Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Sorumluluğumuz Çok Daha Fazla Artmıştır'

etiket Kılıçdaroğlu: 'Sorumluluğumuz Çok Daha Fazla Artmıştır'

ATKN
01.11.2015 - 23:42 Son Güncelleme: 02.11.2015 - 09:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sonuçların ardından parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, 'Ortaya çıkan tablo, CHP’nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Bunun bilincindeyiz. Biz bu ülkede güçlü bir demokrasinin, sağlıklı bir demokrasinin, iyi işleyen kuralların olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla ortaya çıkan tabloda, diğer muhalefet partileri oy kaybettiklerinden ötürü bizim sorumluluğumuz çok daha fazla artmıştır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'Sorumluluğumuz arttı'

'Ortaya çıkan tablo, CHP’nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Bunun bilincindeyiz. Biz bu ülkede güçlü bir demokrasinin, sağlıklı bir demokrasinin, iyi işleyen kuralların olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla ortaya çıkan tablo, diğer muhalefet partileri oy kaybettiklerinden ötürü bizim sorumluluğumuz çok daha fazla artmıştır. 

'Türkiye bu seçimlere olağanüstü koşullarda gitmiştir'

Bir başka önemli gerçek, Türkiye bu seçimlere olağanüstü koşullarda gitmiştir. 7 Haziran - 1 Kasım arası olağanüstü koşullar olmuştur, olağanüstü olaylar yaşanmıştır. 400’e yakın insan hayatını kaybetmiştir bu süre içerisinde. Bunun da çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Terör, can ve mal güvenliği her şeyin önüne geçmiştir. 7 Haziran’da nasıl milli iradeye saygılı olduysak 1 Kasım’daki tabloya da aynen saygılıyız. Milli iradeye saygı duymak demokrasinin temel kurallarından birisidir. Hiç kimsenin, hiçbir yurtdaşımın en ufak bir endişe duymamasını istiyorum. CHP, seçim öncesi çalışmalardan, ortaya koyduğu tablodan ötürü hiçbir vatandaşımızdan olumsuz bir tepki almamıştır. 

'CHP'de yaşanan değişim olumlu'

CHP’de yaşanan değişim olumludur ve kararlılıkla devam edecektir. Ortaya çıkan tabloda asıl değerlendirmemiz gereken nokta şu: Güç ve hukuk. Bu iki kavramın özenle korunması gerekiyor. İktidarda olanlar gücü, toplumun vicdanında hukuku temsil eder. Güç hukukun üstüne çıkarsa, toplumda baskıya dönüşür. Bu demokrasimizi zedeler. Bütün iktidarların hukukun üstünlüğü kavramına özen göstermesi ve uyması gerekiyor. Eğer demokrasimizi geliştireceksek, insan haklarına saygıyı geliştireceksek, eşitliği sağlayacaksak gücün zehirlenmemesi lazım. Güç zehirlendiği andan itibaren toplum travma yaşar. Bütün bunları dikkatle izleyeceğimizi bütün vatandaşlarımızın, bütün partilerin bilmesi gerekir. Sorumluluğumuzun ağırlığı da buradan kaynaklanıyor. 

'Gücün baskıya dönüşmesi son derece tehlikelidir'

Hiç kimse kendini hukukun üstünde görmemeli. Her yurtdaşın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır, gücün baskıya dönüşmesi son derece tehlikelidir. Bugüne kadar hep mazlumun yanında olduk, bundan sonra da mazlumun yanında olmaya aynen devam edeceğiz. Çünkü hukuku korumanın temel noktalarından biri mazlumun yanında olmaktır. Topluma hukukun üstünlüğünü hatırlatmanın yolu da mazlumun yanında olmaktır.

'Kimse endişe duymasın ve kaygılanmasın'

Türkiye’nin geleceği açısından hiç kimse endişe duymasın ve kaygılanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getiren parti CHP’dir. Demokrasiyi güçlendirecek olan parti de CHP’dir. Gücün hukukla dengelenmesi gerektiğini söyleyen de CHP’dir. Hiçbir gücün hukukun üstünde olmadığını söyleyen de CHP’dir. Bütün bu sorumluluklar içinde görevimizi yapmaya çalışacağız. O açıdan bütün yurtdaşlarımın kaygı duymaması, endişe duymaması, tam tersine iktidarı yakından izlemek, uygulamalarını yakından izlemek, yasaları yakından izlemek, gerekli muhalefeti yapmak bizim temel görevimiz olmaya devam edecektir. 

'Olağanüstü bir süreçte seçime gittik'

Olağan bir süreçte seçime gitmedik. Ekonomideki olumsuzluklar hiçbir zaman düşünülmedi. Sadece Ankara’daki patlamada 102 vatandaşımız hayatını kaybetti. 7 Haziran - 1 Kasım arasında 400’e yakın insanımız öldü. Böyle bir ortamda seçime gittik.'

'İstifa' sorusu

'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?' soruna Kılıçdaroğlu, 'CHP'yi diğer partilere benzetmeyin. Bizim zaten kurultay sürecimiz devam ediyor. Kurallar neyi gerektiriyorsa o kurallar aynen çalışır. Bizim oyumuz arttı ama kendimizi başarılı görmüyoruz. O çerçevede hareket edeceğiz' diye yanıt verdi.

Onedio, Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
277
155
51
24
22
17
0