Görüş Bildir
Haberler
Musmutlu Sonlu En İyi 10 Aşk Filmi

Musmutlu Sonlu En İyi 10 Aşk Filmi

İlk Aşk İlk Dans / Dirty Dancing - 1987 - ABD

s1253.photobucket.com

Bu film ne varsa eski filmlerde var diye düşünenlerin filmi, Gerek müzik gerekse dans filmleri içinde en güzellerinde biri, hala çok rahatlıkla seyredilebiliyor. Filmdeki şarkılar insanı o kadar etkiliyor ki, kendinizi o şarkıların etkisinde dans ediyor olarak bulabilirsiniz. Filmin konusuna gelince; Bir yaz kampında dans öğretmenliği yapan Johnny Castle, iş dışında kalan vakitlerinde de diğer dansçılarla dans etmektedir. Baby olarak tanınan genç bir kız Johnny'e aşık olur ve onun hem sevgilisi hem de dans partneri olur. 80'li yılların önemli filmlerinden biri sayılabilecek yapım, 1988'de en iyi şarkı dalında Oscar ödülünü 'The Time of My Life' şarkısıyla kazanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

French Kiss / Fransız Öpücüğü - 1995 - ABD, İngiltere

French Kiss / Fransız Öpücüğü - 1995 - ABD, İngiltere

Birbirine zıt iki karakter Meg Ryan ve Kevin Kline hem komik hem de romantik aşk hikayesini karşımıza geliyor. Charlie, Paris’ten arayıp Fransız güzeli Juliette’e aşık olduğunu itiraf ettiğinde nişanlısı Kate, onu geri kazanmak için uçuş korkusunu yenip Paris’e gelmeye karar verir. Uçakta yanında oturan Luc, her ne kadar gizlemeye çalışsa da aslında bir hırsızdır ve çaldığı mücevherleri Kate’in çantasına saklar. Paris’te mallarını geri almak isteyen Luc, eski nişanlısını tekrar kazanmak isteyen Kate ve belki de Luc’tan hoşlanmaya başlayan Juliette arasında seyre değer bir oyun başlar.

Not: Seni Seviyorum / P.S. I Love You - 2007 - ABD

Not: Seni Seviyorum / P.S. I Love You - 2007 - ABD

Bir kadın için, sevdiği adama bütünüyle teslim olmuş ve bütün hayatının anlamını onun üzerine kurmuş hatta onunla nefes alırken, adamın bir hastalık nedeni ile çekip gidecek olması kolay kaldırabileceği bir şey değildir.  Güzel ve akıllı bir kadın olan Holly Kennedy, eşi Gery ile oldukça mutlu bir evlilik sürdürmektedir. Ancak aldıkları bir haber ikisini de derinden etkileyecektir. Gery'nin beyninde tümör vardır ve kurtulma umudu çok azdır. Bunu öğrenen Holly kocasından daha kötü bir ruh haline girer. Kocasını kaybettikten sonra Holly'nin yeniden nasıl iyi olacağını kimse bilmemektedir. Ancak Holly'yi çok iyi tanıyan Gery ölmeden önce sevgili karısına farklı zamanlarda eline ulaşacak şekilde düzenlenmiş bir dizi mektup yazmıştır. İlkini 30. doğum gününde alan ve büyük bir şok yaşayan Holly için bu mektuplar artık bir yol göstericidir. Kocasından hayatını yeniden bağlanmayı öğrenecek ve onun sayesinde kendisinin bilmediği yönleriyle karşılaşacaktır.

Vol-İ / Wall-E 2008 - ABD

Dünya gezegeni yaşanmayacak bir hale geldiği için tamamen terk edilmiş, insanlar uzayda koloniler halinde yaşıyordur. Terk edilişden sonra dünyada tek başına kalan bir robot, programlandığı gibi çöpleri temizleme işiyle uğraşmaktadır. Sıradan bir temizleme gününde Eve isminde kendisi gibi bir robotla karşılaşır. Wall-e için hayat artık yeni bir anlam kazanmıştır. Eve bir arama robotudur. Görevi gezegende canlı bir organizma bulup bunu uzaydaki insanlara bildirmektir. Wall-e, Eve’ye aşık olmuştur.

Aşkın (500) Günü / 500 Days Of Summer - 2009 - ABD

Aşkın (500) Günü / 500 Days Of Summer - 2009 - ABD

Alışılmamış türde bir romantik komedi olan film, aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ve ona aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor. Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur.Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıradışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir.

Aşk Her Yerde / Love Actually - 2003 - ABD, İngiltere

Aşk Her Yerde / Love Actually - 2003 - ABD, İngiltere

Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rock star olun aynı kapıya çıkacaktır. Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan 'Aşk Her Yerde' adlı bu filmde de, aşkın yüceliği üzerine bir yapım... Filmin nihai amacının, aşkın yüceliğine dair bir güzelleme olduğunu ileri sürmek mümkün... Belki de 'Aşk Her Yerde''nin baş rolünde 'Aslında Aşk' var...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Harry Sally İle Tanışınca / When Harry Met Sally - 1989 - ABD

Harry Sally İle Tanışınca / When Harry Met Sally - 1989 - ABD

Harry ve Sally birlikte Chicago Üniversitesi'nde okudukları halde ancak mezuniyetten sonra aynı arabayla New York'a giderken tanışır. Yolda uzun uzun sohbet ederler ve 'Kadın ile erkek sadece arkadaş olamaz' kanısına varırlar. New York'a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. Bir gün Harry eşinden, Sally de sevgilisinden ayrılır ve karşılaştıklarında, aralarında iyi bir dostluk başlar. İkili artık birbirine aşık olmamak için büyük çabalar sarf edecektir.

Not Defteri / The Notebook - 2004 - ABD

Not Defteri / The Notebook -  2004 - ABD

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40’lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna’daki sahil kasabası Seabrook’a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah’la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar. Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı’nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir..

Aşk Yemini / The Vow - 2012 - ABD, Avustralya, Almanya, Fransa, İngiltere

Aşk Yemini / The Vow - 2012 - ABD, Avustralya, Almanya, Fransa, İngiltere

Chicago'da yaşayan, birbirlerine deli gibi aşık yeni evli sanatçı genç bir çift olan Paige ve Leo karlı bir gecede arabayla evlerine dönerlerken, bir trafik kazası geçirirler. Leo fazla hasar görmez fakat Paige başından aldığı darbe sebebiyle beyin travması yaşar, komaya girer. Komadan çıktığında, hayatının son beş yılını hatırlamaz hatta kocasını doktoru zanneder. Leo da her şeye yeniden başlayarak Paige'in sevgisini yeniden kazanmaya, bütün hatıralarını beraber yaşadıkları anları geri getirmeye çalışıyor.

Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind - 2004 - ABD

Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind - 2004 - ABD

İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister. Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdahaleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın