Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar En Yakınlarındaki Erkekler Tarafından Öldürülmeye Devam Ediyor

Kadınlar En Yakınlarındaki Erkekler Tarafından Öldürülmeye Devam Ediyor

FreiGeist
05.05.2015 - 10:24 Son Güncelleme: 05.05.2015 - 12:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de nisan ayında  22 kadın cinayete kurban gitti. En çok kadın cinayeti İstanbul’da işlendi, İstanbul’u, Ankara, Adana ve Uşak takip etti. Yılın ilk dört ayında öldürülen kadın sayısı 99’u buldu. Kadınlar en çok ayrılmak istedikleri için öldürüldü...

Nisan ayında öldürülen kadınların %27’si boşanmak veya ayrılmak istedikleri için yaşamlarını kaybettiler. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun açıkladığı verilere göre, kadınların %22’si “kıskançlık” bahanesiyle, %9’u kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için, %5’i tecavüze direnme nedeniyle ve yine %5’i ekonomik sebepler nedeniyle öldürüldü. 

Bilinmeyen, aydınlatılmamış kadın cinayetlerinin oranı ise % 32.

Kadınların %23’ü kocası, % 9’u eski kocası ve %14’ü erkek arkadaşı, yani en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürüldü. %31’inin ise kimler tarafından öldürüldüğü belirsiz.

'Kadınların güçlü mücadelesi kadın cinayetlerini geriletti'

'Kadınların güçlü mücadelesi kadın cinayetlerini geriletti'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadına şiddete karşı mücadelenin sembolü haline gelen Özgecan Aslan cinayeti sonrasında yapılan eylemlerin cinayetlerin azalmasında etkili olduğunu açıkladı ve şöyle denildi:

'Nisan ayında, kadınların Türkiye’nin dört bir yanında kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet için meydanları doldurmasının etkisi görüldü ve kadın cinayetleri geriledi. '

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0