Görüş Bildir
Haberler
Kısırkaya'da Hayvan Barınağı Eylemi

Kısırkaya'da Hayvan Barınağı Eylemi

ATKN
31.01.2015 - 18:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB'nin Sarıyer Kısırkaya'da 700 bin metrekare üzerine inşa ettiği hayvan barınağına tepki gösteren hayvan hakları savunucuları bugün barınak önünde bir eylem yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kısırkaya'da inşa ettiği hayvan barınağına karşı bugün barınağın önünde eylem vardı. Hayvan hakları savunucları barınağın bir tecrit yeri olduğunu belirterek kapatılmasını istedi.

İBB'nin Sarıyer Kısırkaya'da inşa ettiği 700 bin metrekare ve 20 bin hayan kapasiteli barınağı hem hayvan hakları savunucularının hem de mimarların odasını tepkisini çekmişti. Mimarlar Odası, barınağın yapıladığı alanın 2. derece sit ve mera alanı olduğunu belirterek, söz konusu barınak için plan değişikliği yapılmadığını kaydetmişti.

Hayvan hakları savunucuları da, barınağın hayvan haklarını koruma yönetmeliğine aykırı olduğunu, inşa edilen noktanın hayvanları yaşam alanlarından tecrit ettiğini belirtmişti.

Kısırkaya'da öğlen saatlerinde toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri bu duruma çekmek için bir eylem yaptı. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve modacı Barbaros Şansal da destek verdi.

Bağımsız Hayvan Hakları Aktivistleri, Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul Kent Savunması, Sarıyer Kent Dayanışması ve Yeryüzü Özgürlük Derneği hazırladıkları ortak pankart ile yürürken, çok sayıda insan çocukları ile eyleme katıldı.

Okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

'Bu tesis usulsüzdür, yasadışıdır. Mahkemeler ne karar verirse versin, muktedirler yasaları ranttan yana istediği şekilde değiştirirse değiştirsin, bizlerin yaşam savunucularının İstanbullular’ın gözünde bu ve benzeri tesisler, teciridin, imhanın ve rantın sembolüdür. Kent hayvanların tecride urağtıp soykırımına sebep olacak, yaban hayvanlarını yerinden yurdundan edecek zorunlu göçe tabi tutan yöre halklarını yaşanmaz bir çevre ile karşı karşıya getirecek olan ve İstanbul’un tüm değerlerini bozarak bölgeyi ranta açacak olan bu dev tesise hiçbir şekilde onayımız yok!

İstanbul’un ne Kısırkaya toplama kampına ne 3. köprüye ne de 3. havalimanına ihtiyacı vardır. Yaşamın canlıların tam karşısında duran bu rant projelerine karşı herkesi harekete geçmeye çağırıyor, bu kentte vurdumduymazca yapılan mega projelerin, kentte yaşayan tüm canlıların hayatını etkileyecek her türlü girişimin takipçisi olacağımızı bir daha haykırıyoruz.'

İleriHaber

Kaynak: http://ilerihaber.org/kisirkayada-hay...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0