Görüş Bildir
Haberler
"House Of The Dragon" ve "Rings Of Power" Hayranları İçin Değeri Bilinmeyen 20 Fantastik Film

"House Of The Dragon" ve "Rings Of Power" Hayranları İçin Değeri Bilinmeyen 20 Fantastik Film

Rana Önder
22.09.2022 - 13:27

'House Of The Dragon' ve 'Rings Of Power' dizileri dünyanın pek çok yerinde hayran kitlesi oluşturmayı başarmış dizilerdir. Kendine has bir evreni olan fantastik filmler çoğu kişi tarafından severek izlenen yapımlar arasındadır.

İçerisinde Star Wars, Düşüş ve Kurtların Kardeşliği gibi değeri bilinmeyen filmlerinde bulunduğu listeye göz atabilirsiniz. İyi seyirler.🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı (2011)

20. Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı (2011)

IMDb: 6.0 

Özet: Theseus, insanlığı yok edebilecek bir silah elde etmek için Yunanistan'ın dört bir yanına dağılan acımasız Kral Hyperion'a karşı savaşa liderlik etmesi için Zeus tarafından seçilen ölümlü bir adamdır. Titan Hyperion, yıllar sonra insanlığa savaş açar ve herkesin peşinde olduğu silahı bulmak için yeni bir maceraya atılır. 

Yönetmen: Tarsem Singh

Oyuncular: Henry Cavill, Mickey Rourke, Luke Evans

19. Snow White: A Tale of Terror (1997)

19. Snow White: A Tale of Terror (1997)

IMDb: 6.1

Özet: Bu film biraz daha özgün bir şekilde Grimm Kardeşler'in üvey annesi tarafından beğenilmeyen genç bir kadının hikayesine dayanır. Genç Lillian'ın annesi doğum sırasında öldüğünde, babası kısa süre sonra iyi niyetli Leydi Claudia ile yeniden evlenir. Ancak Claudia'nın kalbi kocası tarafından değil, Claudia'yı tüm canlılar üzerinde Kraliçe yapma gücüne sahip şeytani bir ayna tarafından yönetilir. Genç Lillian'ı öldürmeye yönelik başarısız bir girişim sonucu yedi kabadayı altın madencisiyle karşılaştığı derin ve karanlık bir ormanda kaybolmasına neden olur. Bu film Haçlı Seferleri zamanında geçer ve zengin ve köylü sınıflarının birbirlerine karşı tutumlarını konu edinir. 

Yönetmen: Michael Cohn

Oyuncular: Sigourney Weaver, Sam Neill, Gil Bellows

18. Solomon Kane (2009)

18. Solomon Kane (2009)

IMDb: 6.1 

Özet: Acımasız bir paralı asker, ruhunun cehenneme mahkum olduğunu öğrendikten sonra şiddetten vazgeçer. Genç bir kız kaçırıldığında ve ailesi bir büyücünün katil tarikatı tarafından katledildiğinde, savaşmak ve kötülüğü öldürerek kurtuluşunu aramak zorunda kalır. Robert E. Howard'ın hikayelerine dayanan Solomon Kane, kuzey Afrika'da bir Osmanlı şehrini aldıktan sonra ruhunu şeytana kaptıran kana susamış bir İngiliz korsanıdır. Kane şiddeti reddeder ve İngiltere'deki bir manastıra çekilir ve o zamandan beri bir barış adamı olarak yaşamak, günahlarının kefaretini ödemek için mücadele eder. Ancak bir gün gelişen bir olay dolayısıyla tekrardan savaşmak zorunda kalır.

Yönetmen: M.J. Bassett

Oyuncular: James Purefoy, Max von Sydow, Pete Postlethwaite

17. Krull - Kara Şato (1983)

17. Krull - Kara Şato (1983)

IMDb: 6.1 

Özet: Bir prens ve bir arkadaş topluluğu, gelinini kendi gezegenlerine gelen uzaylı istilacıların kalesinden kurtarmak için yola çıkmalarını konu edinen bir filmdir. Krull gezegenin slayer isimli yenilmez askerlerden oluşan askerler tarafından işgal edilince yıllardır savaşan iki krallık güçlerini birleştirerek birlikte mücadele etmeye başlarlar. 

Yönetmen: Peter Yates

Oyuncular: Ken Marshall, Lysette Anthony, Freddie Jones

16. Yabancı (2008)

16. Yabancı (2008)

IMDb: 6.2 

Özet: Vikinglerin saltanatı sırasında, uzak bir dünyadan bir adam olan Kainan, Dünya'ya çarpar ve beraberinde Moorwen olarak bilinen uzaylı bir yırtıcıyı getirir. Hem insan hem de canavar kendilerine uygulanan şiddetin intikamını almak istese de Kainan, ileri teknolojisini Viking'in Demir Çağı silahlarıyla birleştirerek Moorwen'i öldürmek için ittifaka liderlik eder. Kainan ve Vikinglerin vahşi uzaylılarla mücadele etmek bir araya gelmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Howard McCain

Oyuncular: Jim Caviezel, John Hurt, Jack Huston

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. 47 Ronin (2013)

15. 47 Ronin (2013)

IMDb: 6.2 

Özet: Bir grup samuray, acımasız bir şogun tarafından efendilerinin ölümünün ve onursuzluğunun intikamını almak için yola koyulmalarını konu edinen bir filmdir. Bir yandan intikam almak için bir aya gelen grubun intikam hırsı diğer yandan da yaşanan intikam aşkın konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Carl Rinsch

Oyuncular: Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Kô Shibasaki

14. Ateş Krallığı (2002)

14. Ateş Krallığı (2002)

IMDb: 6.2 

Özet: Ateş püskürten ejderhaların bir soyu dünyadan çıkar ve her şeyi alevler içinde bırakmaya başlar ve bir süre sonra gezegen üzerinde hakimiyet kurarlar. Londra'da sıradan bir inşaat mühendisinin yanlışlıkla uyuyan ejderhayı uyanmasıyla birlikte dünyanın gidişatını değiştirmesini konu edinen bir filmdir. Filmde, insan nüfusu gittikçe azalmıştır ve geriye sadece yaratıklardan korunmaya çalışan bir grup insan kalmıştır. 

Yönetmen: Rob Bowman

Oyuncular: Christian Bale, Matthew McConaughey, Izabella Scorupco

13. Yenilmez Savaşçı (1982)

13. Yenilmez Savaşçı (1982)

IMDb: 6.2 

Özet: Genç bir adamın intikam arayışıyla ilgili bir kılıç-büyü hayalini ve doğaüstü güçlerle donanmış yakışıklı kahraman ve hayvan müttefikleri, yağmacı güçlere karşı savaş açmasını konu edinen bir filmdir. Bir kralın oğlu olan Dar, doğumundan sonra bir rahip tarafından avlanır, ancak yeni evlat edindiği babası onu bir kült ritüelden kurtarır ve hayvanlarla iletişim kurma yeteneğine sahip olduğunu öğrendiği mütevazı bir köyde büyütülür. Ardından Dan büyür ve köyündeki tüm insanlar ile babası kötü kalpli rahip tarafından öldürülür. Her şeyin kaybeden bu genç adam da birkaç hayvan arkadaşıyla birlikte intikam için yola çıkar. 

Yönetmen: Don Coscarelli

Oyuncular: Marc Singer, Tanya Roberts, Rip Torn

12. Dracula: Başlangıç (2014)

12. Dracula: Başlangıç (2014)

IMDb: 6.2 

Özet: Krallığı Türkler tarafından tehdit edilirken genç prens Vlad Tepes, kendi ailesini ve krallığının ailelerini korumak için gereken gücü elde etmek için kendi halkının korktuğu bir canavara dönüşmesini konu edinen bir filmdir. Özellikle de Türkiye'de filmde Türklerin kötü ve barbar gösterilmesinden dolayı oldukça fazla eleştiri almış ve tepki toplamış bir filmdir. 

Yönetmen: Gary Shore

Oyuncular: Luke Evans, Sarah Gadon, Dominic Cooper

11. Gündüz Nöbeti (2006)

11. Gündüz Nöbeti (2006)

IMDb: 6.4 

Özet: Aydınlık ve Karanlık güçleri arasındaki savaşta görev yapan bir adam, kıyamet olayıyla neredeyse yok olan Moskova'ya yeniden hayat verebilecek bir cihaza sahip olmasını konu edinen bir filmdir. Anton, Karanlığın güçleriyle savaşmaya devam ederken, aynı anda oğlunu bulmaya ve aynı güçlerin pençelerinden kurtarmaya çalışır. Ancak Karanlık Diğerleri gizemli bir şekilde öldürülmeye başladığında karanlık ile aydınlık arasında kartlar yeniden dağıtılır. 

Yönetmen: Timur Bekmambetov

Oyuncular: Konstantin Khabenskiy, Mariya Poroshina, Vladimir Menshov

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Gece Nöbeti (2004)

10. Gece Nöbeti (2004)

IMDb: 6.4 

Özet: Gündüz ve geceyi kontrol eden güçlerin savaştığı günümüz Moskova'sında geçen bir fantezi-gerilim filmidir. Normal insanlar arasında çeşitli doğaüstü güçlere sahip 'Diğerleri' yaşar. Onlar, birkaç yüzyıl önce yıkıcı bir savaşı sona erdirmek için ateşkes imzalayan ışığın güçleri ve karanlığın güçleri olarak ikiye ayrılırlar. O zamandan beri, gece karanlık rakiplerine aitken, ışığın güçleri gündüzü yönetir. Gece Nöbeti, iyiler ve kötüler arasındaki savaşın konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Timur Bekmambetov

Oyuncular: Konstantin Khabenskiy, Vladimir Menshov, Valeriy Zolotukhin

9. Samurayın Gözyaşları (1995)

9. Samurayın Gözyaşları (1995)

IMDb: 6.4 

Özet: Çocukluktan gelen kabuslarıyla başa çıkmaya çalışan güzel ve yetenekli ressam Emu O'Hara çocukken ailesinin mafya tarafından öldürülmesine şahit olmuştur. Kabuslarıyla boğuşan kadın, bir gün cinayete kurban giden birisini görmesiyle birlikte hayatı başka bir hal alır. Bir kadın, San Francisco'nun dışında ve daha sonra Vancouver'da yakuza erkeklerini öldüren bir suikastçı görmesiyle birlikte yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Christophe Gans

Oyuncular: Mark Dacascos, Julie Condra, Rae Dawn Chong

8. Kara Ölüm (2010)

8. Kara Ölüm (2010)

IMDb: 6.4 

Özet: İngiltere'de ilk veba salgınının patlak verdiği dönemde, genç bir keşiş küçük bir köyde insanların hayata döndürüldüğüne dair haberler hakkındaki gerçeği öğrenme görevi verilir. Veba zamanı insanların hayata getirildiğinin iddia edildiği bir köye giden genç keşişin burada karşılaştığı gerçeklerin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Christopher Smith

Oyuncular: Sean Bean, Eddie Redmayne, Kimberley Nixon

7. On Üçüncü Savaşçı (1999)

7. On Üçüncü Savaşçı (1999)

IMDb: 6.6 

Özet: Yanlış kadına aşık olan bir adam, padişah tarafından diplomatik bir görevle uzak bir ülkeye elçi olarak gönderilir. Bir Viking köyü limanında erzak stoklamak için dururken, kendisini farkında olmadan uzak bir Viking ülkesinde gizemli bir tehdidi kovma arayışının içinde bulur. Memleketinden sürgün edilen Müslüman bir büyükelçi olan Ahmed ibn Fadlan, kendisini Vikinglerin arasında bulur. Birlikte seyahatleri sırasında ibn Fadlan ve Vikingler, kötü bir varlığın yaklaştığını haber alırlar ve daha önce sadece efsanelerde var olduğu düşünülen korkutucu, zorlu güçle savaşmaları gerekir.

Yönetmen: John McTiernan, Michael Crichton

Oyuncular: Antonio Banderas, Dennis Storhoi, Vladimir Kulich

6. Ejderha Avcısı (1981)

6. Ejderha Avcısı (1981)

IMDb: 6.6

Özet: Genç bir büyücü çırağının yakınlardaki bir krallıktan kızları yutan bir ejderhayı öldürmek için gönderilmesini konu edinen bir filmdir. Ülkenin kralı, tüm ülkeyi huzursuz eden ejderhayı göndermek için ona şehrindeki bütün kızları verir. Bu ejderhayı durdurma görevi ise genç bir büyücüye verilir. Bir büyücü ve deneyimsiz yardımcısının ejderha ile olan mücadelesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Matthew Robbins

Oyuncular: Peter MacNicol, Caitlin Clarke, Ralph Richardson

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Company of Wolves (1984)

5. The Company of Wolves (1984)

IMDb: 6.6 

Özet: Bir taşra malikanesinde genç bir kız dergi okurken uyuyakalır ve yatak odası penceresinin altındaki ormanda sinsi sinsi dolaşan kurtlarla ilgili rahatsız edici bir rüya görür. Bir büyükanne torunu Rosaleen’e çocuklar için hiç uygun olmayan korkutucu masallar anlatır ve küçük çocuk uyuduğu zaman tüm bu hikayelerin de içerisinde bulunduğu rahatsız edici rüyalar görmeye başlar. 

Yönetmen: Neil Jordan

Oyuncular: David Warner, Angela Lansbury, Tusse Silberg

4. Yeşil Şövalye (2021)

4. Yeşil Şövalye (2021)

IMDb: 6.6 

Özet: Sir Gawain ve Yeşil Şövalye'nin orta çağ hikayesinin fantastik yeniden anlatıldığı bir filmdir. Sir Gawain, kralın güvenini kazanmak için düşmanı Yeşil Şövalye ile yüzleşmek zorunda kalır. Zamansız Arthur efsanesine dayanan destansı bir fantezi macerası olan 'Yeşil Şövalye', Kral Arthur'un pervasız ve dik başlı yeğeni Sir Gawain'in hikayesini konu edinir. Gawain, karakterini tanımlamak ve nihai meydan okuyucuyla yüzleşerek ailesinin ve krallığının gözünde değerini kanıtlamak için daha derin bir yolculuk haline gelen bu yolculukta hayaletler, devler, hırsızlar ve entrikacılarla mücadele eder. 

Yönetmen: David Lowery

Oyuncular: Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton

3. Return to Oz (1985)

3. Return to Oz (1985)

IMDb: 6.7 

Özet: Gizemli bir kız tarafından psikiyatrik bir deneyden kurtarılan Dorothy, kibirli bir cadı ve Nome King büyülü diyarı güzel yapan her şeyi yok edince bir şekilde Oz'a geri çağrılır. Dorothy Gale, Oz'dan eve döneli altı ay oldu ve hala uyuyamaz. Hayali yerler ve insanlar hakkında o kadar çok konuşuyor ki, Em Teyze onu özel bir doktora götürür. Gittiği yerden hemen kaçan küçük kız uyandığında kendisini bir anda Oz'un yanında görür. 

Yönetmen: Walter Murch

Oyuncular: Fairuza Balk, Nicol Williamson, Piper Laurie

2. Kurtların Kardeşliği (2001)

2. Kurtların Kardeşliği (2001)

IMDb: 7.0 

Özet: İnsanların korku terör ile yaşadığı 1766 yılının Fransa'sında gizemli bir yaratık insanları öldürür. 18. yüzyıl Fransa'sında, Chevalier de Fronsac ve Kızılderili arkadaşı Mani, kralın emriyle yüzlerce kişinin gizemli bir canavar tarafından öldürülmesini araştırmak için Gevaudan eyaletine gönderilmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Christophe Gans

Oyuncular: Samuel Le Bihan, Mark Dacascos, Jérémie Renier

1. Düşüş (2006)

1. Düşüş (2006)

IMDb: 7.8 

Özet: 1920'lerin Los Angeles'ında bir hastanede yaralı bir dublör, hasta olan kolu kırılmış küçük bir kızı, beş efsanevi kahramanın fantastik bir hikayesini anlatmaya başlar. Kırık ruh hali ve canlı hayal gücü sayesinde, masal ilerledikçe kurgu ve gerçeklik arasındaki çizgi bulanıklaşır ve küçük kız bir süre sonra gerçekliği ayırt edememeye başlar. 18 farklı ülkede, 26 farklı gerçek mekanda çekilen bu filmde hiçbir özel efekte yer  verilmemiştir. 

Yönetmen: Tarsem Singh

Oyuncular: Lee Pace, Catinca Untaru, Justine Waddell

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın