Görüş Bildir
Haberler
Irak'ta 5 Ayda Bin 500 Çocuk Öldü

Irak'ta 5 Ayda Bin 500 Çocuk Öldü

Ulaş
25.11.2014 - 16:56
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak İnsan Hakları Komiserliği, IŞİD'in Musul'u ele geçirdiği 10 Haziran'dan bu yana Irak'taki sığınmacı kamplarında 5 ayda bin 500 çocuğun öldüğünü açıkladı. Komiserlik, BM ve Irak hükümetine acil yardım çağrısı yaptı.

Komiserlik üyesi Fazıl Garavi, Irak Parlamentosu'nda yaptığı açıklamada sığınmacı kamplarının, özellikle de Kuzey Irak’takilerin durumunun trajik olduğunu söyledi.

Garavi, çocukların ölüm nedeni ile ilgili detaylı bilgi vermedi ancak uluslararası insan hakları örgütleri, geçen aylarda çatışma bölgelerinden kaçarak sığınmacı kamplarına yerleşen ailelerin yüzlerce çocuk ve bebeğinin gıda ve su eksikliğinden ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

Irak, İnsan Hakları Komiserliği üyesi Heysem Gazzi basın açıklamasında, Haziran’dan bu yana Irak’ta yerinden olanların sayısının da 2 milyonu aştığı belirtildi.

Gazzi, konteyner kent kamplarının inşa edilmesinin hızlandırılması ve sığınmacılara maaş bağlaması için Irak hükümetine çağrı yaptı.

Eylül’de göreve gelen Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin liderliğindeki yeni Irak hükümeti, sığınmacılara 800 milyon dolar yardımı tahsis etmişti.

7 milyon çocuk zorlu kışla karşı karşıya

Geçen hafta, BM’nin çocuklara Yardım Fonu’nun (UNİCEF) yaptığı açıklamada, çatışma bölgelerinde kalan 7 milyon Suriyeli ve Iraklı çocuğun çetin bir kışla karşı karşıya olduğu belirtildi.

  • AA
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ira...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0