Görüş Bildir
Haberler
Kâbe'de Vinç Kazası: 100'den Fazla Ölü, 200'den Fazla Yaralı

Kâbe'de Vinç Kazası: 100'den Fazla Ölü, 200'den Fazla Yaralı

Onedio Medya
11.09.2015 - 19:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kâbe’deki bir inşaat alanında şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bir vinç kulesi çöktü. Suudi Arabistan Sivil Savunma Teşkilatı, 107 kişinin öldüğünü, 238 kişinin de yaralandığını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, görgü tanıklarına göre 2 Türk hacı adayının öldüğünü söyledi.

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde saat 17.00 sıralarında fırtına başladı. Kâbe’deki genişletme çalışmalarının sürdüğü inşaat alanında yüksek hızda esen rüzgâr ve yıldırım düşmesi sonucu bir vinç kulesi çöktü.

Vincin Yıkılma Anından Görüntüler

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Suudi Arabistan Sivil Savunma Teşkilatı, 107 kişinin öldüğünü, 238 kişinin de yaralandığını açıkladı.

https://twitter.com/KSA_998/status/642452888401379329

https://twitter.com/BBCBreaking/status/642454219606372353

İnşaat Alanındaki Vinçlere Yıldırımın Düştüğü Görülüyor

İnşaat Alanındaki Vinçlere Yıldırımın Düştüğü Görülüyor
İnşaat Alanındaki Vinçlere Yıldırımın Düştüğü Görülüyor

2 Türk hacı adayı hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kazayla ilgili yaptığı açıklamada, 'Bizim hacılarımızdan, öncelikle 19 hacımızın yaralı olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bunların 13 tanesi bizatihi kendi hastanemizde, herhangi bir hayati tehlikesi yok Allah'a hamdolsun. Her birisi kısa sürede, küçük tedavilerle ayağa kalkabilecek konumdalar. Ancak 6 hacı adayımız, Suudi Arabistan hastanelerine nakledildi. Aynı şekilde onların da her birine arkadaşlarımız ulaştılar, hiç birisinin herhangi bir hayati tehlikesi yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca tabi 2 tane de vefatımız var, vefat eden hacı adaylarımızın tesbiti yapılmış durumda, ancak bu tespit görgü tanıklarına dayanmaktadır. Bir tanesi bizatihi yanında bulunan bir arkadaşının ifadesi, bir tanesini de bizatihi eşi tarafından ifade edildiği için şimdilik kayıtlarımızda biz vefat ettiğini ifade ediyoruz. Fakat kesin neticeye kavuşturmadan bizatihi vefat edip etmediğini resmen tespit etmeden onu şimdilik bildirmeyi doğru bulmuyoruz.' dedi.

Kaza hacı olmak için yüzbinlerce Müslümanın Mekke’ye gittiği bir dönemde meydana geldi.

https://twitter.com/staronline/status/642382415340531712

https://twitter.com/emre_arguello/status/642368782208499713

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı'nı aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud'u telefonla arayarak yaşanan kazadan derin üzüntü duyduğunu aktardığı, Kral Selman'ın da Erdoğan'a üzüntülerini paylaşmasından dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.

Yaralanan 19 Türk vatandaşının kimlikleri belirlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, kazada yaralanan Türk hacı adayların isimleri şöyle: 'Mehmet Ali Ünal, Nurettin Günaydın, İrfan Okullu, İsa Sarak, Feride Karaağaçlı, Hasan Yoldaş, Cennet Kavaş, Mehmet Türkmen, Safiye Yıldız, Habib Barlalı, Yusuf Emsal, Husam İ. Wahheol, Refiye Öret, Abdullah Öresin, Abdulgazi Savaş, Zeki Eldem, Mustafa Boz, Mehmet Aslantaş ve Abdullah Üresin.' 

Yaralıların birçoğunun taburcu edildiği öğrenildi.

Çalışmalarla 1 Milyonluk Kapasite Artışı Planlanıyordu

Çalışmalarla 1 Milyonluk Kapasite Artışı Planlanıyordu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabe'de son aşamaya gelen alan genişletme çalışmaları 4 yıl önce başlamıştı. Daha önce 2.5 milyon kişinin tavaf edebildiği Kabe'de aynı anda 3.5 milyon kişinin ibadet edebilmesi amaçlanıyordu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0