Görüş Bildir
Haberler
Düzce'nin Güzellikleriyle Sizi Kendine Hayran Bırakan Gizli Cennetlerini Keşfetmek İster misiniz?

Düzce'nin Güzellikleriyle Sizi Kendine Hayran Bırakan Gizli Cennetlerini Keşfetmek İster misiniz?

Sinem Sarı
04.05.2016 - 14:18

Düzce ilinde yer alan, güzellikleriyle sizi kendine hayran bıraktıracak gizli cennetleri keşfetmek ister misiniz? O zaman içeriğimize buyurun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Melen Çayı

1. Melen Çayı

En heyecanlı rafting alanlarından biri olan Melen Çayı, Ankara ve İstanbul’a olan yakınlığı ile su sporlarını sevenler için ideal alandır. Raftinge elverişli orta zorluktaki parkuru ile Türkiye’nin 3.büyük rafting sporlarının yapıldığı bölgedir.

2. Akçakoca

2. Akçakoca

‘‘Karadeniz’in İncisi’’ olarak isimlendirilen Akçakoca; yaz sıcaklarında serinlemek isteyenlerin uğrayabilecekleri mavi bayraklı plajlara sahiptir. Ayrıca Ankara’ya en yakın deniz ünvanını elinde bulundurur.

3. Akçakoca Ceneviz Kalesi

3. Akçakoca Ceneviz Kalesi

Tarihi Ceneviz Kalesi, denizden yüksek ve denize sıfır konumuyla tarih ve doğanın estetiğini bir arada sunan bölgemizdeki ender merkezlerden

biridir. 

Akçakoca’nın en fazla tercih edilen piknik ve mesire alanı olma özelliğini taşır.

4. Efteni Gölü

4. Efteni Gölü

Elmacık dağının silsilesinin eteğinde ve Düzce Ovası’na ait akarsu ağının birleştiği bölgede yer alan Efteni gölü, adını Bizans prensesi Eftalya dan alır. 

Efteni Gölü, göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunuyor ve 150 çeşit kuşa ev sahipliği yaparak bu anlamda önemli bir kuş gözlem alanıdır.

5. Samandere Şelalesi

5. Samandere Şelalesi

Şehrin gürültüsünden uzak bir gün geçirmek isteyenler için; tabiatın en güzel parçaları arasında olan Samandere Şelalesi Orman Bakanlığınca 'Tabiat Anıtı' olarak tescillenmiştir. Şelaleye ek olarak anıt ağaçlar, 3 küçük şelale ve cadı kazanını da görmeniz mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güzeldere Şelalesi

6. Güzeldere Şelalesi

Her mevsim ayrı bir hoşluğa bürünen şelale, özellikle sonbahar aylarında üzerine sarı rengini örter ve diğer pastel renkleri, küçük detayları da ustalıkla

kullanır. İlkbahar ayın da ise yeşile bürünerek gürgen ağaçları arasında şahane görsel şov yapar.

7. Torkul Gölet

7. Torkul Gölet

Torkul yaylası içerisin de volkanik çöküntüden oluşmuş 5000 metrekare alana sahip tabii bir gölettir. Karadeniz yaylalarının tüm özelliklerini taşıyan Torkul Yaylası, gölet çevresinde bulunan Kayın, Köknar, Gürgen, Kestane, Akçaağaç, Karaçam gibi ağaçların panoramik görüntüsü eşliğinde doğal yürüyüş, koşu yolları ve çok renkli çiçekler arasında çadırlı kamp yapmak isteyenler için ideal özelliklere sahiptir.

8. Fakıllı Mağarası

8. Fakıllı Mağarası

Akçakoca şehir merkezine 8 km mesafe de olan mağara, Kültür Tabiat ve Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 1. Derece sit alanı

olarak tescillenmiştir. 350 metre ziyarete açık olan mağara, damla taş

bakımından oldukça zengindir ve astım, nefes darlığı hastalıklarına iyi geldiği

bilinmektedir.

9. Hasanlar Barajı

9. Hasanlar Barajı

Düzce’de Küçük Melen Çayı üzerin de, sulama ve taşkın kontrolü amacı ile inşa edilmiştir. Baraj gölü; kano, yelken, kürek sporları, su bisikleti ve olta balıkçılığı gibi aktiviteler için uygun olup ilçe de bulunan doğal güzelliklere kısa mesafede olması sebebiyle de alternatif doğa sporları için de oldukça uygundur.

10. Kurugöl Kanyonu

10. Kurugöl Kanyonu

Tabiat parkı olarak tescil edilen, Gürgen, Kayın ve Meşe ağaçları ile görselliği süslenmiş, bol oksijenli bu alan özellikle doğa ile baş başa, yürüyüş yapmak isteyenler için oldukça elverişlidir. Kurugöl köyünü geçtikten sonra, Karasu, Kocaali, Ereğli gibi bölgeler ayağınızın altında kalmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
67
11
7
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KoelBloedig

Hayır.

Suay A.

Canım memleketim be,üstelik Samandere şelalesi bizim köydeki evimize çok yakın,gururlandım bayrakları asıyorum

Marbling

Keşfetmeyin olum ya, bi yerler de el değmemiş olsun, katledilmesin!!

Çükübik

Keşfedilecek bir şeyi yok zaten bokum gibi il