Görüş Bildir
Haberler
Alanyada Mutlaka Gezmeniz Gereken 5 Yer

Alanyada Mutlaka Gezmeniz Gereken 5 Yer

Das Motiv
18.10.2014 - 15:43 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 13:05

5. Alanya Kalesi

5. Alanya Kalesi

Alanya'nın simgesi haline gelmiş olan Alanya Kalesi, merkezde yer alıyor. Yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip olan kaleyi gezmeden Alanya'dan dönmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Sapadere Kanyonu

4. Sapadere Kanyonu

Alanya doğal güzellikleri ile de görülmesi gereken pek çok yere sahip. Sapadere Kanyonu da bu güzelliklerden biri. Sapadere Köyü'nde bulunan kanyon 750 m uzunluğa ve yer yer 400 m derinliğe sahip. Sapadere Kanyonu, Alanya Merkez'e 40 km uzaklıkta yer alıyor.

3. Kleopatra Plajı

3. Kleopatra Plajı

Akdeniz'in en canlı turizm merkezlerinden Alanya, hemen kent merkezinde bulunan ve kilometrelerce uzanan kumsallara sahip. 2 km uzunluğa sahip Mavi Bayraklı Kleopatra Plajı, dünyaca ünlü ve yine mavi bayrağa sahip Damlataş Plajı, incecik kumsala sakipAlanya Doğu Plajı, sakinliği ile size huzur verecek Ulaş Plajı, Alanya'da görmenizi önerdiğimiz plajların başında geliyor.

2. Damlataş Mağarası

2. Damlataş Mağarası

Alanya, dünyaca ünlü mağaralara da ev sahipliği yapıyor. Damlataş Mağarası, Dim Mağarası, Çimeniçi Mağarası ve Aşıklar Mağarası Alanya'da gezmenizi önerdiğimiz doğa harikası yerlerden.

1. Alanya Müzesi

1. Alanya Müzesi

Yunanlılar, Romalılar, Lidyalılar ve Bizanslılar başta olmak üzere birçok medeniyetten kalan tarihi eserler sergilendiğiAlanya Müzesi dünyaca ünlü Herakles Heykeli'ne de ev sahipliği yapıyor. Müze arkeoloji ve etnoloji olmak üzere 2 bölümden oluşuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın