Görüş Bildir
Haberler
Kızılay'ı Kana Bulayan Bomba, Şanlıurfa'dan Ankara'ya Otobüsle Getirilmiş

Kızılay'ı Kana Bulayan Bomba, Şanlıurfa'dan Ankara'ya Otobüsle Getirilmiş

ATKN
18.03.2016 - 10:39

Ankara Kızılay’da 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan patlayıcıların Şanlıurfa’dan kurye tarafından bavul içinde otobüsle Ankara Otogarı’na getirildiği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kızılay’da 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında kullanılan patlayıcıların Şanlıurfa’dan bir kurye tarafından otobüsle Ankara’nın otogarı AŞTİ’ye getirildiği ortaya çıktı. 

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre bir bavul içine saklanan patlayıcılar, burada bombacı Seher Çağla Demir ile olayın organizatörü Vahit A.'ya teslim edildi.

Şüphelilerin ifadelerine göre, saldırıda kullanılan patlayıcılar Kobani’den Şanlıurfa’ya getirilerek gömüldü. 11 Mart günü ise M.V.D. adlı kurye, amonyum nitrat ve balmumuyla güçlendirilmiş, TNT-RDX türü patlayıcıları bavula koyarak otobüsle Ankara’ya getirdi. M.V.D’yi AŞTİ’de karşılayan Seher Çağla Demir’ve sevgilisi olduğu söylenen firari terörist Vahit A., bavul içindeki patlayıcıları teslim aldı. 

AŞTİ’deki güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından 3 ismin buradaki bir kafede oturdukları tespit edildi.

Fotoğraf: HaberTürk

Bir bavul dolusu patlayıcının nasıl rahatlıkla AŞTİ’den çıkarıldığı ya da otobüsün Ankara’ya gelirken neden yolda hiçbir aramadan geçirilmediği soru işaretleri yarattı. AŞTİ’deki kameraların da yetersiz olduğu, bombacıların görüntülerinin net olmadığı öğrenildi.

Çağla Seher Demir ve Vahit A. ise saldırıdan bir gün önce Ankara’nın ilçeleri Kızımcaham-Çamlıdere civarında araca yükledikleri ve düzeneği hazırladıkları değerlendiriliyor. Canlı bomba Çağla Seher Demir’in Ankara’ya otobüsle geldiği belirlenmişti. Saldırıda kullanılan BMW marka beyaz aracı ise Vahit A.'nın başkente getirdiği ve burada buluştukları tespit edildi.

Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

o aşti'den içeri istesen ceset bile sokarsın o kadar başıboş ve boktan bir terminal, girişe 2 tane dayı koymuşlar yalandan dedektörün başında duruyolar, o ko... Devamını Gör

Doğan K.

Olaylar oluyor, masum insanlar ölüyor, canlar yanıyor.. Detayları herşey bittikten sonra öğreniyoruz. Madem bu kadar kamerayla donatılmış bir ülkedeyiz. Nede... Devamını Gör

Mr Logical

Çünkü eğer yapmayı planladığın şey birini protesto etmek değilse, (ki protesto etmenin de suç olduğu bir ülke haline geldik) yapmadan önce tutuklayamıyorlar ... Devamını Gör

kemal leblebi

Şu "HDP ye oy verenler yüzünden böyle oldu" diyen ergen zekalı salaklara sormak lazım. 7 hazirandan önce 324 vekili vardı akpnin şimdi 317 vekili var. 7 veki... Devamını Gör