hiç düşmemiştir.

 Tayyare Kültür Merkezi Yanı Atatürk Caddesi No:60 

Tel:  0224 221 10 76

18. Kemal Koşudağ Köftecisi

18. Kemal Koşudağ Köftecisi

Bursa'nın en eski ve en güzel köftecilerinden biridir Kemal Amca. Başlıkta gördüğünüz fotoğraf aslında Kemal Amca'nın yıkılan eski dükkanıdır. Şimdi daha büyük veya güzel bir yere taşınmıştır. Ama hiçbir Bursalı eski dükkanı unutamaz. Köftelerinin lezzeti muhteşem olması dışında çöp şişi ve sucuğu da çok güzeldir. Güler yüzlü personellerin çalıştığı mekanda ızgaranın başında Kemal Amca'nın oğlu vardır. 

Şehreküstü, Bilecik Sk. No:6, 16050 Osmangazi/Bursa

Tel: 224 222 4494

19. Dürümcü Bekir Usta

19. Dürümcü Bekir Usta

İlk Çekirge Meydan'da hizmete başlayan Bekir Usta, şimdilerde neredeyse her semtte bir şubesiyle Bursalılara doyurmaya devam ediyor. Dürümleriyle meşhur Bekir Usta her şubesinde aynı kaliteyle hizmet vermekte. Kokoreciyle de göz dolduran Bekir Usta, Bursalıların en çok uğradığı lezzet duraklarından biri. 

Çekirge, Çekirge Cad. 193/B, Osmangazi/Bursa

Tel: 224 233 8818

20. Barakfakih Köyü

20. Barakfakih Köyü

Yahu burası köymüş, niye koydun bunu şimdi diyeceksiniz. Yok ama, bu sizin bildiğiniz köylerden değil. Bir köy düşünün küçücük, ama daha girişinde sağlı sollu neredeyse 20'ye yaklaşık kendin pişir kendi ye salonu var. Köyde etler kesilir, uygun süre dinlendirilir ve sonra herkes kendi mekanına götürür ziyafet başlar. Tabii ziyafeti size. Burda porsiyon yoktur, etler kilo hesabıyla satılır, ister kendiniz pişirirsiniz, ister mekandaki ustalar. Tercih sizin. 

 Barakfakih Mh. Gençosman Cd.

21. Tarihi Abdal Simit Fırını

21. Tarihi Abdal Simit Fırını

Fırınlarıyla da meşhur olan Bursa'nın en eski fırınlarından olan Abdal Fırının, meşhur tahinli pidesini ve simidini mutlaka deneyin.

Haşim İşcan Cad. No:92/1, Osmangazi, Türkiye

Bonus: Tarihi Çınar Ağacı Çay Bahçesi

Bonus: Tarihi Çınar Ağacı Çay Bahçesi

Yemeklerinizi yediniz, şöyle ailecek bir çay içelim dediniz, mekan bellidir, tabii ki Uludağ Etekleri! Manzara desen muhteşem, yeşillik o biçim, havasını söylemeye gerek yok. Aradan dere geçiyor, yazın derenin içine konulan karpuzlar kesilip servis ediliyor. Neredeyse istediğiniz her yaz meyvesi taze taze servis ediliyor. Daha ne olsundu ki?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
909
417
72
34
32
29
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?