Görüş Bildir
Haberler
Ala: 'Terör Yüzde Yüz Engellenebilen Bir Saldırı Türü Değil'

Ala: 'Terör Yüzde Yüz Engellenebilen Bir Saldırı Türü Değil'

ATKN
13.03.2016 - 23:05

Başbakan Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara'daki saldırıyla ilgili güvenlik zirvesi gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırının seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla düzenlendiğini, ciddi bulgular elde edildiğini ancak kesin olarak olayın faillerinin soruşturma tamamlanınca açıklanacağını söyledi. Bakan Ala'nın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise 34 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Ankara'daki terör saldırısının ardından, ilgili bakan ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla düzenlenen toplantı sona erdi. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya ve Ankara Milletvekili Ertan Aydın katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantı sonrası kameralar karşısına geçti.

Efkan Ala, şunları söyledi:

Akşam saatlerinde Kızılay’da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını teyiden tekrar söylüyoruz, bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir, bu tür saldırılar milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır.

Bu saldırı sonucunda yapılan takikatlarda ciddi emarelere ulaşılmıştır. Ciddi bulgular elde edilmiştir ama kesin olarak yapan örgüt, soruşturma tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra, bulgular tamamlandıktan sonra açıklanır.

Elbette biz bu saldırılarla şuanda yürüttüğümüz, milletin huzuru için, demokrasimizin bekası için, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için, yaptığımız, yürüttüğümüz terörle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Türkiye bu sorununun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir.

Vefat eden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimize buradan huzur ve güvenleri için ortaya koyduğumuz mücadelenin devam edeceğini ve sonuçlandırılacağını söylemek istiyorum.

'Dünyanın her ülkesine maalesef terör yüzde yüz engellenebilen bir saldırı türü değil'

Açıklamalarının ardından bir gazetecinin, 'Şu anda Ankara ve Türkiye'de başka şüpheli araç var mı?' sorusu üzerine Bakan Ala, 'Milletimizin huzuru için daha önce de açıkladık ne kadar yakaladığımızı son derece ciddi bir biçimde bu tür araçlarla ya da bu tür hazırlıklarla ya da bu tür terörist saldırı olabilme ihtimalleriyle hepsini dikkate alarak mücadele ediyoruz, gerekli tedbirleri sonuna kadar bütün ayrıntılarıyla alıyoruz ama tekrar söylüyorum, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla yapılmıştır bu saldırı. Bunlara ilişkin de son derece ciddi tedbirler alınıyor, gözden geçiriliyor. Biliyorsunuz çok ciddi, her türlü ihtimali dikkate alan genelgeler yayınladık, uygulamalar yapıyoruz ama dünyanın her ülkesine maalesef terör yüzde yüz engellenebilen bir saldırı türü değil. Ama yüzde yüz engellemek için çalışmak bizim görevimiz ve vazifemiz. Onu yapıyoruz. Bundan sonra vatandaşlarımız bilsinler ki her türlü ihtimali değerlendiren, dikkate alan tedbirleri gözden geçiriyoruz, alıyoruz ve uygulamaya koyuyoruz' karşılığını verdi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 34 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 34 kişi hayatını kaybetti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Efkan Ala'nın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, '125 hasta tedavi görüyor. 19’un durumu ciddi, 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımızın bir çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek seviyede. Olay yerinde 30, hastanede 4 can kaybı var. Ölenlerden en az bir ya da ikisi saldırgan.'

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

engelleyeceksiniz ulan! Devlet ne icin var? VAtandasi korumak icin, bir sey yapamiyorsan siktir git o makamdan

sinan

teşekkürler akepe teşekkürler koyunlar el birliğiyle ülkenin içine ettiniz alın o yüzde elli oyu götünüze sokun

Muhammet Dizieğri

Akp patlattı bombayı dimi sizin ben kafanızı sikim

karaelmaslı

Herif resmen şiddetle lanetleme ve olay yerine çiçek koyma bakanı.Konuşmasını dinledim özetle olur böyle şeyler dedi.