Görüş Bildir
Haberler
Hatasız Kul Olmaz: Kadınların İlişkide Yaptığı 13 Hata

etiket Hatasız Kul Olmaz: Kadınların İlişkide Yaptığı 13 Hata

Öykü Parlak
28.03.2016 - 21:21

İlişki mezarlığı, çeşitli sebeplerden bitmiş, yarım kalmış ilişkilerle dolu. Kimisi daha başlayamadan bitiyor, kimisi uzun süre boyunca verilen emeklerden sonra. Nice büyük aşklar, ufacık sorunların konuşulmaması yüzünden büyüye büyüye bizi ayrılığa itiyor. Peki kadınların bu ayrılıklardaki rolü ne?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fazla ince düşünmek

Her ne kadar genelleme yapmaktan hoşlanmasam da, bu genellemeyi yapmadan edemeyeceğim. Kadınlar ne yazık ki her konuda erkeklerden daha ince düşünüyor. Acaba bu sözüm onu kırar mı, acaba böyle yapsam o ne düşünür, ne hisseder diye düşünmekten hayatımızı doya doya yaşayamıyoruz.

2. Tüm hayatını, ona göre planlamak

Kuaför randevunuzu, spora gideceğiniz saati, her şeyi ona göre ayarlıyorsanız, tek önceliğiniz oysa, onun isteklerinden sonra sizin istekleriniz geliyorsa bu hata tam size göre.

3. İlişkinin koruyucu annesi olmaya çalışmak

'Aman sevgilim üşümesin, aman o yumurtasını 3 dakika pişmiş sever, aman dikkat et bir yerine bir şey olmasın' Cümleler tanıdık gelmiştir sanırım. Toplumun size yüklediği anaç tavrın altında ezilmeyin. Siz anne değil bir kadınsınız.

4. Kıskançlığın dozunu ayarlayamamak

Kıskanmak en doğal, en insani duygu ancak bu karşı tarafı boğmaya başladığı an sorunlar da ortaya çıkıyor. Üstelik bu kıskançlık sizi de içten içe tüketip yıpratıyor.

5. Tüm hataları affetmek

Aslında öyle demek istememiştir, kesin bunun bir açıklaması vardır..... Hayır yoktur. Ufak hataları affedip görmezden gelmeniz, sadece yeni hatalar için ona cesaret verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnanmak

Her zaman inanıyoruz. Her zaman güveniyoruz. En kolay yolu seçiyoruz çünkü inanmayıp biraz sorgulasak, altından bizi üzecek bir sürü şey çıkacak.

7. Karşısındaki erkeği değiştirmeye çalışmak

Karşınızdaki erkeğin karakteri, huyları belli. İlişkide yaptığımız en büyük hatalardan birisi belki de bu. Değişeceğini ummak, daha iyi bir insan olacağına kendimizi inandırmak...

8. Kavga çıkmasın, gerilmeyelim diye geri adım atıp, düşüncelerini söylememek

Konuşmamak, dinlememek, tüm ilişkilerin ömür tüketicisi. Sorunun gerçekte ne olduğunu asla söylemiyoruz. Sırf kavga etmemek için alttan alıyoruz, önemli değil diyoruz ama aslında çok önemli.

9. Kendini tüketecek kadar çabalamak

Kendin için çabalamak, onun için çabalamak, ilişki için çabalamak. Tek taraflı olduğu sürece hiçbir şeye yaramayacak, hiçbir şeyi değiştirmeyecek fedakarlıklar...

10. Güzel giden ilişkide hemen evlilik planları yapmak

Evlilik genelde kendiliğinden ve hiç ummadığınız anda gelen garip bir şey. İlişki ilk 5 ay harika gitti diye hemen kendimizi o harika beyaz gelinliklerin içinde hayal ediyoruz. Yapmayalım. Akışına bırakıp bu güzel ilişkinin tadını çıkaralım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Geçmişini merak etmek

Geçmişindeki kadınlara nasıl davrandığı, onlardan nasıl bahsettiği çok önemli.Bunu en az bir kez konuşun. Geçmişindeki kadınlara saygı duymayan ve ondan hakaret dolu sözlerle bahseden erkek size de saygı duymaz fakat bunun da bir dozu var. Birkaç haftada bir canınız sıkıldıkça, eski ilişkilerini sormayın. Sizden öncesinin hiçbir önemi yok. Anı yaşayın.

12. Beklentileri yüksek tutmak

Beklentileri ne kadar yüksek tutarsak o kadar hayal kırıklığına uğruyoruz, o kadar kırılıyoruz. Karşınızdaki insanın yapabilecekleri ve yapamayacakları belli. Ondan dağları delmesini beklemeyin.

13. Gereğinden fazla değer vermek

Değer vermek, değer verdiğin insan için bir şeyler yapmak dünyanın en güzel hissi, dünyanın en güzel aktivitesi belki. Hatta bunların hiçbirini karşılık görmek için yapmıyoruz belki ama sürekli değer verip, verdiğimiz değerin boşa çıktığını görmek, karşı tarafın size o kadar da değer vermediğini görmek, sizi kıracak şeyleri hiç düşünmeden yapması vs şeyler biriktiği zaman, çok yanlış bir insana gereğinden fazla değer verdiğimizi anlıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
987
289
248
56
46
35
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın