Görüş Bildir
Haberler
Kurtulmuş: 'Ölenlerin Çoğu Yabancı Uyruklu'

Kurtulmuş: 'Ölenlerin Çoğu Yabancı Uyruklu'

ATKN
12.01.2016 - 14:17 Son Güncelleme: 12.01.2016 - 16:41

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultanahmet'teki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Canlı bombanın Suriye uyruklu olduğu tespit edilmiştir' dedi. Kurtulmuş ölenlerin önemli kısmının yabancı uyruklu olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sultanahmet'teki saldırıya ilişkin açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçti.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

10 insanı kaybettik. Bunların önemli bir kısmı yabancı uyrukludur. 15 yaralıdan ikisi ağır vaziyette. Saldırganın 1988 doğumlu Suriye uyruklu olduğu tespit edildi. Saldırıların sistematik bir şekilde yürütüldüğünü görüyoruz. Türkiye'de 20 Temmuz'dan beri bu tür saldırıların gerçekleştiğini görüyoruz.

'Terörün sınırı yok'

Daha önceki saldırılarda olduğu gibi tüm dostlarımızın yanımızda olduğunu görmek istiyoruz. Terörün sınırı yok. Terörün hedefi resmi kamu kuruluşlarından ibaret değil. Buna karşı çok ciddi şekilde uluslararası alanda işbirliğine ihtiyacımız var.

Bu saldırının Suriye'de artık vekalet savaşlarına dönüşen iç savaşın Türkiye'deki bir yansıması olma ihtimâli mevcuttur. Bunların hepsini araştıracağız.

Açıklamanın ardından Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş; İçişleri Bakanı Ala ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile birlikte İstanbul'a gideceklerini açıkladı. 

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

BESLEDİĞİNİ TIRLARLA SİLAH YOLLADIĞINIZ İSİD

oliver

ölenlerin çoğu yabancı uyrukluysa bunlar için sıkıntı yok. gerçi Türk vatandaşı olsa da umurlarında olmuyor. Uzun eleman yarın, öbür gün "kandırıldık" der, i... Devamını Gör

Nikola Tesla

olm senin zeka problemin mi var

Berkay Öztürk

Canlı bombanın vücut parçalarından Suriyeli olduğu tespit edildi. 1988 doğumlu. Bizimkiler insan sarrafı olmus haberimiz yok helal olsun yürü be .Daha dün ç... Devamını Gör