Görüş Bildir
Haberler
Harry Potter Serisindeki En Sevilen 10 Büyü

etiket Harry Potter Serisindeki En Sevilen 10 Büyü

Mustafa Çağrı Bayır
24.04.2014 - 15:50 Son Güncelleme: 24.04.2014 - 17:11

J.K. Rowling'in çok satan serisi Harry Potter'da geçen ve en çok sevilen 10 büyüyü derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.STUPEFY

mimg.ugo.com

Türkçe dublajlı filmlerde ve kitaplarda 'Sersemlet' olarak geçen bu büyüyü elbette hepiniz biliyorsunuz. Hatta ihtiyaç odasındaki o sahnede Ron Weasley'in Hermione'ye 'bilerek' yenildiğini de hepimiz biliyoruz! 

Bu büyü bazen sersemletmekten çok uygulanan kişiyi birkaç metre ileri uçurur. Ölümyiyenlere karşı oldukça fazla kullanıldı.

2.ACCIO

encrypted-tbn2.gstatic.com

Asayla gösterilen nesneyi yanına getirir. Hortkuluklarda işe yaramaz.

Harry bu büyüyle 3 Büyücü Turnuvası'nda süpürgesini çook çok uzaklardan çağırabilmişti.

3.EXPELLIARMUS

Karşındaki kişinin elindeki nesneyi fırlatır.Karşındaki kişiyi geri püskürtür.Gelen büyüyü yapan kişiye gönderir.Geri Tepebilir!

Az mı ölümyiyeni asasız bıraktı Harry! Hatta Voldemort'u hangi büyüyle yendi? Tabiki Expelliarmus!

4.LUMOS

Asadan bir ışık hüzmesi saçarak aydınlatma büyüsü. Bir diğer türü ise Lumos Maxima'dır.Lumos Maxima yüksek bir ışık çakmasını sağlayan büyüdür.

Dumbledore mağarada hortkuluk ararken bu büyüyü kullandı ayrıca Harry Azkaban Tutsağı filminin başında yorganın altında kullanmıştı.

5.PETRIFICUS TOTALUS

Kişiyi dondurarak hareketsiz bırakan büyüdür. İlk olarak Neville'a kullanılırken gördük. Sonra ise ohoo önünü alamadık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.EXPECTO PATRONUM

Vee en favorilerden birisi! Ruh Emicilere karşı kalkan yaratır. Büyünün işe yaraması için çok mutlu bir anıya odaklanılması ve büyünün kalkması istenene kadar dikkatin büyüden uzaklaşmaması gerekir. Bu sayede Ruh Emici mutluluklarınızla değil kalkanınızla beslenir. Güçlü bir Patronus Ruh Emiciyi def edebilir.

Bu büyü ile Azkaban Tutsağı'nda karşılaştık ve Remus Lupin Harry'e bu büyüyü yapmayı öğretti.

7.WINGARDIUM LEVIOSA

Herhangi bir eşyayı uçurma büyüsüdür. Felsefe Taşı filminde Ron'un beceriksizliği üzerine Hermione'nin 'Wingardium Leviosa! Levioosaaar değil!' çıkışını unutmamışsınızdır.

8.AVADA KEDAVRA

Okurken bile etkileyici değil mi? Hepiniz Voldemort gibi okudunuz sanırım!

Kişiye doğrudan öldüren tek lanettir ve karşı büyüsü yoktur. Uygulanması yasak olan ve cezası çok ağır olan 3 Affedilmez Lanetten biri olmakla birlikte bu lanetten sağ çıkabilen sadece bir kişi vardır. O kişi de Harry Potter'dır.

9.CRUCIO

Bir insan üzerinde kullanan büyücü ömür boyu Azkaban'da kalma cezası alır. Cruciatus laneti işkence lanetidir. Lanetlenen kişi sağa, sola yuvarlanmaya, kasılmaya başlar. Kemikleri tutulmuş gibi olur, gözleri yuvalarında döner ve insan sona ermesi için ölmeyi bile ister hale gelir. Korkunç acılar çeker. Uygulanması yasak olan ve cezası çok ağır olan 3 Affedilmez Lanetten birisidir. Yapan kişi Azkaban'da ömür boyu hapse girer. Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları kitabında bir Ölüm Yiyen'in Minerva McGonagall'a tükürmesi üzerine Harry tarafından o Ölüm Yiyen'e uygulanmıştır.

Bu büyüyü ilk olarak Ateş Kadehi'nde Deli Göz'den öğrendik.

10.IMPERIO

Uygulanması büyü bakanlığı tarafından yasak olan 3 Affedilmez Lanet'ten biridir. Bu laneti yapan büyücü, ömür boyu Azkaban'da tutsak kalır. Lanet kurbanın beyninde bir tür morfin etkisi yaratarak kurbanın muhakeme yetisini dondurur ve sadece laneti yapanın komutlarının uygulanmasını sağlar. Uzun süre aynı kişiye uygulanırsa kurban lanete karşı direnç gelistirir ve büyünün etkisi kaybolur. Voldemort bu büyü ile birçok yandaş toplamıştır. Harry Potter 7. kitapta Gringotts bankasına girerken bu büyüyü kullanmıştır.

Bu büyüyü de ilk kez Ateş Kadehi'nde Deli Göz sayesinde öğrendik.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3836
1835
877
301
300
251
240